Az étel hatása a csakrákra és az étrend szerepe


Minden, amit megiszunk, vagy megeszünk, életerővel bír, némely étel vagy ital többel is, mint a többi. Ha olyan táplálékokat veszel magadhoz, melyek magas életerővel rendelkeznek, akkor a csakráid is nagyobbak és tisztábbak lesznek.
Ezzel szemben, az alacsony életerővel rendelkező ételekből összeállított étrend nem támogatja a csakrákat, és gyakran még tovább zsugorítja, illetve elsötétíti azokat. Ez különösen akkor történik így, ha olyan ételeket fogyasztunk, melyek kegyetlen körülmények nevelt állatoktól származnak. Csakráink magukba szívják az állatok fájdalmának energiáját.
Az élő ételek, mint például a friss gyümölcsök és zöldségek, a csíráztatott teljes értékű gabonatermékek, a frissen facsart gyümölcslevek (húsz percen belül), tartalmazzák a legtöbb életerőt. A halott, szárított, fagyasztott vagy túlfőtt ételeknek nincs semmilyen életerejük. Végtére is, egyetlen életforma sem élhet tovább egy konzervbe vagy fagytóba zárva!
Ha egy kicsivel, több életerővel bíró ételeket is beveszel az étrendedbe, pozitív változásokat fogsz észlelni mind az energiádat, mind a kedvedet illetően. Még annak is pozitív hatása lesz rád, ha kicsit csökkented az alacsony életenergiával bíró ételeket és növeled a másikat.
Én azt tapasztaltam, hogy nagyon sok tanítványom és kliensem intuíciós vezettetést kapott, hogy hagyja abba azoknak az ételeknek a fogyasztását, melyek eltömítik a csakrájukat. Amikor elhagyod a cukrot, a koffeint vagy vörös húst – a belső vezettetésért cserébe – kevesebb vagy semmilyen negatív mellékhatást nem fogsz érzékelni. Így nem fogsz például fejfájást érezni vagy kínzó vágyat sem, amelyeket általában az étrendbeli változtatások számlájára írnak. Ehelyett azt fogod érzékelni, hogy nem vágyódsz ezen ételek után.

Az alábbi ételek hatnak legnagyobb mértékben a csakrákra:

Ételek és alkotórészek, melyek negatívan hatnak a csakrákra ERŐSEN:

 - alkohol
 - koffein
 - csokoládé
 - cigaretta, szivarok
 - minden fajta gyógyszer
 - vörös hús
 minden olyan étel vagy anyag, melyeket kényszeresen vagy
szenvedélyesen fogyasztunk (ez annak a jele, hogy félünk az isteni útmutatástól, és ezeknek az anyagoknak a szedésével kerüljük el azt).


MÉRSÉKELTEN:

 - szárnyasok (pulyka, csirke, stb.)
- hangulatjavító vagy energizáló gyógynövények (nyugtató vagy stimuláló)
 - legtöbb készétel
 - fehér liszt
 - fehér cukor


KEVÉSSÉ: 

 - italokban lévő szénsav, a vizet is beleértve
 - tejtermékek
 - növényvédő szerekkel kezelt gabonák és termékek
 - tengeri ételek – azok minden fajtája


Ételek és italok, melyek pozitívan hatnak a csakrákra: 

 - frissen szedett gyümölcsök és zöldségek, különösen a bio-termékek (a növényvédő/rovarirtó szerek a halál alacsony energiáját hordozzák magukban – a rovarirtó szer angolul: pesticides – pesti (rovar) cide (halál)
 - kenyérfélék, csíráztatott vagy teljes kiőrlésű gabonából (kérd meg az élelmiszerboltost, hogy rendeljen neked ilyet, vagy szerezd be egy bio-boltban)
 - szójatermékek, mint például szójatej vagy tofu
- friss gyümölcs leve

Dr. Doreen Virtue




Megjegyzések