Így hozhatod a legjobban egyensúlyba csakráidat!


A csakrák megfelelő működése egészségünk kulcsa. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogy miként kell megtisztítani, illetve felnyitni a 7 csakrát, hogy testünk és lelkünk harmonikusan működjön.


1. A gyökér csakra (Muladhara)

Ez a csakra a gát, a gerinc alsó részénél található. Itt összpontosulnak a félelmek, illetve a túlélést szolgáló ösztönök. Ennek a csakrának a színe a vörös, ezért ha fáradtnak, rosszkedvűnek, kimerültnek, ingerlékenynek érezzük magunkat, öltözzünk vörösbe. Ez segít visszaállítani a harmóniát, az egyensúlyt az életünkben. Érdemes még kipróbálni a meditációt is, amikor a félelmeink legyőzésére összpontosítunk, és ne felejtsük közben összeérinteni mindkét kezünkön a mutató- és a hüvelykujjunkat.


2. Szakrális, vagy szex csakra (Svadhisthana)

Ez a csakra az alhasban, a köldök és a nemi szervek közötti területen található. Ez a csakra leginkább az érzelmi, kapcsolati életünkre vonatkozik. Ha azt szeretnénk, hogy minden rendben menjen ezen a területen, őszintének és nyitottnak kell lennünk, bármilyen kapcsolatról is legyen szó. A narancssárga ennek a csakrának a színe, így öltözzünk ilyen ruhákba, ha jobban szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben. Meditáció alatt gondoljunk arra, hogy minden kapcsolatunk jól működik, legyünk hálásak, őszinték magunkkal szemben.


3. Napfonat csakra (Manipura)

Ez a csakra a szegycsont alól indul, végig a köldökig. Nagyon szoros kapcsolatban él az Énünkkel, a büszkeségünkkel, az önbizalmunkkal. Rá kell jönnünk arra, hogy melyek azok a dolgok, amelyek motiválnak bennünket, és meg kell ismernünk jobban önmagunkat, mert csak így fejthetjük meg, hogy bizonyos helyzetekben miért cselekszünk, viselkedünk úgy, ahogy. A köldök csakra színe a sárga. így vegyük körbe magunkat ezzel a színnel, hogy ráleljünk a lelki harmóniánkra. A meditálás alatt gondoljunk önmagunkra, fogadjuk el olyannak magunkat, amilyenek vagyunk.


4. Szív csakra (Anahata)

Mi mással legyen kapcsolatban ez a csakra, mint a szeretettel, a szerelemmel, az empátiával, és igen, a lelki nehézségekkel, aggódással is. Ahhoz, hogy jól működjön ez a csakránk, el kell felejtenünk az egoizmust, őszintének, jószívűnek kell lennünk másokhoz. A színe inkább a zöld, de van, amikor a rózsaszín is talál vele, például a rózsaszínű kvarcból készült ékszer segít abban, hogy megnyugodjunk.


5. Torok csakra (Vishuddha)

Ez a csakra mindent ural, ami a kommunikációval és a művészetekkel van kapcsolatban. Ahhoz, hogy ez megjavuljon, őszintének kell lennünk magunkhoz, majd utána másokhoz is. Érdemes foglalkozni a hobbijainkkal, az írással, a festéssel például. Ennek a csakrának a színe a kék, így a kék színű kristályoknak van jótékony hatása. A meditáció során tegyük fel magunkban a kérdést, hogy kit és mivel sikerült megbántanunk, és hogyan tudjuk helyrehozni tévedéseinket.


6. Homlok csakra (Ajna)

Ezt a harmadik szem csakrájának is nevezik. Ez a fizikailag nem létező szervünk arra jó, hogy meglássuk az igazságot a dolgok mögött. Ha valami megakadályozza ennek a “szemnek” a működését, akkor elveszítjük intuíciónkat, az érzékünket, így nem tudjuk teljesen felfogni, hogy mi történik körülöttünk. Ennek a csakrának a színe az indigó kék. Ez a szín segít visszaállítani a tisztánlátásunkat, a beleérző képességünket. A meditálás alkalmával koncentráljunk arra, hogy ismerjük meg jobban önmagunkat.


7. Korona csakra (Sahasrara)

Itt történik a megvilágosodás, ez a csakra a kapocs köztünk és a túlvilági istenségek között. A legfontosabb elem itt a gondolat. A rá jellemző szín az ibolykék, de több szín, például a fehér is találó. A meditálás alatt a legfontosabb, hogy megtisztítsuk elménket a káros gondolatoktól, és összpontosítsunk a tiszta, igazi és szép dolgokra.






Megjegyzések