Ne engedd, hogy manipuláljanak!





Vannak emberek, akik mesterei annak, hogy elérjék, hogy bárki megy a közelükbe, az rosszul érezze magát. 

Mindent úgy alakítanak, ahogy kedvükre való, nem törődve a másik érzéseivel. Mindenáron manipulálni szeretnének, kézben tartani az irányítást. A hazugság álarcai rájuk égtek az évek alatt, megfagyott mosolyuk mögött nem látod a valóságot. 

A manipulátor néha megtévesztő, úgy érzed, segíteni próbál, és szinte függeni kezdesz a véleményétől. Elhiteti veled, hogy neked fontos, amit nyújtani tud. Elhiteti, hogy nélküle nem boldogulsz. 


Idővel észreveszed, hogy mindig minden úgy történik, ahogy neki jó, s te egyre kellemetlenebbül érzed magad. Rosszul bánik veled, de úgy állítja be, hogy minden a te hibád. Bűntudatot ébreszt benned, ami megteremt egy csomó nem kívánt helyzetet.


A magabiztossága mögött valójában hatalmas félelmek húzódnak meg. Az ilyen ember képtelen irányítani a saját életét, így másokéval próbálkozik. Soha nem mutatja meg valódi arcát, így ne csodálkozzon, hogy nem önmagáért szeretik. A manipuláció és a hazugság a gyávák fegyvere. Ha ezt felismered, rájössz, hogy túl kevésnek gondolja magát az illető az igazsághoz. Azért hazudozik, hogy többnek tűnjék, mint ami valójában. Rá kellene jönnie, hogy eredeti önmagunknál vonzóbbak nem lehetünk egy másik ember számára. Az őszinte élet: valódi, szabad. 


Ha manipulatív zsarnokkal találkozol, menekülj minél messzebbre. Ha túl közeli a kapcsolódás (rokon pl), akkor pedig ne engedd, hogy ő határozzon meg téged. Nálad jobban senki nem tudja, mire van szükséged. Az életedért te felelsz, ő pedig a sajátjáért. Más helyett nem oldhatsz meg semmit, a saját életedet pedig kötelességed megoldani. 

Ne hagyd, hogy manipuláljanak, ne hagyd, hogy mások mondják meg, mi a jó neked! Szabadnak születtél, határozd hát meg te a sorsodat!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések