Amikor megismered tested valódi egységét, akkor válhatsz képessé azt irányítani



A világ, amelyben élünk, duális. Ez azt jelenti, hogy két pólusú. Tehát minden amit érzékelsz, és az is amit nem, két látszólag ellentétes erő, ellentétes valóság együttes jelenléte alkotja. Hideg-meleg, lent-fent, nő-férfi, jó-rossz stb. Ezek a látszólagos ellentétek egymást kiegészítve teremtik meg azt a valóságot, amit Te környezetedként, életteredként, életedként azonosítasz.

És hogy miért látszólagos ez az ellentét?

Valójában ez a szembenállás nem ellenségeskedés, nem harc a különböző pólusok között. Csupán egy tánc, a teremtés keringője. Ezek a különböző pólusok és minőségek kiegészítik egymást, így alkotnak együtt egységet és harmóniát.

Az Univerzum jeges hidegsége és a nap mindent magába olvasztó forróságának találkozásából jön létre az a hőmérséklet, ami biológiai értelemben világunk létezéséhez szükséges.
A fent és lent, a jobbra és balra ellentétpárok segítségével tudod meghatározni helyedet a világban.
A nő és a férfi egyesülése teremti meg fajod fennmaradását.
És nem tudnál mit kezdeni a jó fogalmával, ha nem lenne a rossz. Hiszen ezeket egymáshoz viszonyítva határozod meg, hogy neked, a Te világodban mit is jelentenek ezek.

Tested létezése is ugyan ezt a sémát követi. Van két látszólag egymásnak ellentmondó „szerkezet”, melyek együttes jelenléte adja a létezésedet. Az egyik a jól ismert fizikai tested, a másik pedig a (még) kevésbé ismert energiatest, vagy más néven étertest.
Ha meg akarod érteni a saját rendszereid valódi működését, csak egységben vizsgálhatod őket.

Az energiatested (más néven aurád) valójában egy erőtét, egy energiamező, amelyet látszólag a sejtjeidet felépítő atomok rezgése gerjeszt. De ez is csak látszólagos, mert valójában az energiatér különböző rezgései hozzák létre magát az atomot, amikből aztán felépül a fizikai valóságként érzékelt világ. Így a fizikai test is.

Bármi történjék a testeddel, az megjelenik a rezgéseidben, az erőtered hullámaiban is. Ha ismered ezt az erőteret, ismered az energiatested működését, könnyebben megértheted a fizikai tested bonyolultnak tűnő, és néha érthetetlen reakcióit is.

Tulajdonképpen ez a holisztikus (egységszemléletű) orvoslás alapja is. És erre utal a közhely, miszerint minden betegség lelki eredetű.

Az energiatest megismerésének egyik felbecsülhetetlen előnye, hogy a már fizikai síkon is megjelent tüneteket, betegségeket sokkal hatékonyabban és gyorsabban lehet enyhíteni, vagy akár meg is szüntetni.

És ez nem varázslat, nem mágia. Ez fizika. Mert a mai világnézet szerint minden csak addig varázslat, amíg a „tudomány” be nem bizonyítja, illetve el nem fogadja annak létezését. Így lett varázslatból tudomány az elektromosság, a röntgensugár, vagy akár az a rádiófrekvencia, amit a mobiltelefonod használ hangok és képek továbbítására. Ezek nélkül a „varázslatok” nélkül ma már el sem tudod képzelni az életedet. Pedig alig néhány évtizede bizony még boszorkányságnak számítottak.

Nos, ilyen a kvantummechanika és a kvantumfizika is. Olyan már-már anyagon túli világokat kutatnak ezek a „tudományok”, amelyek jóval közelebb állnak a finomenergiák világához (amelyből aurád is felépül), mint a durva anyagi-fizikai valóságainkhoz.

És ez nem hit kérdése. Az energiát nem igen érdekli, hogy Te hiszel-e benne vagy sem. Az ENERGIA van és áramlik. Megállás nélkül, folyamatosan táplálja az ÉLETET. De ha nyitottan és bátran felé fordulsz, megismered létezésének törvényszerűségeit, képes lehetsz irányítani is.

Valójában ez minden energia-gyógyászat alapja.

Ismerd mega létezésed univerzumát! Tanuld meg irányítani a benned áramló energiát! És élj teljesebb, boldogabb életet!

Írta: Földi Gábor






Megjegyzések