Személyes év
A személyes évek egy kilencéves ciklus szerint ismétlődnek. Minden alkalommal, amikor a ciklus újraindul, az egyén módot kap arra, hogy szembenézzen az egyes rezgéseknek megfelelő leckékkel, feladatokkal, kihívásokkal, lehetőségekkel. Amikor a ciklus megint elér ugyanoda, még egyszer lehetőség adódik egy fokkal feljebb lépni, a leckével szembesülni, ha korábban nem fordítottunk rá kellő figyelmet. Ha valaki szembenéz a ciklus kihívásaival, és megoldja őket, új lehetőségek jelennek meg az életútján. 
Értelemszerűen a személyes év születésnaptól születésnapig tart.
Meghatározásához az adott évet, a születésed hónapját és születésed napját add össze.

2011.03.25. - - 2+0+1+1+3+2+5=14=5


Személyes év: 1
Ez a kilencéves ciklus elindítója, fontos jól startolnunk. Ilyenkor kell mozgásba lendítenünk azokat ügyeinket, ahol eredményeket szeretnénk elérni. A tiszta tervezés és a cél részletes vizualizációja növelik a siker valószínűségét. Ha ilyenkor késlelteted a változásokat, vagy figyelmen kívül hagyod fejlődési lehetőségeidet, az egész kilencéves ciklusból kivonhatod a hajtóerőt. Ez az év az eszmék, célok és álmok fizikai tetteké való átalakításának ideje. Gyakran kínálnak új lehetőséget a munkában, üzleti életben, ezért alkalmas időszak az üzlet bővítésére vagy arra, hogy teljesen új oldalad valósítsd meg szakmai életedben. Használd ki az adódó lehetőségeket. Az 1-es év felerősíti a férfias energiamintákat, kihangsúlyozza az egyéniséget, az agresszivitást, a bátorságot és az önbizalmat. Férfi esetében aktiválódhatnak a kora gyermekkorhoz kapcsolódó tudattalan emlékek, felszínre jöhet apával, fiútestvérrel, férfi tanárral kapcsolatos emlékek. Nők esetében s belső konfliktusokat hoz felszínre, amelyekkel szembe kell néznie. Ennek az évnek az energiája passzív módon megnyilvánulhat, mint letargia, közös és a lehetőségekkel szembeni makacs ellenállás.

Személyes év: 2
Az 1-es évben megkezdett folyamatok ápolásáról szól. Finomíthatod, továbbfejlesztheted a beindított elképzeléseket és törekvéseket. Ha az előző évben a passzív ellenállás taktikáját választottad, és nem ragadtad meg a lehetőségeket, akkor jelentős érzelmi érzelmi megpróbáltatásokra számíthatsz, amelynek a célja azoknak a tudatalatti blokkoknak felszínre hozatala, felismerése és mielőbbi feloldása, amelyek ennek a viselkedésednek okai, gyökerei. 
Fontos, hogy ebben az időszakban olyan emberekkel legyél együtt, akikkel jól kijössz, akik támogatnak, és akik maguk is a siker felé tartanak. Fontosak lesznek az eszmecserék, gondolataitok megosztása egymással. 
Ez az év a női energiához kapcsolódik, az anyával, nagynénikkel, nagymamákkal, tanárnőkkel és a női felettesekkel való kapcsolatra helyezi a hangsúlyt. Ez az év aktiválja az intuíciót és a belső éberségbe vetett bizalmat. Figyeljük sugallatainkat, megérzéseinket. 

Személyes év: 3
Kreativitás, az új ötletek, a kommunikáció-kapcsolatteremtés és az önkifejezés ideje. A művészi és esztétikai hajlamok felélednek. A flörtök, a romantika, a jó barátokkal való együttlétek időszaka ez. A otthonod csinosítása, szépségápolás, utazások. A kommunikáció terén a média, a szórakozás, az írás és a nyilvánosság előtt való szereplés is megjelenhet. Az ihletett önkifejezés időszaka ez, amikor életre kellhetnek olyan alapvető művészi hajlamaid, mint a tánc, a festés és az írás. 
Az érzelmeink terén törekedjünk az önmagunkkal és másokkal való őszinteségre. Az érzelmek teljes skáláját megélheted, mélységeket és magasságokat. Misztikus kapcsolatban érezheted magad az isteni forrásból áradó örömmel és szeretettel. Negatív megnyilvánulása lehet az évnek az értéktelenség érzet, a kétségbeesés, önutálat. Légy kész szembesülni ezekkel a negatív gondolatokkal, menj vissza keletkezésük és erejük forrásáig. Ha úgy érzed nem megy, fordulj tanácsadóhoz, aki segítséget nyújt. 

