Mit kell tenned azért, hogy biztosan ne érd el a céljaidat? 10 biztos tipp arra, hogyan temesd el Te is a vágyaidat!

1. Ragadj le a múltadnál, a múltban elkövetett kudarcoknál, hibáknál!
2. Törődj bele a jelenlegi életedbe!
3. Tölts minél több időt passzív, értelmetlen tevékenységekkel, például tévénézéssel, szórakozással stb. Addig sem kell a megvalósításon törnöd a fejed!
4. A sajátod helyett inkább mások életével foglalkozz! Beszélj mások életéről minél többet! Ez kitűnő módja annak, hogy eltereld a figyelmet magadról.
5. Ha eszedbe jut a vágyad, a célod, gyorsan hessegesd el a gondolatot, és beszéld le magad róla! Gyűjts össze minél több érvet, hogy miért nincs értelme tenni érte. Ilyeneket mint például:

– úgyse tudnám elérni
– ha mégse jön be, mit csinálok
– semmi szükségem egy újabb kudarcra
– nem tudom, hogy kezdjek neki
– nincs aki segítsen az elindulásban
– kockázatos változtatni
– a biztosat inkább nem kockáztatom a bizonytalanért
– mással/máshol se lesz jobb stb.
6. Panaszkodj, elégedetlenkedj sokat!
7. Ne változtass semmin! Túl kockázatos, és megvan rá az esély, hogy megvalósulnak a titkos vágyaid, céljaid!
8. Találj mindig meggyőző érvet, hogy ne kelljen változtatni. Végül is, minden napod ugyanolyan, így biztosan tudod, melyik nap hogyan fog eltelni! Ez így kényelmes, és biztonságos! Mindig jusson eszedbe: hülye lennék a biztonságosat bekockáztatni!
9. Ne változtass az évek során kialakult, megszokott dolgaidon! A változtatás erőfeszítésbe kerül, a megszokott élet pedig biztonságos és kiszámítható.
10. Ha véletlenül eszedbe jut a vágyad, győzd meg magadat gyorsan, hogy neked úgysem sikerülne elérni! Ez garancia a sikerre! Hisz a cél: hogyan ne valósítsam meg a titkos vágyaimat!

+ 1. Végül végy egy papírt, és írd le mi mindent szerettél volna elérni az életben, milyen vágyaid segíthettek volna hozzá a boldogabb élethez! A papírt tedd bele egy kis dobozba, zárd le jól, vidd el egy temetőbe, és temesd el jó mélyre! Tegyél rá virágot is, hogy méltón búcsúzhass el tőle.


Írta: Gelei Anett (geleianett.hu)Megjegyzések