Teremtõ képzelet - Kapcsolatteremtés magasabb éneddel






Alkotó vizualizációd hatékony és sikeres alkalmazásához az egyik legfontosabb lépés az, ha megtapasztalod, hogy bizonyos „forrásból" eredsz.
Ez a „forrás" az univerzum kifogyhatatlan szeretet-, bölcsesség- és energiatartaléka. Neked ez a forrás lehet Isten vagy a kozmikus tudat, vagy a dolgok egysége, vagy éppen a te igazi lényeged. Bárhogyan is testesítjük meg ezt az eszmét, jelen van, itt és most, mindannyiunkban, része bensõ lényünknek.
Én a forrással való kapcsolatteremtést úgy szeretem elképzelni, mint magasabb énedhez, ahhoz az isteni lényhez való fordulást, aki tebenned lakozik. A magasabb éneddel való harmóniát tudás és bizonyosság, erõ, szeretet és bölcsesség mély érzete jelzi. Tudod, hogy te teremted saját világodat, és végtelen erovel bírsz, hogy tökéletessé tedd azt.
Mindannyian átéltük már ezt a harmonikus kapcsolódást magasabb énünkhöz, bár lehet, hogy akkor nem így fogalmaztuk ezt meg. Ha fantasztikusan érzed magad, világosan látsz mindent, erõs vagy, „csúcsformában vagy", és „képes vagy hegyeket elmozdítani" - mindezek a jelek arra mutatnak, hogy magasabb éneddel harmonikus a kapcsolatod. Olyan érzés ez, mint amikor „fülig szerelmes leszel valakibe" - amikor csodálatosan érzed magad, és csodásnak látod a világot is. Szeretetet érzel egy másik ember iránt, s ilyenkor magasabb éned nyilvánul meg.
Amikor elõször azonosítod ezeket az élményeket magasabb éned megnyilvánulásaiként, úgy találod, hogy meglehetõsen kiszámíthatatlan módon történik mindez. Az egyik pillanatban úgy érezheted, nagyon erõs vagy és kreatív, tisztán látsz mindent, míg a következõ pillanatban visszazuhanhatsz összekavarodott és bizonytalan érzéseid közé. Ez a folyamat természetes velejárója. Aztán ha már egyszer igazán tudatosan megtapasztalod magasabb énedet, bármikor megidézheted, ha szükséged van rá, és lassanként észreveszed majd, hogy egyre többször van veled.
A személyiséged és magasabb éned közti kapcsolat valójában egy kétirányú csatorna, ezért fontos, hogy az áramlást mindkét irányban serkentsük.
Befogadás: Ha meditáció közben lecsendesíted személyiségedet, és a létezés tartományába jutsz, csatornád kinyílik, hogy intuitív módon észlelhesd a magasabb bölcsességet és útmutatásait. Feltehetsz kérdéseket, és a válaszok szavak, mentális képek vagy érzéki benyomások formájában érkeznek hozzád.
Aktivitás: Te vagy világod teremtõje. Ha ezt így éled meg, dönteni tudsz arról, mit is akarsz megteremteni, és úgy irányítod magasabb éned végtelen energiáját, erejét, bölcsességét, hogy az az aktív vizualizáció és a megerõsítések segítségével a választásodnak megfelelõ valóságot hozzon létre.
Ha az áramlás mindkét irányban szabad, akkor belsõ bölcsességed folyamatosan vezérel, és útmutatásai alapján a legjobb döntéseket hozod, és világodat a lehetõ legjobbnak, legszebbnek teremted meg.
A meditáció bármely formája végül is elvezet oda, hogy átéled, te magad azonos vagy a forrással, magad vagy felsõbb éned. Ha nem vagy biztos benne, átélted-e már ezt, ne aggasszon a dolog. Csak folytasd a relaxációkat, vizualizációt és a megerõsítéseket. Egy idõ múlva meditáció közben át fogsz élni bizonyos pillanatokat, amikor mintha valami „bekattanna", és ilyenkor úgy érzed, tényleg mûködnek a dolgok; vagy érezheted azt is, hogy rengeteg energia áramlik át a testeden, vagy sugárzó meleg izzik a testedben. Ezek a jelei annak, hogy kezded lehívni felsõbb éned energiáit.
A következõ alkotó vizualizációs gyakorlattal ráhangolódhatsz erre az érzésre. Ha tetszik, végezheted rendszeresen minden meditációd elott:
Helyezkedj el kényelmes testhelyzetben, ülve vagy fekve. Teljesen lazulj el... hagyd, hogy minden feszült- ség kiszálljon testedbõl-lelkedbõl... lélegezz mélyen és lassan... egyre mélyebben és mélyebben lazulj el.
Képzelj el egy fényt a szívedben - sugárzóan izzó és meleg. Érzed, hogy nõ és terjed ez a fény - egyre messzebbre és messzebbre világít belõled, mígnem aranyszínu naphoz válsz hasonlatossá, szeretõ energiát sugározva mindenre és mindenkire körü lötted.
Csendesen, de meggyõzõdéssel mondd magadnak:
„Isteni fény és isteni szeretet áramlik át rajtam és sugárzik mindenre körülöttem."
Egészen addig ismételd magadban, míg elkezded erõteljesen érezni saját spirituális energiádat. Ha akarod, használhatsz bármely más olyan megerõsítést, amely saját erõdre vonatkozik, vagy fényedre, alkotóképességeidre, mint például:
Most Isten hat általam
vagy
Tele vagyok az isteni fénnyel és teremto energiával
vagy
A bennem lévõ isteni fény csodákat teremt itt és most életemben
vagy bármely más olyan kijelentést, mely sokat jelent számodra, és erot ad.


Szerző: Shakti Gawain



Megjegyzések