Hogyan lehetséges a gondolatok erejével meggyógyítani a betegségeket?



Ha minél előbb megértjük azt, hogy a gondolatok és az érzelmek ereje milyen hatással van az életünkre, annál szorosabb harmóniába kerül a test és a lélek együttese, és ezáltal egészségesebbek, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és derűlátóbbak leszünk.

Mikor szabadnak érezzük magunkat, és úgy gondoljuk, hogy minden rendben van körülöttünk, akkor ez pontosan így hat a szervezetünkre is. Ha egészségesnek gondoljuk magunkat, akkor képesek vagyunk megőrizni azt, és emellett számtalan pozitív érzést, lehetőséget tudunk bevonzani az életünkbe.

A gondolkodásunk, a meggyőződésünk olyan akár egy vitorla. Bármilyen viharos szelek is tépázzák, ha a vitorlánk erős, akkor a hajó is kiállja a próbát, és végül eljut a célba. Ehhez az kell, hogy kizárjuk a fejünkből a sok negatív dolgot, amelyek elbizonytalanítanak, meghátrálásra kényszerítenek.

Ha képesek vagyunk megtisztítani elménket a rossz, pesszimista gondolatoktól, akkor fokozatosan a lélek felszabadul, eltűnnek a nyomasztó érzések. Ha az influenza-járványba, az allergia szezonban eldöntjük fejben, hogy eg;szs;gesek maradunk, mert erős a szervezetünk, a jó dolgokra koncentrálunk, segítünk másokon, olyan energiákat kapunk, amely az immunrendszerre is hat, erősebbé téve a védekező rendszerünket, így valóban elkerülhetők a betegségek, akár a depresszió is. Ezzel egyensúlyt is teremtünk önmagunkba, ami a lelki és a fizikai egészségre van jó hatással.


A betegséget a figyelem tartja életben

Amikor egy beteg megkapja a depresszió diagnózisát első ízben megnyugszik, mert figyelmet kap és fontosnak érzi magát. Ezzel azonban csak beleesik az áldozat szerepébe. A legtöbb ember nem is tudja milyen hatalmas ereeje van a kimondott szavaknak és a gondolatoknak. A betegséggel kapcsolatos gondolatok felerősíthetik azt, vagy éppen csökkenthetik. Ugyanakkor nagyon sokan betegségükkel csupán csak kifogásokat keresnek és együttérzést keresnek. Másoknak a figyelem a fontos.

A gyógyulás helyes útja, ha a betegség helyett az egészségtudatot erősítjük, az egészségre irányítjuk a figyelmünket.


Megjegyzések