Személyes év: 4
Ebben az évben fel kell készülnöd az előtted álló feladatok megoldásának. A karrier, a munka kapnak fontosságot. Ekkor kell szilárd alapokat teremtenünk, amelyeken felkészülhetünk az életterv szerinti következő lépésünkre. Láss neki a munkának és kerüld a panaszkodást. Ha szakmai téren zsákutcába jutottál, ebben az időszakban új irányba indulhatunk. Ha nem vagy hajlandó a kellő időben megtenni az előmozdító lépést, a sors és a körülmények kényszerítik majd ki a változást. A körülmények arra kényszeríthetnek, hogy fontolóra vegyél valami mást, mint az eddigiek. Arra azonban ügyelned kell, nehogy megszállottan belevesd magad a munkádba a magánéleted rovására. Baráti kapcsolataidban kölcsönösen megnyilvánulhat a hűség és a támogatás. 

Személyes év: 5
A növekedés, a változás, a szabadság, az utazás és a szórakozás éve. Legfőképpen az utazások kapnak hangsúlyt, melyek lehetnek rövid utak, de távoli helyekre való utazások még valószínűbbek. Nyisd meg magad ebben az időszakban az új gondolkodásmódok és újfajta életszemléletek előtt, lépj kapcsolatba és érintkezz minél többet a legkülönfélébb kultúrákhoz és szubkultúrákhoz tartozó emberek sokaságával. Az 5 az értelem, az érzékek és az emberség száma. Kiváló időszak lehet ez az egészséged és testi kondíciódat javító alternatív gyógyító technikák mélyebb megismeréséhez. Vágyad, hogy a múlt évben kialakult munkahelyi helyzeten változtass, egy kitűnő lehetőséget hoz a váltásra ezen a területen. A változás megjelenhet abban, hogy a cégen belül egy új osztályra kerülsz, vagy akár előléptetésben is. Bármelyik esetről is legyen szó, azt fogod érezni, hogy egy kellemesebb légkörben most sokkal inkább alkalmazni tudod a parlagon hevert képességeidet. A hirtelenségből, türelmetlenségből és nyugtalanságból bőven kijut ebben a hónapban. Ideje építő módon felhasználnod az energiád, otthagynod a korlátozó kapcsolataidat és körülményeidet. Mindazonáltal arra figyelj, ne hozz elhamarkodott döntéseket. Az élményéhség veszélyes túlkapásokhoz vezethet a szexualitás, alkoholfogyasztás területén. Felerősödnek az erkölccsel, az etikával, a vallási és szociális kérdésekkel kapcsolatos leckék. 

Személyes év: 6
Ebben az évben az otthonodon, házasságodon, a felelősségen, a szolgálaton, az áldozatokon és személyes ellentmondásaid feloldásán van a hangsúly. Az egyedülállók számára ez lehet az egyik legszerencsésebb év egy hosszútávú kapcsolat elkezdésére. A szolgálat iránti vágyad elvezethet az egyházhoz vagy valamilyen jótékonysági ügyhöz. Valószínűleg belső késztetést érzel mások szolgálatára, ás jobban foglalkoztatnak az egészséggel kapcsolatos kérdések. A harmóniára törekvés vágya hozhat olyan elhatározást, hogy kövesd kreatív érdeklődésed vagy tanulmányokba kezdj valamilyen művészeti ágban. Gyakran érkeznek hozzád vendégek, vagy hívnak fel barátaid vagy rokonaid, hogy tanácsod kérjenek. Kevés időd lesz személyes vágyaid kielégítésére. Mindig történik valami, ami a szokásosnál nagyobb figyelmet igényel tőled. 
A nyüglődő házasságok gyakran érnek véget ebben az évben. Mivel a 6-os a kapcsolati függőség száma is, az év során a függő számára sűrűn jönnek a leckék, ha nem voltak eddig képesek problémájukkal szembenézni. Ennek az évnek a rezgése az egészséges kapcsolatok létrehozását és fenntartását támogatja. 

