Van jogosítványod az életedhez?

Véleményem szerint életünk jogosítványának első része arról kell, hogy szóljon, hogy valóban irányítsuk életünket. Ez a kezdet, nem a vég. A végén jön az életbajnokság: vagyis műalkotássá teljesítjük ki a saját életünket. Induljunk el, éljük az utunkat, az életünket, végre felnőjünk!

1. Az életet csak úgy lehet élni, ha megválasztjuk. Aki nem maga választja meg az életét, azt félrevezetik, mások határozzák meg, kívülről befolyásolják és irányítják anélkül, hogy ennek tudatában lenne. Életünk önálló megválasztása a döntő lépés ahhoz, hogy felnőttek és önállóak legyünk és a saját kezünkbe vegyük az élet kormányát.
Kérdezd meg magadtól: Eddig milyen életet választottam? Milyen életet szeretnék? Kész vagyok rá, hogy megválasszam az életem?

2. Az életünket csakis MOST irányíthatjuk, nem a múltban vagy a jövőben. Csak ebben a pillanatban. És minden pillanatnak szüksége van az irányításunkra. Soha ne halaszd holnapra az élet alapvető kérdéseit! Kész vagy arra, hogy most szembenézz velük? Így hangzanak: Ki vagyok én? Tényleg a saját életemet élem? Teremtő vagy! Úgy éled a saját életed, hogy Te magad teremted meg.
Milyen életet teremtesz magadnak? Úgy kezeled önmagad, mint egy első osztályú ügyfelet? Vagy megelégszel a harmadosztállyal? Nem igaz, hogy teremtőként nem tudsz ennél jobbat választani.

3. Életünket csak nyertesként irányíthatjuk. A nyerés egy életelv. Egy vesztes folyton másokra van utalva, mások számlájára él, többet vesz el, mint amennyit ad. Egy nyertes nyereségben és bőségben él. Képes adni és hozzá tud járulni az egészhez.

4. Csak úgy irányíthatjuk életünket, ha folyamatosan optimalizáljuk szellemi vagyonunkat /szellemi tőkénket/, ápoljuk és biztosan használjuk szellemi eszközeinket.
Véleményem szerint az ember kisugárzásában hamisítatlanul megmutatkozik, hogy meddig sikerült fejlesztenie szellemi vagyonát.

5. Életünket csak úgy irányíthatjuk, ha irányítjuk az energiát. Aktivizáljuk, "formába hozzuk", "láthatóvá tesszük" az energiaforrást, manifesztáljuk a saját életünket. Kész vagy arra, hogy többé ne "gyengeárammal", hanem az "erősáram" erejével irányítsd az életed?

6. Csak úgy irányíthatjuk életünket, ha hagyjuk, hogy a belső hang vezessen. Aki irányítani akar, annak engednie kell azt is, hogy a MAGASABB irányítsa.
Nem lehetünk összhangban az élettel, ha nem engedjük, hogy az élet vezessen. Önmagunkhoz vezet el a belső hangunk, szívünk szava által. Kész vagy erre? Hisz csak ekkor válik olyan könnyűvé az életed, mint a gyerekjáték.

7. Az életet csak játszva irányíthatjuk, vagy játékosan, vagy sehogy. Kész vagy arra, hogy letedd a múltad súlyos hátizsákját és könnyíts magadon? Hogy olyan könnyű légy, mint az ég madarai, a víz delfinjei?

Ha kész vagy minderre, akkor érett vagy életed jogosítványához, felébredtél és felnőttél életed érettségi vizsgájához.


Kurt Tepperwein

Megjegyzések