Van élet a halál után? Íme, a 7 leggyakoribb halál közeli élmény a beszámolók alapján





Az embert mindig is foglalkoztatta, hogy van-e élet a halál után. Paradox kérdés, amelyre a választ nehéz megválaszolni mindaddig, míg életben vagyunk. Vagy mégis? Sok olyan ember van, aki azt állítja, hogy járt már a túlvilágon ? hogy szakszerűen fogalmazzak ?volt már része halál közeli élményben. Ezek a beszámolók gyakran lenyűgözőek és élmény gazdagok, de némelyikük ijesztően hangzik.

Valóban betekintést nyerhettek egy olyan dimenzióba, ami a lélek halhatatlanságát igazolja? Vagy csak az idegi és élettani folyamatok illuzórikus színjátékának voltak főszereplői ezek a személyek az élet és halál mezsgyéjén?

Nem tudhatjuk, hiszen a tudományos és spirituális elképzelések is gazdag magyarázattal szolgálnak mindkét igazság bizonyítására. Egy viszont biztos: a halál közeli élmények esetében megdöbbentően sok a közös elem és megtapasztalás.

Íme, ezt látták, hallották, érezték és tapasztalták meg a visszatérők, akiknek élete ezek után gyökeresen megváltozott:


1. A fény

Az emberek nagy többsége, akik visszatértek, beszámoltak arról, hogy látták a híres ?fényt az alagút végén.? Ez a leggyakoribb jelenség, amit megtapasztalnak azok a személyek, akik rövidebb ideig halottnak voltak nyilvánítva az életfunkcióik hiánya miatt.


2. Lebegés a test felett

A ?testen kívüli élmény? azt jelenti, hogy látták kívülről élettelen testüket, miközben megőrizték teljes tudatosságukat. Az Énjüket nem a fizikai testtel azonosították, hanem azzal a tudattal, ami már a testükön kívül volt. Annak ellenére, hogy fizikai testük halottnak volt nyilvánítva mindent láttak hallottak és megtapasztaltak abban a térben, amelyben voltak.


3. Az őrangyalok

Számos ember azt állította, hogy látott legalább egy szellemi erőt, vagy angyalt, aki várta őket, rövid túlvilági tartózkodásuk alatt. Néhányan azt mondják, hogy segítették lelküket a túlvilágon, még mielőtt visszakerültek volna a testükbe.


4. A rokonlelkek

Ha nagy családod volt állj készen, hogy újra találkozol velük a túlvilágon. Sok ember, aki átélt halál közeli élményt, és visszatért az életbe azt mondja, hogy látta az elhunyt hozzátartozókat. Néhány beszámoló alapján úgy tűnik néhányak közülük a családhoz tartozó lelkek, akiket ha életük során nem ismertek, akkor is felismerték, míg mások rokonlelkek. A lelkek csoportja köszönti az újonnan érkezett lelket.


5. Az élet filmje

Készülj fel arra, hogy újra át fogod élni életed legjobb és a legrosszabb pillanatait. Sok ember beszámol erről a halál közeli élmények során. Látják eredményeiket, vágyaikat, félelmeiket és minden emléküket, amint lepereg az életük filmje pár pillanat alatt.


6. Béke és szeretet

Nagyon nagy többsége a beszámolóknak leírja, hogy a visszatérő lelkek megtapasztaltak egy végtelen béke és nyugalomérzést. Az ott átélt szeretet annyira erős, hogy szavakkal leírhatatlan.


7. Érdemes visszajönni?

Az elmondások alapján ez a tapasztalat olyan békés, és megnyugtató, hogy sok ember nem kíván visszatérni az életbe. De viszont, ha még dolguk van a földi életben, akkor vissza kell jönni. Ilyen esetekben a lélek egy teljesen más tudatossággal és életszemlélettel lesz felvértezve, ami meghatározza élete további alakulását.






Megjegyzések