Kilenc napos karmaoldó program


Ez a gyakorlatsor az egyik legerősebb karmaoldó módszer. Évente 1x - 2x érdemes elvégezni. Ajánlatos újhold napján kezdeni. Erre a 9 napra ki kell iktatni minden hírközlő eszközt (pl. televízió, rádió, újságok, telefon, számítógép) Ezt hívják médiaböjtnek. Mind a 9 napon el kell végezni 9 gyakorlatot
 
1. Ne elégedetlenkedj!
Ne méltatlankodj, ha valami nem úgy történik, ahogyan vártad. Fogadj mindent örömmel a sorstól. Keresd meg minden eseménynek a fejlesztő és tanító aspektusát.
 
2. Ne kritizálj!
Ne bírálj se embert, se tárgyat, de még magadat sem. Legyél ítéletmentes mindennel és mindenkivel szemben.
 
3. Figyelj magadra!
Valósíts meg egy folyamatos önreflexiót. Figyeld éberen, ahogyan a gondolataid felmerülnek és eltávoznak. Légy tudatos a tetteid végrehajtása közben is.
 
4. Kelj korábban!
Mind a 9 napon kelj fel 1 órával előbb a szokásosnál. Ezt az 1 órát használd ki a szellemi fejlődésedre. A lehető legjobb valamilyen spirituális témájú könyv figyelmes olvasása.
 
5. Étkezz helyesen!
A 9 nap alatt ne fogyassz állati eredetű ételeket (hús, hal, zsír, tojás, tejtermék). Csak nyers gyümölcsöt, zöldséget és magvakat egyél. Igyál sok tiszta vizet. Naponta csak 1 főétkezés legyen.
 
6. Meditálj!
Minden nap találj alkalmat a magányos, visszavonult meditálásra. A meditációs gyakorlatot bevezetheted a légzésed vagy egy gyertyaláng figyelésével. Próbáld meg teljesen kiüresíteni magad. Üríts ki magadból minden akarati, érzelmi és gondolati megnyilvánulást.
 
7. Tegyél valamit naponta, amit egyébként nem tennél!
Naponta legalább egyszer tegyél olyasmit, amit nem szeretsz megcsinálni, és egyébként nem is kellene elvégezned. Olyan tevékenységet válassz, ami nem fontos a mindennapi létfenntartáshoz.
 
8. Légy önzetlen!
Minden nap hajts végre legalább egy önzetlen cselekedetet, amiről senki sem szerez tudomást. Tegyél valamit mások vagy a világmindenség érdekében, de maradj a háttérben. Olyan tettet hajts végre, ami áldozattal vagy lemondással jár.
 
9. Nézd vissza a napod!
Minden este lefekvés előtt nézd végig a napodat fordított sorrendben, a lefekvéstől a felkelésig. A nap visszanézése ne tartson tovább 10-15 percnél. Értékeld ki a napodat. Ha olyan ponthoz érsz, ahol szerinted máshogyan kellett volna viselkedni, akkor képzeld el az általad helyesnek tartott viselkedési módot.
 

Megjegyzések