Drágakőhoroszkóp



Ősidők óta tudjuk, hogy a kristályok magasabbrendű tudattal rendelkeznek, mint az ember, és mint ilyenek, szabadon programozhatók. Alkalmasak arra, hogy energiapályáink elakadásait feloldva fejlesszék testi, lelki és szellemi képességeinket. Képesek elszívni negatív energiáinkat, hogy helyükre pozitív érzelmeket vonzzanak.
Minden csillagjegy képviselője más és más ásványok támogatását, illetve gyógyhatását élvezi. Testi panaszaink oldását éppúgy remélhetjük azoktól, mint lelkiállapotunk kiegyensúlyozását, de számos olyan drágakő is akad, ami a szépségápolás terén is segítséget nyújt az arra fogékonyaknak.


Kos

A hegyikristály és a hematit sokat segíthet szélsőséges reakcióin, illetve hisztérikus megnyilvánulásain. A hematit másik neve vérkő, ami a sportsérülések utáni regenerálódásban is hatékony segítség, és ilyesmire gyakran lehet szüksége a Kosnak. A hegyikristály általános energiafokozó, úgy növeli az éberséget, hogy közben kiegyensúlyozottságot ad. Különös tulajdonsága, hogy erősíti a többi kő hatását is.


Bika

A rózsakvarc a szívcsakra orvosa, így a Bikára jellemző szívbetegségek, magas vérnyomás esetén is segít. A malachit kiváló ellenszere az emésztési panaszoknak, a veseműködés fennakadásainak, míg az achát kiegyensúlyozza a tüdő működését, így erősítve a Bika egészségét. Utóbbi attól is megmentheti a jegy szülöttét, hogy idegfeszültségei elől káros szenvedélyekhez meneküljön.


Ikrek

Az Ikrek kő-orvosai közül a tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, és oldja a mozgásszervek merevségét. Hatásos az idegi panaszok ellen, javítja a koncentrációt és oldja az emocionális blokádokat. A borostyán folyamatos viselése fékezi a stresszből eredő fejfájásos tüneteket. A citrin remek bőrtisztító, hiszen segíti a méreganyag-kiválasztást. Emellett általános hangulatjavító, fáradtságűző, és enyhébb depressziós tünetek ellen is hatékony.


Rák

Az aventurin a szívcsakra kiegyensúlyozója, a szívbetegségek, a magas vérnyomás ellenszere. A rózsakvarc ugyancsak a szeretet köve, de a Rák vérszegénysége csökkentésére és hangulatjavítóként is alkalmazhatja. Alkalmas női betegségek orvoslására, a termékenység fokozására, lelki síkon pedig érzelmi ridegség és negatív rezgések ellen hat. A holdkő szintén segít a meddőségen, illetve a hormonális problémákon, mint tipikus Rák panaszokon, kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák is.


Oroszlán

A hegyikristály tompítja a csillagjegy szélsőségeit, és kiegyensúlyozottá teszi megnyilvánulásait. Szinten tartja energiáit, növeli az éberségét, és erősíti a többi kő hatását is. A holdkő ugyancsak alkalmas arra, hogy lecsendesítse az Oroszlán indulatkitöréseit és egyensúlyban tartsa idegrendszerét, emellett jótékony hatással van a fejfájásra illetve a migrénre is.


Szűz

Fő köve a jáspis, amely gátolja az epe-, máj- és vesebetegségek kialakulását. A tigrisszem önbizalommal ruházza fel, enyhíti az asztmás panaszokat, illetve segíti határozottnak mutatkozni a Szüzet. Az aranytopáz megóvja az álmatlanságtól, az emésztési bántalmaktól, stabilizálja a vérkeringését, és segítségével májpanaszai is oldódnak.


Mérleg

A jáde segít megőrizni a Mérleg lelki egyensúlyát, miközben remek veseerősítő, illetve -tisztító. A rózsakvarc abban is támogatja a Mérleget, hogy felfedezze a maga számára is belső világát, a rodokrozit pedig nagyobb mélységet visz az érzelmeibe. A hegyikristály szellemi és lelki tisztasággal ajándékozza meg.


Skorpió

A borostyán védi a nemi úton terjedő megbetegedésekkel szemben a szenvedélyek rabságában élő csillagjegyet. Az ametiszt megóvja a szerelmi csalódások keltette fizikai elváltozásoktól. A jáspis hidegfejűségre és óvatosságra inti, amire gyakran lehet szüksége. A rubin jól hat az ivarszerveire, és a gyökércsakrára gyakorolt hatása révén támogatja az erotikát, és erősíti a méhnyakat.


Nyilas

Az ónix fékezi a szenvedélyes Nyilas gyakori dühkitöréseit, de a szodalit is csökkenthet váratlanul megjelenő lobbanékonyságán. A zafír enyhítheti alvásproblémáit, és tompítja kicsapongásait.


Bak

Elsősorban az ónix, a gránát, a karneol és a türkiz tehetik lelkileg erősebbé a Bak szülöttet. A türkiz bölcsességet és békességet hoz számára, míg az akvamarin erősíti másokkal szembeni toleranciáját. A karneol a magas koleszterinszint egyik legjobb ellenszereként gyógyítja.


Vízöntő

Az ametiszt ideális idegnyugtató, a borostyánt alvászavarokra, a hematitot hiszti csökkentőnek, az ónixot pedig heves természete ellensúlyozására alkalmazhatja. Belső tartást az obszidiántól remélhet, de a krizokolla is támogatja lelki egészsége megőrzésében.


Halak

Az ametiszt viselése tökéletes gyógymód idegi zavarai oldására, de segíthet labilis idegállapotán a hegyikristály is. Az akvamarin erősíti benne az elfogadást mások tettei iránt, de úgy, hogy azok terhét ne akarja magára vállalni, és ne érezze magát bűnösnek mások balsorsáért.










Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 



Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/

Könyveimről információkat itt találsz: https://elozoeletek.blogspot.com/2019/08/konyvinformaciok.html

Megjegyzések