Dolgozz a kapcsolatodon!




Mindig jót mosolygok, mikor valaki egy számára nem kielégítő kapcsolatban él és azt mondja: “Nem aggódom, ha egy kapcsolatnak vége kell lennie, akkor vége is lesz"... Természetesen bizonyos értelemben egyet kell értenem, de ilyenkor azt érzem, hogy a karma egy jó magyarázat arra, miért nem teszünk azért, hogy egy kapcsolat jobb legyen. 


Igen, valóban megírjuk születésünk előtt azt, hogy kivel, mikor és hol találkozunk, de hogy mihez kezdünk ezzel a találkozással, az már tőlünk függ. A szabad akarat lehetővé teszi, hogy eldöntsük, mit hozunk ki belőle. Egy igazi lélektársat is képes elüldözni az ember, és a másik fél is dönthet úgy, hogy most másik kapcsolatból tanul. 


Egy hölgy mesélte nekem a minap, hogy a párja 16 év után hagyta el őt egy másik nőért. A beszélgetés közben kiderült, hogy már többször megcsalta. Nem lehet, hogy éppen elég jelzést kapott, hogy valami nincs rendben? 


Egy kapcsolat mindig két emberen múlik, nem lehet csupán az egyik felet hibáztatni. Ugyanolyan rombolást végez az, aki tűr, mint az, aki bánt. Csupán azzal a különbséggel, hogy a tűrő is önmagát sebzi. 


A hozott karmát többféleképpen ki lehet egyenlíteni. Ha valaki megcsalt elmúlt életeidben, elképzelhető, hogy te is késztetést érzel majd, hogy megcsald őt. Azonban nem biztos, hogy ez a legjobb módja a kiegyenlítésnek. A tudatos ember nem így oldja meg a helyzetet. Ha úgy érzed, valami nem működik, akkor itt az idő megbeszélni. A tiszta kommunikáció a legjobb módja annak, hogy megértsd a másikat. 


Ha úgy érzed, hogy van még tűz köztetek, ha lelketek még kapcsolódik, érdemes lépéseket tenni annak érdekében, hogy újra kiegyenlítődjön az energia. 

Fel kell dolgozni azokat sérüléseket, amik felismerhetővé váltak. El kell engedni a családi mintákat, a régi félelmeket és fájdalmakat. A legfontosabb talán az, hogy őszintén kommunikáljunk. Tudjunk megbocsátani és bocsánatot kérni. 

Mindenki hibázik, ezt ne felejtsd el.


Figyelj befelé, a megérzéseid megmondják, van e jövője a kapcsolatodnak. Ha úgy érzed, érdemes arra, hogy feléleszd, akkor kezdd a változást önmagaddal. A párod csak visszatükrözi, amit önmagad iránt érzel. Ha az érzéseid megváltoznak magad felé, azt fogod észrevenni, hogy kedvesed is másként reagál. 

Ha pedig úgy érzed, eljött az idő, hogy elengedjétek egymást, kezdeményezd a beszélgetést. Az őszinteség minden esetben célra vezető. De arra kérlek, hallgasd meg minden esetben a másikat is. Ne hibáztasd, ne vond felelősségre. Lehet, hogy ugyanazt a helyzetet másképpen látjátok. És lehet, hogy mindkettőtöknek igaza van. Fontos, hogy ha elválnak útjaink, ne hagyjunk elvarratlan szálakat magunk után. 


Ma ráérzek arra, kinek még helye az életemben. Vállalom a felelősség rám eső részét. Megbocsátok, és tudok bocsánatot kérni. Tudom, hogy én alakítom a kapcsolataimat, rajtam múlik minden.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések