9 jele annak, hogy bölcs lélek vagy


Sokszor mondják, hogy vannak olyan emberek, akik csak kívülről tűnnek fiatalnak, a testükben egy érett, bölcs lélek lakik. Ők azok, akik az egyedüllétet nem negatívumként fogják fel, akik önmaguk egyre mélyebb megismerésére törekednek, és akik minél teljesebben szeretnék megélni a körülöttünk lévő világot. Te vajon közéjük tartozol? Ha a következő 9 jelző illik rád, akkor igen.

1. Szeretsz egyedül lenni. Az öreg, bölcs lelkek sokszor nem találják a helyüket, a barátaikat a saját korosztályukban, nem elégíti ki őket az, amit a környezetüktől kaphatnak. Inkább félrevonulnak, és önmagukkal foglalkoznak - talán ez az oka annak, hogy a magány válik a leghűségesebb társukká.

2. Tiszteled és elvárod a bölcsességet, a tudást és az igazságot. Bár egy kicsit arisztokratikusan hangzik, de igaz, hogy a lélekben idősek úgy érzik, az élet intellektuális oldalához tartoznak. Tisztában vannak vele, hogy a tudás hatalom, a bölcsesség boldogság és az igazság szabadság. Ez a három dolog sokkal fontosabb számukra, mint az, hogy naprakészek legyenek a legújabb pletykákból.

3. Érdeklődsz a spirituális dolgok iránt, és hiszel is bennük. Az idős, bölcs lelkek általában érzékenyek és spirituális beállítottsággal vannak megáldva. Nem feltétlenül a természetfelettit képviselik, hanem a szeretet, a béke örök létezését, a hit és a lélek erejét.

4. Megérted, hogy az élet mulandó. Az idős lelkeket nem csak a saját napjaik megszámlálhatósága érdekli, ugyanúgy törődnek másokkal is: körültekintőek, de képesek csak maguknak élni, miközben bölcsen irányítják az életüket.

5. Elmélkedő és önelemző vagy. A bölcs emberek rendkívüli módon szeretnek gondolkodni - bármiről. Úgy hiszik, hogy az élet legnagyobb tanítómestere az, ha elemezzük a hibáinkat, cselekedeteinket, és okulunk belőlük. Lelkük azért lesz testükhöz képest agg, mert mindennapjaik során olyan sok mindent elsajátítanak és megértenek, hogy képesek csendben, vigyázva figyelni a történéseket.

6. "Magasabbról" szemléled az életet. Aki idős, bölcs lélekkel bír, az nagyon ritkán vész el a fölösleges munkák, hamis lehetőségek és értelmetlen cselekedetek között - inkább fentről, egy madár szemén keresztül néz le földünkre, mert így pontosan látja, mi az, amire érdemes odafigyelni. Ha valamilyen vitás helyzettel találja szemben magát, úgy gondol rá, mint átmeneti nehézségre, amely közelebb visz a jövőben megtapasztalható örömhöz.

7. Nem vagy anyagias. Jólét, hírnév, pénz - egyik sem hatja meg a bölcs embereket. Tudják, hogy nincs értéke annak, ha valami olyat birtokolnak, amit bármikor elvehetnek tőlük. Éppen ezért kevés időt szánnak rájuk, mert tisztában vannak vele, hogy semmi jelentőségük nincs.

8. Furcsa, magának való gyerek voltál. A legtöbb bölcs lelket olyan jelzőkkel illették kiskorukban, mint a befelé forduló, a koravén, vagy a lázadó. Pedig ők azok, akik sokkal jobban meglátják a körülöttük lévők értéktelenségét, ürességét, és tudják, hogy az ilyen emberektől távol kell tartaniuk magukat. Ha úgy tudsz beszélgetni a gyermekeddel, mint egy felnőttel, akkor valószínűleg egy öreg lélekkel van dolgod.

9. Egyszerűen csak öregnek érzed magad. Az idős lelkek gyakran fáradtak mentálisan, jellemző rájuk a türelmes szemlélődés, a nyugodtság és a beletörődés. Sajnos a környezet számára mindez a zárkózottsággal és a "hideg" természettel egyenlő - pedig éppen az ellenkezője az igaz.


Megjegyzések