10 tipp arra, hogy hogyan szabadulj meg a félelmeidtől!






A boldogsághoz vezető út a félelmek leküzdése. A félelem egy gátló tényező, amely az önmegvalósítás és kiteljesedés útjában áll. Valaminek meg kell változnia! Fedezd fel azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák, hogy úgy élhess, ahogyan szeretnél.

Íme 10 tipp, amellyel legyőzhetjük a legbelső félelmünket és feloldhatjuk mindennapi szorongásainkat és a depressziót!


Figyelemelterelés

Túl sok gondolat, aggodalom kavarog a fejedben? Úgy érzed, feleslegesen tartasz dolgoktól, mégsem tudod abbahagyni? Tereld el a figyelmedet a félelmeidről.

Ha leterheled magad valamilyen szellemi tevékenységgel, képtelen leszel a félelmeidre koncentrálni.


Légzésszabályozás

Lassú, mély levegővétellel sokat tehetsz a szorongás ellen. Lassan vegyél levegőt – úgy, hogy ne a mellkasod, hanem a hasad emelkedjen. Tartsd benn a levegőt 3-4 másodpercig, azután lassan engedd ki. Ismételd addig, míg nyugalmat, megkönnyebbülést érzel.


Testmozgás

A mozgás nagyszerű szorongásoldó módszer. Egy félórás séta, vagy más aktív testmozgás serkenti az endorfinok termelését. Ez a hormon csillapítja a fájdalmat, és oldja a feszültséget. Emellett végezz minden nap olyan dolgokat, amik egy kicsit is kikapcsolnak, és úgy érzed, nyugtatólag hat az elmédre. Nézd meg egyik kedvenc sorozatodat, meditálj, vagy sportolj. Mindenkit más nyugat meg.


Barátok és családod

Ha elindultál a lejtőn a depresszió felé, és a félelmeid elhatalmasodnak feletted, akkor segít, ha több időt töltesz azokkal az emberekkel, akikkel jól érzed magad. A barátok és a család nagyon fontos szerepet játszanak a felépülésben.


Folyamatos programok

Egy másik lehetőség, hogy mindig foglald le magad, hogy ne legyen időd gondolkozni a félelmeken, amelyek a depresszióba, pánikbetegségbe taszítanak. Nagyon fontos a sok beszélgetés és az emberi kapcsolatok erősítése.


Napfürdő

A Nap segít megszabadulni lelki problémáinktól. Ha úgy érzed, hogy lelked sok gonddal terhelt, akkor kérd a Nap segítő erejét. Fogadd magadba a Nap sugarait, lélegezz mélyeket, közben gondolj a szép jövőre és engedd kiűzni magadból a rosszat, vagyis mindazt, ami nyomaszt.


Nevetés

Nevess többet, hogy tested több szerotonint termeljen, amitől jobban fogod magad érezni.

Sokan úgy vélik, hogy a nevetés segít meggyógyulni szinte bármilyen betegségből. A depressziótól, félelmektől egészen a kínzó fájdalmakig.


Alkoholtilalom

Ne fogyassz alkoholt, mert attól félelmeid és depressziód csak felerősödik.

Számos kutatás bizonyította, hogy az alkohol központi idegrendszeri depresszáns, ezért ez számodra tiltott dolog!


Változatos étkezés

Ép testben ép lélek! A változatos étkezés egy újabb megoldás a depresszió leküzdésére. Ne feledd: az vagy, amit megeszel! Sok olyan élelmiszer van, ami segíthet javítani a hangulatodon és nagyon jó kedved lesz tőle.


Minden negatív kerülése

Kerüld el az olyan emberekkel való találkozást, akik rossz hatással vannak rád. Felejtsd el azokat a filmeket is, amiktől biztosan szomorú leszel. Próbálj meg minden negatív tényezőt kiiktatni az életedből!





Megjegyzések

Megjegyzés küldése