A karma lényege: a lelkek közötti adósság




A karmának, vagyis az ok-okozat törvényének lényege az, hogy minden gondolat és érzés, ami benned megfogant, és minden szó meg tett, következményeket von maga után. Minden amit másoknak okozol, egyszer visszatér hozzád. Minden magot, amit valaha elvetettél, egyszer le kell aratnod. 


A karmikus kapcsolatok lényege: a lelkek közti adósság, ami még nem került kiegyenlítésre.


Kellemetlen eseményekből származó negatív érzelmeket, meg nem bocsátott tetteket, bűntudatot, félelmeket, fájdalmakat tárol a lélek információs lenyomatként. Cipeli életről életre magával mindaddig, míg ki nem egyenlítődik két ember között a karma, vagyis nem történik meg a feltétel nélküli elfogadás. Amikor nem hordozza már  valaki a lelkében a múlt sérelmeit,  amikor képes tiszta szívből megbocsátani… akkor hirtelen valami megváltozik.  


A lezáratlan, megoldatlan kapcsolatokkal életről-életre újra találkozunk. Mindig kapunk egy újabb esélyt, hogy kiegyenlítsük a karmát. Ezt senki más nem teheti meg helyettünk, mivel ezeket a kötelékeket mi hoztuk létre. 


Ezért fontos, hogy ne hagyjunk elvarratlan szálakat magunk mögött. Ne hordozzuk hátunkon ezeket a terheket, mert egy idő után összenyom bennünket a súlya. Beszéljük meg, tisztázzuk le a véget érő kapcsolatokat, és nagyon fontos, hogy bocsássunk meg. Fogadjuk el, bármi is történt, és tudatosítsuk, hogy ebben a történetben én is részt vettem, minden a hozzájárulásommal történt. Rendkívül fontos, hogy vállaljuk a felelősség ránk eső részét. 


Amíg magadban hordozod a sebeket, addig újra meg újra megteremted a régi fájdalmaidat.


Tehát nem mindegy, hogyan élsz, és hogyan cselekszel másokkal! Ez a múltra, a jelenre és a jövőre is vonatkozik.


Az egymással karmikus kapcsolatban álló emberek  nem csak a számlájukat tudják egymással kiegyenlíteni, hanem ezzel lehetőséget is adnak egymásnak a gyors szellemi növekedésre.


Karmikus kapcsolatok nem csupán szerelmi társak lehetnek, hanem természetesen egyéb más minőségben is sokszor megjelennek. 

A szülő-gyermek kapcsolatban általában nehéz karmát cipelünk. Az igazi barátaink legtöbbször segítő szerepben jelennek meg életünkben. De lehetnek karmikus feladataink testvéreinkkel, rokonainkkal, akár munkatársainkkal is. 


Feladatunk csupán annyi, hogy figyeljük meg, egy-egy találkozás milyen érzéseket ébreszt bennünk. Ebből fogjuk tudni, kellemes vagy kellemetlen élményeket tartogat számunkra a kapcsolat. 

De ne feledjük, bármi is az élmény, legyünk hálásak, hiszen lehetőséget kapunk karmikus társaink által a fejlődésre, a múlt meggyógyítására. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések