Fejben dől el, milyen lesz az életed!




Van, aki kifogja élete nagy szerelmét, miközben sorban áll a közértben, más szuperkarriert ér el szempillantás alatt, és van, aki akkor esik teherbe, amikor akar... Hogyan lehetnek ennyire szerencsések? Miközben te... 

Semmi nem úgy megy, ahogy akarod? Dehogynem? A rossz hír az, hogy akár tudatosan, akár „véletlenül", de te magad idézel elő mindent az életedben. Akikkel és amikkel körülveszed magad, te választottad...

Az információk, amik hozzád érkeznek, a te engedélyeddel jutnak be a világodba, és folyamatosan hatással vannak az életedre. Itt az ideje leporolni a régi dolgokat, és új lendületet venni! Segítünk!
Az emberek többsége az életükben bekövetkező nagyobb eseményeket, változásokat teljesen rajtuk kívül álló oknak tulajdonítják, és a szerencsére fogják.

Richard Wiseman kutató, a Szerencse-faktor című könyv szerzője mást állít: "A legújabb kísérletek azt igazolják, hogy az életünkben bekövetkező legtöbb esemény teljesen a saját irányításunk alatt áll." Más szavakkal: te is lehetsz szerencsésebb! Wiseman szerint van néhány kulcsfontosságú tulajdonság vagy szokás, ami meghatározza, hogy az illető mennyire lesz szerencsés. 


Gondold máshogy!

Mondjuk, hogy egyedülálló vagy, és szórakozni indulsz. Ha a készülődés alatt folyamatosan azon aggódsz, hogy hátha végre történik valami azzal a sráccal, nagy a valószínűsége, hogy csalódni fogsz, és még azt is eldöntöd, hogy nincs szerencséd, vagy veled valami baj van. Pedig ha egyszerűen azon gondolkodnál, milyen jól fogod magad érezni a barátaiddal, és milyen szerencsés vagy, hogy ilyen buzgó társasági életet élsz, és mennyire klassz lesz a buli, sokkal nagyobb valószínűséggel akaszthatnád le a pasit is.

Az ok: a szerencse és az optimizmus kéz a kézben járnak. Ha azt nézed, mi a jó egy szituációban, akkor még több jót fogsz magadhoz vonzani. És utólag is eldöntheted, mit gondolsz egy adott eseményről: ha negatív véleményed van magadról, vagy a rossz szerencsédet okolod, ezzel folyamatosan megerősíted ezeket a gondolatokat.


Még a legrosszabb esetből is van mit tanulni, ki lehet venni belőle valami pozitívat. Képzeld csak el, milyen jó dolgok történhetnek. Talán lilán hangzik ez az egész, de tudományosan bizonyított tény: minél többet vizionálunk valamit, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megtörténik.

Ha például egy jobb állást, vagy előléptetést szeretnél, nem jutsz messzire, ha csak ülsz az asztalodnál, és azon sóhajtozol, milyen szörnyű a munkád és a fizetésed. De ha elképzeled magad az új munkakörödben, belegondolsz, milyen érzés lenne a nagyobb felelősség, milyen döntéseket hoznál, kihez hogyan szólnál, milyen íze lenne a reggeli kapuccsínónak, és hogy éreznéd magad, amikor meglátod a jóval nagyobb összeget a bankszámládon, akkor előrébb tartanál.
Az ok: A vizualizálás segít fókuszálni és lelkesíteni, és mivel annyira valósághűen látod, amire vágysz, csupa olyan apró döntést fogsz hozni, ami végül hozzásegít a célodhoz.

Minden apró részlet, amit a képhez adsz, segít a tudatalattidnak elhinni, hogy ez a valóság, és végül el is juttat oda. Tanulj meg lazítani! A szerencse nagy része azon múlik, hogy megragadd a kínálkozó alkalmat. Ha minden perced előre eltervezed, ha csőlátással dolgozol valamit, nem fogod észrevenni, milyen klassz lehetőségek jönnek az utadba.

A szerencsés emberek nem görcsölnek azon, hogy valamit tökéletesen hajtsanak végre, és nem veszik olyan rettentően komolyan az életet. Képesek játékosan, könnyedén venni az akadályokat, és örülnek a lehetőségeknek. Hagyd abba, hogy az életed minden percét menedzseled. Engedd a dolgokat néha véletlenül történni, és ne húzd fel magad, ha valami nem pont úgy alakul, ahogy tervezted. Lehet, hogy így jártál jobban. 


Változtass!

Senkit nem ért még úgy nagy szerencse, hogy ücsörgött, és várta, hogy történjen már valami. Ha aktív vagy, kezdeményező, és kipróbálsz új dolgokat, akkor eljönnek a nagy lehetőségek is. De ha ugyanazt teszed, amit eddig tettél, és azt várod, hogy ettől valami egész más történjen, mint eddig, akkor nem is érdemled meg a szerencsét.

A „jókor jó helyen” csupán egy valószínűség-játék. Minél több helyen vagy, annál valószínűbb, hogy azokból az egyik a jó hely lesz. Ez nem atomfizika, csupán a józan ész. Tessék új helyeket kipróbálni, azzal jönnek az új ismeretségek, és az új lehetőségek. Érdemes kilépni kissé a komfort-zónádból, és kipróbálni olyan dolgokat, amiktől félsz egy kicsit. Apró merészségek hatalmas változást tudnak okozni az ember életében. Legyél bátor!

Forrás: astronet.hu




Megjegyzések