Személyes év: 7
A meditáció, befelé fordulás, tanulás és önvizsgálat ideje. Az év a filozófiában való elmerülésről, az univerzum, az emberiség és az én természetének tanulmányozásáról szól. Önmagad felfedezésének vágya a pszichológiában, a tudományban, a vallásos és metafizikai tanulmányokba való mélyebb elmerüléshez vezethet. A 7-es év nyugalmat hoz az előző két év nyüzsgése után és elvezet az élet nagy titkainak megértéséhez. Ez az év több szempontból is magányos évnek tekinthető, és így megtanulhatod jól érezni magad önmagaddal. Csendre, nyugalomra vágy és megpróbálod kizárni életedből a zajt és a harsány társasági összejöveteleket, ezért zárkózottnak, tartózkodónak és közönyösnek tűnsz. Jó lenne, ha tudatos igyekezettel mások érzelmeire is figyelmet fordítanál. Megtalálod az időt tudatszinted megemelésére.
Feltárulkozhatnak előtted a Szellemtől kapott belső értékeid, meghallhatod belső hangod üzeneteit. Akik képtelenek lelassulni a sors hozhat számukra olyan helyzetet, amely nyugalomra kényszeríti őket. Minden olyan esetben, amikor tudati fejlődésünkben egy fokkal feljebb lépünk, vele egy időben tudattalan motivációink egyre mélyebb tartományait érintjük, és az évek alatt felkavart hordalék és szemét a felszínre kerülhet. Ne engedd, hogy ez a zavart állapot megfosszon belső békédtől. Bár a viharos tenger hullámai háborogva csapkodnak körülötted, hajód biztosan fekszik a vízen, és belső irányításod elég erős ahhoz, hogy uralni tudja a kétségek, aggodalmak és csüggedések fenyegető áramlatait.

Személyes év: 8
Előmenetel, társadalmi rang, pénzügyi helyzet, vezetői képességek, tekintély, hatalom és üzleti érdekek témai kerülnek előtérbe. Ha a 7-es évben rendezted soraidat, most képesnek érzed magad arra, hogy megnőtt önbizalmaddal és belső erőddel újra belépj az élet vérkeringésébe. Eljött az előző években megszerzett tudás és bölcsesség megélésének. A világ felismeri a benned rejlő lehetőségeket és képességeket, így ez az év szakmai téren kinevezést, előléptetést és teljesítményed elismerését hozhatja. Lassan és óvatosan haladj újonnan megszerzett hatalmaddal és tekintélyeddel. Foglalkozz képességeid fejlesztésével. A hatalmat a könyörületességnek és a mások iránti tiszteletnek kell kiegyensúlyoznia. Ez az isteni törvények emberi dologban való alkalmazását jelenti. A pénzzel való kapcsolat ebben az évben kiemelten fontos. Megfelelő szemléletmódot kell kialakítanod vele kapcsolatban. Ismerd fel, hogy a pénzügyi műveletekben is energiacsere zajlik. Ebben az évben növelheted a bevételeidet, pénzforgalmadat, ezért koncentrálj a pénzügyi érzékedre. Alkalmas ez az idő a bőség törvényeinek tanulmányozására és a szegénység tudatosságon való munkára. 

Személyes év: 9
A kilencéves ciklus lejár, lezárva egy életmódot, és megcsillantva egy soron következőt. Ez az év minden eddigi rezgést magába foglal, ezért változatos életesemények ideje lehet. Ha kellően dolgoztunk önmagunk tisztításán, megfelelően követtük személyes fejlődésünk ciklusát, ez az év nagy beteljesedést és megelégedést hozhat. Legmélyebb vágyaink és álmaink megvalósulásának száma is a kilences. 
Kiváló időszak ez a lelki önvizsgálatra, az előző évek fejlődése és áttörései során felhozott dolgok maradványaitól való megszabadulásra, negatív gondolatok és más korlátozó viselkedésminták felismerésére. 
Legkiválóbb időszak ez az elengedésre. Akik makacsol ragaszkodnak a múlthoz, nehéz helyzetek jelentkezhetnek, lehet depresszív, betegséggel és csalódásokkal teli év is. Jó, ha tudod, amit most letehetsz, súlyos teherként nehezed rád a következő ciklusban. Egy szeretett személy elengedése, mély belső önvizsgálatot indít be. Légy kész elengedni azokat a kapcsolataidat, amelyeknek már nincs közük az életedben végbemenő változásokhoz, és hagyd, hogy helyükbe új ismeretségek lépjenek életedbe.


(Lynn Buess)

Megjegyzések