Az aurák színei





A színek nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben. Vannak számunkra kellemes színek és vannak kellemetlenek. Vannak színek, melyek a nyitottságot sugallják a számunkra, és vannak melyek a zártság érzetét sugározzák. A színek komolyan hatnak ránk, a kezdeményező készségünkre, a vitalitásunkra, hangulatunkra, bátorságunkra, egészségünkre, munkakedvünkre, érzelmi életünkre. 
A színek segítségével sok mindent ki tudunk fejezni, „rózsaszínben látom a világot” vagy „szürkének látom az életem” vagy éppen „sárga az irigységtől” stb. 

Az aurában éppen így leképeződnek a dolgok. Az adott színekhez adott állapot társul. Minél fényesebbek a színei az Étertestnek, annál egészségesebb, minél szürkébbek, halványabbak a színei, annál terheltebb! 
A színek a fizikai energiaszintet és az egészséget is befolyásolják, ill. pontosan tükrözik egy-egy állapot milyenségét. A testközeli energiafelhőben gyakran több szín is látható. Az étertest energiáit is befolyásolja az illető hangulatállapota,ezért a látott színek akkor jelentenek objektív tapasztalatokat, ha az aura tulajdonosa nyugodt. 

Az étertest lehetséges színei, melyek látása megtanulható:

Sárga: Általában az optimizmus színe, az illető motiválható és rugalmas, olyan ember, aki bízik a fizikumában ezért, általában jól is tartja magát. Vonzódik az intelligenciához, hat az emberekre,és viszonylag jók a megérzései. Egészséges szín! 

Narancsszín: Ez a melegség és az érzelmek színe. Akinek ilyen az aurája,ahhoz általában vonzódnak az emberek, általában a társaság kedvence, akinek van elég kreativitása mások problémáinak megoldására. Feltűnési vágyával és nyíltságával együtt is szempatikus. Hajlamos a lábbal kapcsolatos problémákra, és a fertőzéses megbetegedésekre. Egészséges szín! 

Piros: Tüzes, szenvedélyes, eltökélt, akaratos, irigyelt, dinamikus szín. Magas fordulatszámú élet, erős vitalitás és extrém vonzerő társulnak e színhez. Az ilyen ember bármilyen szituációban képes átlényegülni, ha szexről van szó! Ő az a fajta, aki mellett többnek érzi magát az ember, akinek az oldalán a párja is érdekesebbnek érzi magát! Az izgatottságból fakadóan vérnyomásproblémákra és szívbetegségre hajlamos ember. Impulzív, egészséges szín! 

Zöld: Érzékeny, empatikus szín, nem túl határozott, olyan, akinek fontos a tervszerűség és a jólét érzése. Nyugalmat kedvelő, világos gondolkodású de érzelmileg befolyásolható jegy. A konfliktusmentes élet érdekében sok mindenre hajlandó, akár saját korlátokat is épít, ha kell, hogy óvja magát. Az ilyen ember megbízható, és megértő. Személyiség függő, de birtokolható is, ugyanakkor a féltékenységre is hajlamos. Rágódó típus, ezért hajlamos a bél problémákra, emésztési zavarokra, alhasi panaszokra (nőknél). Közepesen egészséges szín. 

Kék: A lelkiség, az igazság, a nyugalom színe. Aki ilyen színű aurát visel, annak rendkívül jók a megérzései,nagyon jó a beleérző képessége. Intellektuális személyiség, akinek a jó a képzelőereje, nagyon kreatív, odaadó, becsületes, és érzékeny, kitartó alkat. Sokan vonzódnak hozzá, de nehezen találja meg a párját. Aggodalmaskodó, öntörvényű, feledékeny, olykor túlérzékeny. Hajlamos a bőr, az idegrendszeri, és a szívpanaszokra. Közepesen egészséges, fáradékony szín! 

Rózsaszín – mályva: Tüzes, de lelki beállítottságú ember. Az egyik legérdekesebb szín az ellentmondásossága miatt! Együttérző, szenvedélyes, dinamikus, de olykor ellágyuló, nem éppen szerény, de megértő, a szépségért szenvedélyesen rajongó, idealista típus. Magas igazságérzetéből adódóan jó közvetítő és tanító típus. Számára nagyon fontos,hogy szeressék! Nyitott gondolkodású, de szeret ő a középpontban állni! Hajlamos az izületi problémákra, nyak, váll panaszokra. Egészséges szín! 

Lila – bíbor – lilás kékes: Az átváltozás, a megélés, a spiritualitás színe. Olyan típus, akinek az esze is és a szíve is a helyén van, önálló, dinamikus, de társságot kedvelő, a magányosságra hajlamos jegy. Igazi művész jellem, aki a lent és a fent között él. Gyakorlatias, akaratában törhetetlen, az alázatosságot nem igen ismerő, irigylésre méltóan szívós és kitartó. Hadilábon áll a szexualitással, változatosságot kedvelő és kereső, édes de nem hűséges típus. Hajlamos a súly problémákra, emésztési és kiválasztási problémákra. Ezen kívül, hajlama van a páros szervek és testrészek kiegyensúlyozatlanságára. Közepesen egészséges szín! 

Barna, szürke, fekete foltok: Általában stresszre utal, valamilyen kiegyensúlyozatlanságot tükröz. A zárkózott, önvédelmet gyakorló, viselkedésüket kontrolláló emberek autájának színe. Érzelmi zavarok, feloldatlan sérülések, stressz válthatnak ki ilyen sérüléseket,foltokat az aurarendszerben. 


Az aura úgy működik, hogy megmutatja, hogy milyenek a gondolatai és az érzései az embernek. Tehát, ha valaki sokszor végez meditációt, akkor az éppen úgy hat, mint testünk esetében a body building is hat, hogyha rendszeresen mozgatjuk a testünket, akkor kondicionált állapotba kerül, és szép lesz a testünk külső megjelenése, ami az egészségünk szempontjából is jó lesz, és az izomzatunk nőni fog. Ha az ember az edzést abbahagyja, akkor az izomzata is elkezd lanyhulni, és már nem lesz olyan az állapota, mint az edzés vagy a sportközben. 
A meditáció napjainkban igen hasznos lehet, gördülékenyebbé teheti a mindennapjainkat! A meditáció az tulajdonképpen egy mentális technika, nem igényel erőfeszítést, lelkünket, elménket, és testünket is frissíti. 

Hatékonyabbá teheti az ember vizuális képességeit, és segít feloldani a napi stresszt is. A meditáció által felkészültebbé válhat az ember a mindennapjaiba, mert biztosít egy stabil lelki alapot. Bárki képes lehet elsajátítani a meditáció technikáit, nem igényel fárasztó gyakorlást sem. 

A meditáció során elért nyugalmi állapotban az ember figyelme kitágulhat, egy fajta tiszta tudat állapotba juthat el, ilyen állapotban úgy pihenhet az ember akár alvás közben. A tapasztalat az, hogy megfigyelhető, pozitív változásokon megy át az, aki belekezd a napi szintű meditálásba. Alapvetően nyugodtabb és fogékonyabb, könnyedebb és boldogabb lesz általa az ember, olyan mértékben, hogy ezt környezetére is képes kiterjeszteni A meditáció testre gyakorolt pozitív hatása ma már orvosilag is igazolt. A meditáció visszavezeti az embert a természetesen nyugodt állapothoz!


Forrás: Horváth Zoltán: A megbetegítő lélek

Megjegyzések