Lélektárs típusok – Időn túli kötődések



Tudtad, hogy egynél sokkal több lélektársunk van, és a lélektársaknak is több típusa van?

A legtöbb ember a lélektárs típusokkal kapcsolatban azt gondolja, hogy ez egy romantikus partner lehet csak.

Ez a típus általában egy másik életidőben létrejött kötődésből ered.

Ők, mint romantikus társkapcsolataink, már számos életidőt tölthettek együtt velünk, de egy másfajta életidőnkben, lehet, hogy a legjobb barátunk volt, vagy testvérünk, vagy szülő-gyermek kapcsolatban voltunk velük, vagy netalán munkatársaink voltak.

Néhány romantikus lélektársi kapcsolat egy életre szóló társat is eredményezhet, de ez nem mindig van így az esetek többségében.

Két lélek szemszögéből nézve, amikor nagyobb rálátó képességgel bírunk, egy romantikus társkapcsolatnak több okból kifolyólag sem lehet az, az egyedüli célja, hogy egy egész életen keresztül tartson.

Olykor a társak útjai, különböző pályákra mozognak, mert mindenkinek szüksége van valami új tapasztalatra.

Ebben az esetben, mindegyiküknek lehetősége van egy másik lélektárssal kapcsolatba kerülni, akik éppen egy kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy az életünkbe lépjenek be.


Különleges kötelékek valamennyi személlyel

Lévén azonban, hogy általában csak egy lélektársunk van, akkor sem veszítünk el semmi értékeset, ha egy másik különleges társkapcsolatba is lépünk.

A szellem látóképe szerint, minden egyes kapcsolatnak egyedülálló rendeltetése van, és ez vonatkozik a sajátunkra is.

A mi társadalmi hagyományainkban a lineáris fekete-fehér gondolkodás szerint, az ember hajlamos azt gondolni, hogy csak egy lélektársa lehet, mert csak egy emberrel lehetünk egyszerre boldogok.

Pedig a háziállataink is lehetnek lélektársaink, de az emberek a lineáris látóképességük miatt, hajlamosak ezt helyteleníteni és nem elfogadni.

Igazat szólva, a lélektársi kötelék nem csak humán-humán kapcsolatrendszerben lehetséges, amikor majd hozzáférünk a másik oldal és a szellem látásmódjához, akkor sokkal tisztábban láthatunk ezzel kapcsolatban.

A másik oldalról, nagyobb rálátásunk lesz arra is, hogy egy lélektársi kapcsolat miért járhat folyamatos súrlódással és felfordulással is.

Tény az is, hogy a romantikus társkapcsolataink néha robbanékonyabbak, máskor meg a kezdeti nagy fellángolásuk szépen lassan elenyészik, még mielőtt elkötelezték volna egymást egymásnak.

Lehet, hogy ez eléggé rejtélyes és bosszantó is, de azt hiszem, hogy valójában a legkevésbé az.


Igazából az, hogy erős vonzás van az emberek között, az még nem garancia arra, hogy ez egy könnyű utazás lenne együtt.

A szerelmes emberek gyakran helytelenül feltételezik azt, hogy a lélektársnak egy olyan lénynek kellene lennie, mint ami a mesében van és kizárólag csak egy élethosszig tartó elkötelezettség, amelyben nincsenek nézeteltérések és problémák, mert ez így nem valóságos, így nem igaz.

Ahogy már említettük, a bárkivel való lélektársulás, nem azt jelenti, hogy annak hosszabb távon is fenn kell maradni.

Így tehát, bármely személlyel is, akikkel megoldatlan problémáink vannak, vagy az élettervünkkel állnak kapcsolatban, ők lesznek azok, akik a legközelebb is velünk vannak, és ők fognak együtt játszani velünk és az esetek legtöbbjében, ők lesznek a lélektársaink is.


Lélektársaink ajándékai

Kozmikus szempontból, örökké létező lények vagyunk, akik már számos élettapasztalattal rendelkeznek ebben a fizikai valóságban.

Néhányan közülünk leginkább a konfliktusokon keresztül fejlődünk, mert azok katalizálják a mélyünkben megbúvó megválaszolatlan kérdéseinket.

Egy lélektárssal, számos életidőre kötődünk, és ennek folyamán nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, annyira, hogy el is hagyhatjuk ezekben az időkben a vezetőinket.


Talán a lélektársi kapcsolatnak, az az ajándéka, hogy felismerjük újra meg újra ezt a személyt az életünkben azáltal, hogy segít nekünk, abban, hogy sokkal hitelesebbek legyünk és visszavehessük (teremtői) hatalmunkat, amit egykor másoknak odaadtunk.

Ez az ajándék persze meglehet, hogy nem annyira nyilvánvalóan mutatkozik meg számunkra, csak akkor, jóval azután, amikor már megtanultuk ezeket a dolgokat és ezek után, már nem sokkal később, igazából egy pár lehetünk.

Most mindennek a kulcsa az, hogy meglássuk és értékeljük a kapcsolataink jelenében megbújó ajándékainkat.

Így aztán sokkal könnyebb lesz elengedni a múltba való kapaszkodásunkat, meg elengedni azt, aminek mennie kell.

Javaslat: minden egyes személy tekintetében legyünk jelen, tartózkodjunk a szívünk központjában, és akikkel találkozunk, úgy gondoljunk minden egyes emberre, mint az emberi családunk egy-egy tagjára.

Így egy idő után nagyon sok emberrel kapcsolatosan felfedezhetjük a lélektársi szintű kötődést.

A legjobb, amit tehetünk az, hogy tanulunk egymástól és hallgassunk a szívünkre, hogy mit mond a kapcsolatunkról, és arról, hogy mit jelent számunkra az, a jelenlegi pillanatában.

Minden lélektársi kötődésünkre gondoljunk úgy, mint a szeretetben létünk egyfajta lehetőségére úgy, mintha magunkat és másokat szeretnénk.


Csak a Szeretet az, ami számít.



Megjegyzések