Isten közlési formái




Hogyan beszélget Isten és kivel?

Bizonyára Te is sokat elgondolkoztál azon, hogy kik azok az emberek, akik abban a kiváltságos helyzetben vannak, akikkel Isten beszélget. Ismerhetünk egy-két olyan embert a múltban és a jelenben, akikről gondolkozás nélkül elmondhatjuk, hogy azon szerencsések közé tartoznak, akikkel Isten felvette a kapcsolatot. Feltehetjük hát a kérdést: Kikkel lép kapcsolatba Isten? Milyen feltételnek és körülménynek kell megfelelni, ahhoz, hogy mi is azon szerencsések közé tartozzunk, akik "megfogták az Isten lábát:))" 
Minden ember különleges és minden pillanat egyedi. Pótolhatatlan és helyettesíthetetlen. Nincs olyan ember aki különlegesebb lenne a másiknál. Számos ember abban a hitben él, hogy Isten különleges módon és csak is az általa kiválasztott emberrel beszélget. Ez a hit, számos embert tart távol Istentől és egyben leveszi saját válláról a felelősséget elfogadva más ember igazságát, akikről úgy gondolja, hogy hallott valamit Istenről. Ez az alapvető ok, amiért az emberek személyes szinten elfordulnak Istentől. Eljött az idő, hogy egy újfajta kapcsolatot teremts meg Istennel. 

Hogyan beszélget Isten?

Isten mindenkivel beszélget egyfolytában. Nem az a kérdés, hogy kivel beszélget, hanem, hogy ki hallja meg. Isten nem csak a szavak útján közöl. Mivel, hogy a szavaknak hihetetlen nagy a korlátozottsága meglehetősen ritkán folyamodik ehhez a közlési módhoz. 
"Közléseim leggyakrabban az érzelmeken keresztül jelentkeznek. Az érzelmek jelentik a lélek nyelvét. 
Ha tudni akarod,valójában mit jelent számodra valami, figyeld meg, milyen érzéseket kelt benned. Az érzelmeket olykor nagyon nehéz felfedezni és gyakran még nehezebb tudomásul venni. Ám éppen a legrejtettebb. legmélyebb érzelmeidben rejlik a legmagasztosabb igazságod. Közlök a gondolatok útján is. A gondolatok és az érzelmek nem azonosak, jóllehet jelentkezhetnek egy azon időben. Ilyenkor többnyire elképzeléseket és képeket alkalmazok. Ezért a közlés eszközeként a gondolatok hatásosabbak a puszta szavaknál. Az érzelmek és a gondolatok mellett a tapasztalatokat, a személyes tapasztalatot és élményt is nagyszerű közlési csatornának tekintem. Végezetül, amikor az érzelmek, gondolatok és tapasztalatok elégtelennek bizonyulnak, akkor folyamodom a szavakhoz. A szavak jelentik a legkevésbé hatékony közlési módot. Könnyen félremagyarázhatóak és szinte mindig félreértik őket." 
"Valójában oly csekély értéket tulajdonítasz a megtapasztalásnak, hogy ha a tapasztalatod Istenről eltér attól, amit hallottál róla, akkor gondolkodás nélkül elveted a tapasztalatot, és magadévá teszed a szavakat, noha éppen a másik utat kellene választanod.""Ezek tehát közléseim eszközei, ám nem a módszerei, mert nem minden érzelem, nem minden gondolat, nem minden tapasztalat és nem minden szó tőlem való. "Szavak sokaságát mondták ki Isten nevében. Számtalan gondolatot és érzelmet különféle okok váltanak ki. Nem közvetlenül Isten teremti meg ezeket. Ezáltal számos tapasztalat következik belőlük. Nézzük meg, hogyan lehet elkülöníteni Isten üzeneteit más források adataitól: 
"Mindig Enyém a Legmagasztosabb Gondolatod,a Legvilágosabb Szavad, a Legnagyszerűbb Érzésed. Ami ennél kevesebb, az más forrásból fakad.""A Legmagasztosabb Gondolat mindig örömöt tartalmaz. A Legvilágosabb Szavak mindig igazságot tartalmaznak. A Legnagyszerűbb Érzés pedig az, amit ti szeretetnek neveztek. Öröm,igazság,szeretet. Ezek hárman felcserélhetők, és az egyik mindig a másikhoz vezet. Nem számít, milyen sorrendben következnek." 
"Évmilliókon át pillanatonként százféle alakban jelennek meg az üzeneteim; Nem tévesztheted el őket, ha igazán figyelsz. Nem hagyhatod figyelmen kívül, ha egyszer igazán meghallottad. Így válik komollyá a kapcsolatunk. Merthogy a múltban csupán beszéltél Velem, fohászkodtál Hozzám, közbenjártál Nálam, esdekeltél Nekem. Mostantól azonban válaszolok, ahogyan most is teszem." 
Kérdezz bármiről. Bármiről. És eléd tárom a választ. Az egész világmindenséget igénybe veszem erre a célra. Csak hallgass. Figyelj. És a következő dalban felhangzanak a szavak. Ott lesz a válasz a következő újságcikkben, ami eléd kerül. A történet kibontakozik a következő mozifilmből, amit megnézel. Ott vár az esély a következő személyben, akivel találkozol. Vagy a következő folyó suttogásában, a következő óceán mormolásában, a következő szellőben, mely a füledbe dúdol. Rendelkezésemre állnak mindezek az eszközök; és mindezek az utak nyitva állnak számodra. Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam. 

Írta: Neale Donald Walsch


Megjegyzések

Megjegyzés küldése