Miért van szükség a rosszra?





"Azért van szükség a rosszra, hogy általa felismerjük a jót!" - mondta egy ismerősöm, amikor éppen azt magyarázta, hogy Isten miért teremtett ennyi rosszat a világunkba.
Nos, erről egy kicsit más a véleményem. Én nem fognám Istenre a dolgot, inkább magamban keresném az okot és akkor a megoldás is rajtam fog múlni!

Az élet tele van számunkra rossz, másként fogalmazva: fájó, kellemetlen, elfogadhatatlan helyzetekkel. Ezek a szavak egyben azt is megmutatják nekünk, mit értünk rossz alatt. Rossz az, ami fáj, ami kellemetlen, amit nem tudunk vagy nem akarunk elfogadni.

Önmagukban a dolgok nem rosszak, csak a saját szemszögünkből válnak azzá. Például, ha valaki elhagy egy húszezrest, akkor ez neki rossz, míg aki megtalálja, az hihetetlenül szerencsésnek érzi magát! Vagy ha téged elhagy a párod, akkor ez neked rossz, mert hiányzik, szenvedsz, míg Ő számára ez hozza el éppen a felszabadulást, vagyis neki jó!

Sorolhatnám még a példákat, a lényeg az, hogy azért érzel, minősítesz dolgokat, helyzeteket, érzéseket rossznak, mert azokban valami olyan fájdalmat, veszteséget, hatást kellene megélned, amit nem akarsz megélni, átérezni, befogadni.
Vagyis:
Rossz az, amit nem tudunk elfogadni.

Ha például el tudnád fogadni az elmúlást, elvesztést, leromlást, akkor ezek nem lennének számodra rossz dolgok, csupán az élet természetes változásának tekintenéd őket. Mint ahogy vannak, akik elfogadják, hogy esik az eső, fúj a szél és hideg van, ezért ez számukra csak van. Mindeközben Te, aki nem fogadod el magadat elázottan és fázva, számodra ez rossz, nem tudsz a természet erőire semlegesként tekinteni.
Minden dolog csak van, a megítélésünkkel tesszük számukra pozitívvá vagy negatívvá.

Így most már érted, hogy a rosszat nem Isten teremtette a világodba, hogy segítsen felismerni és hatalmasra értékelni, amikor valami rossz történik veled. Isten vagy bárki más csak úgy megteremtette a dolgokat, viszont a Te el nem fogadásod teremti bele a rosszat, az elfogadásod pedig a jót!

Vagyis, ha szeretnél kevesebb rosszat és több jót megélni, akkor változtasd át az el nem fogadásodat elfogadássá!
Tudom, ezt már sok helyről hallottad, próbálkoztál is vele, de eddig nem sikerült. Van egy jó hírem: Ismerem az elfogadás útját és szívesen végig is vezetlek rajta, megtanítalak elfogadni bármit, ami eddig elfogadhatatlannak tűnt. Sok év tapasztalatával mondom, minden elfogadható a megfelelő módszerrel!






Megjegyzések