Mi a dolga egy Nőnek?




A politikus ezt nem tudhatja, de még a popsztár sem. Főleg ha az férfi. Ezt csak egy valaki tudhatja: a Nő maga. Az ember maga. Mert természetesen a Nő is ember. És bár a férfi ego bizonyos kultúrkörökben szereti hangoztatni ennek az ellenkezőjét, ez csupán a belénevelt kisebbségi komplexusából ered.

A Nő és a Férfi soha nem voltak azonosak. Amióta világ a világ (és még előtte is) mások voltak. Így most is mások, és mások lesznek az idők végezetéig. Szerencsére! Bár különbözőek, de egyenrangúak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egymás nélkül nem is léteznének.

Kiegészítik egymást, ketten alkotnak egy tökéletes egészet. Együtt tudnak teremteni. Egymást segítve és egymást emelve. Gondolj csak az utódnemzésre, a fajfenntartásra!

A probléma, ami a félreértéseket szüli, az ősidőkben gyökerezik. Amikor a férfi ego öntudatra ébredt, és rájött, hogy a Nő valami olyat tud, amire ő sosem lesz képes. Ez pedig nem kisebb dolog, mint amin áll vagy bukik a faj fennmaradása. Ez a princípium a szülés. És igen, ez nagy pofon volt a táplálkozási lánc csúcsán álló hímnek. De mivel a férfi ego igen rosszul viseli a kudarcot, valamit ki kellett találnia, hogy mégse érezze magát ily nyomorultul.

Lerövidítve a sztorit, a férfi ego azóta is azon munkálkodik, hogy megmagyarázza elsősorban saját magának, a Nő kevesebb nála, kevesebbet teljesít, gyengébb, nem ér annyit, mint ő. De ezek a próbálkozások mindig olyanok, mintha azt akarná valaki bizonyítani, hogy lapos a Föld. És bár ilyen próbálkozások is voltak a történelemben, az ostobaságnak előbb-utóbb mindig kudarc lett a vége.

Ráadásul, hogy a rossz híreket még tovább soroljam a „teremtés koronáinak”, a Nők igen sok tekintetben fejlettebbek biológiai értelemben is. Az érzékszerveik például lényegesebben érzékenyebbek, mint a férfiaké. Tovább élnek, és összességében belső szerveik is sokkal ellenállóbbak.

Érzékenységük nem csak fizikai szinten mutatkozik meg. Mélyebben képesek megélni mindennemű érzelmet, és az intimitást is lényegesen mélyebb szinteken tudják átélni. Persze, csak akkor, ha ezt megengedik maguknak. A férfiközpontú társadalom pedig mindent elkövetett az elmúl pár ezer évben, hogy erről lebeszélje őket.

És mindeközben a férfi ego észre sem vette, hogy ezzel az ostoba hadjárattal tulajdonképpen saját magát is szép lassan megfojtotta. Mert hát ugye a férfi nem bírja sokáig Nő nélkül, a női energia nélkül. És ez az ősi ösztönös függés megint csak a Nő kezébe adja a gyeplőt, amit persze a nő ki is használ. Ez a húzd meg ereszt meg kutya-macska játék így zajlik sok-sok ezer év óta.

A Nőnek nem dolga, hogy kiszolgálja a férfit, vagy, hogy lesse annak minden kívánságát. A Nőnek nem dolga, hogy alárendeltként viselkedjen a férfival szemben. A nőnek az sem dolga, hogy gyermeket szüljön. Ezek nem előírt dolgok, ezek csupán lehetőségek. Olyan csodálatos lehetőségek, amikre a Nő képes. Csak a Nő képes szülni. Egy Nő tud odaadó lenni, tud mindennél jobban szeretni és képes felnézni egy férfira. De csak akkor, ha azt a férfi kiérdemelte. Mert ez sem dolga.

Ideje lenne végre felébredni! A tűz az tűz. A víz az víz. Önmagukban tökéletesek. Mindkettőre szüksége van a világnak. Mindkettő csodálatos a maga nemében. A Nő és a Férfi együtt tudja megélni a boldogságot. De csak akkor, ha emelik egymást. Csak akkor, ha nem akarják elnyomni, megváltoztatni a másikat. Csak akkor, ha hagyják egymás energiáit szabadon áramolni. És csak akkor, ha szeretik egymást olyannak, amilyenek.

Talán ki kellene próbálni. Tiszta, nyitott szívvel. És akkor igazi csodákat élhetne meg az emberiség.

Földi Gábor




Megjegyzések