Ismerd el önmagad!
Biztosan te is megélted már életed bizonyos szakaszaiban, amikor annyira, de annyira vágytál mások szeretetére. Mindent megtettél, hogy szeretetteljesnek lássanak azok az emberek, akik fontosak neked.


Talán már gyermekként is arra törekedtél, hogy megfelelj a szüleidnek. Mindig a kedvükben akartál járni. Nagyon vágytál az elismerésükre. Úgy érezted, s talán érzed még ma is, hogy neked folyton tenni kell, adni kell azért, hogy kaphass. Adni kell, hogy szeressenek. Sokszor önmagad kárára is. 


Amikor nem kaptad meg, amit vártál, csalódtál. Így kialakult benned az érzés, hogy annak ellenére, hogy mindent megteszel, nem vagy szerethető. Pedig csupán arról van szó, hogy más a szeretetnyelvük, vagy te képtelen vagy befogadni a szeretetet.

Ha boldog életet szeretnél, ha harmóniára vágysz, el kell engedned a túlzott vágyadat az elismerésre. Ha másoktól várod a visszaigazolást, azzal hatalmat adsz a kezükbe, hogy manipulálhassanak.


Add meg magadnak az elismerést bármikor, ha olyan dolgot teszel, amivel túlléped a határaidat. Jutalmazd meg magad. Az ember, aki tisztában van azzal, hogy ki ő valójában, és szereti önmagát, nem lehet manipulálni. Nem függ a sorsa más emberek cselekedeteitől és szavaitól. Ő irányítja életét, és nem bánja, ha valaki másként látja a világot. Elfogad, és élni hagy. Ugyanakkor nem engedi, hogy mások döntsenek sorsa felől. 


Ma elengedem az igényemet, hogy mások elismerjenek és kedveljenek. Tudom, hogy csak az számít, hogy én szeretem-e magam. Az emberek akkor tisztelnek igazán, ha önmagam vagyok, mert így tudják, mire számítsanak tőlem. Szeretem magam.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.htmlMegjegyzések