Hogyan lehet a karmát megváltoztatni?




"Az elmúlt időszak tapasztalatai megerősítették bennem, hogy a karma teljes mértékben megegyezik a vonzás törvényével.

A karma a lélek és a szellem fejlődésének törvénye, magában foglalja minden gondolati, érzelmi és valóságos cselekedet egyenértékű hatását és ellenhatását. A karma a fejlődési folyamat lehetősége, célja, hogy biztosítsa a tudatosság kibontakozását.
Azt tapasztalom, hogy szinte minden nagyobb probléma és kiegyensúlyozatlan emberi kapcsolat gyökere előző életekből /is/ ered.
Tapasztaltad-e már, hogy első látásra vonzódsz valakihez? Vagy éppen ellenszenves az illető... Vonzanak bizonyos tájak, városok, országok... Otthon érzed magad bizonyos helyeken, ahol előtte még sosem jártál... Tehetséges vagy bizonyos dolgokban, pedig családodban senki nem foglalkozik ezzel a dologgal... Megmagyarázhatatlan készetést érzel bizonyos dolgok megtételére? Ezeknek oka általában előző életekben gyökerezik. Bámulatos módon oldhatunk meg problémákat, ha feltárjuk régebbi életeinket. Mostani inkarnációnk ugyanis ezek következménye.
Nekem számos emberi kapcsolatom javult meg ennek hatására, választ kaptam olyan kérdésekre, amikről már nem tudtam, hol keressem.
Próbálgattam én alkalmazni a vonzás törvényét a bőség megteremtésében, de fel kellett oldanom sok-sok szegénységi fogadalmat, amit valamikor régen tettem.
Azzal, hogy az ember szembesül régi önmagával, régi cselekedeteivel, oldja ennek hatásait. Nincs olyan hiba, amit ne lehetne kijavítani.
A karma ugyanazt jelenti a lélekkel kapcsolatban, amit Newton harmadik mozgástörvénye a fizikában: "Amikor egy tárgy ereje hatással van egy másik tárgyra, a második tárgyat ért hatás egyenlő és ellentétes lesz az elsőével." Jópár évvel ezelőtt jónéhányszor el kellett olvasnom, mire megértettem.

Ki vagyok én? - Ha még nem tetted fel magadnak soha ezt a kérdést, akkor itt az ideje. Szókratész mondta, hogy "az önvizsgálat nélküli élet értéktelen létezés".

A karmát testünk, beszédünk és tudatunk által teremtjük. A tudat /vagy a gondolat/ a legfontosabb a három közül, mert a "leggyorsabb". Minden tettünket szándék előzi meg, és sok olyan gondolatunk is van, amely nem vezet fizikai cselekedethez. Az ok és okozat törvénye szerint a helyes, pozitív és jó gondolatok javára válnak a tudatnak és a léleknek, a helytelen, negatív és rossz gondolatok pedig ártalmasak. Így a pozitív gondolkodás fejlesztésével boldog, nyugodt és békés lelkiállapotot idézünk elő.

Karmikus eredetű, mentális és emocionális szinten rögzült reakcióink jelenlegi és elmúlt életeink során halmozódtak fel bennünk. Nem lehet őket egyetlen éjszaka leforgása alatt megváltoztatni. A változásnak gondolkodásmódunk átalakításának eredményeképp kell megtörténnie.

Az én tapasztalataim szerint a gyorskarma idejét éljük. Egy-egy tettünk, gondolatunk azonnali következményekkel jár, így nem kell sokáig cipelnünk terheit. Szerintem ez jó hír, mert a boldogságot legalább ilyen gyorsan manifesztálhatjuk életünkben.

Előző életeinket többféle módon feltárhatjuk. Ami teljesen veszélytelen és szerintem nagyon hatékony, könnyen elsajátítható, az a meditáció, a tudatos álmodás, és a tiszta megérzések.
Véleményem szerint sokkal hatékonyabb, ha saját magunk nézünk bele. Könnyebb oldani a következményeit, könnyebb megérteni a belőle kialakult helyzeteket, ha mi magunk látjuk és tapasztaljuk. Mindemellett szerintem rendkívüli élmény.

Állandó, mindennapos kérdés, hogy lehet-e a karmát oldani. Természetesen igen. Mivel mi hoztuk létre, mi tudjuk oldani is. Az oldás nem törlést jelent, hanem az energiák átrendeződését. Amit feladatként magaddal hoztál, abból nem hátrálhatsz ki. Az oldások felgyorsítják a megtanulandó leckét, hogy könnyebben és gyorsabban szabadulj meg tőlük, hogy azután újra tudd írni az életed. A lélekben életről életre hordozott terhek azonnal tudnak oldódni, ha szembenézünk velük, és nem tartoznak ezen életbeli megtapasztalásaink közé. Pl. ha feloldasz régen tett szegénységi fogadalmakat, és erre az életre nem hoztad tanulnivalóként, hogy megtapasztald a szegénységet, azonnali változás állhat be, azaz anyagi gyarapodás. És így tovább... A karma oldásának egyik leghatékonyabb módszere a tiszta, feltétel nélküli szeretet. A második és talán legfontosabb a megbocsátás. Bocsáss meg mindenkinek, aki valaha bántott Téged, de legfőképp bocsáss meg magadnak, amiért hibákat követtél el. Hidd el, abban a pillanatban az tűnt a legjobb megoldásnak, azért tetted meg. Mindenki követ el hibákat, de ezeket ki lehet javítani. Viszont a megbocsátásra való képtelenség tönkreteheti az egész életed. Segíthet a karma oldásában, ha feltárod a problémához kapcsolódó életeket, így megérted a kialakult helyzetet, könnyebben elfogadod, megbocsátod, és már nincs is többet hatással Rád. Sokat segíthet az oldásban az ima és a hála is. Hogy a Te számodra mely módszerek működnek, az ki fog derülni. A legjobb, ha mindegyiket alkalmazod. De elsősorban bízz abban, hogy intuíciód elvezet a megfelelő helyre.

Addig is minden jót Nektek és jó teremtést kívánok!" 



Megjegyzések