Müller Péter: "Ő mindennél fontosabb!"
Sok nő írja nekem: gyereket akar, úgy érzi, kevés az ideje. Múlnak az évek, fél, hogy elkésik. És ezzel a pánikszerű vágyával több, biztatóan alakuló párkapcsolatot is elrontott. A férfi „meggondolta" magát. Valójában nem akarta vállalni a felelősséget. Ahhoz manapság nagyon meg kell alapozni kettőjük viszonyát, hogy egy kettősből hármas vagy négyes legyen.

Ahhoz manapság nagyon meg kell alapozni kettőjük viszonyát, hogy egy kettősből hármas vagy négyes legyen

Nehéz világban élünk, bizonytalannak érezzük a jövőnket.

Egy nőnek gyermeket szülni a testébe-lelkébe írt sorsfeladata, bármilyen küzdelmes is az élet és veszedelmes a világ. „Vakmerő, ki szülni mer e Földre még!" – énekli Szűz Mária darabunkban, a Mária evangéliumában. Hatalmas természeti és égi erők működnek a nőkben. De egy férfiban ritkán ilyen erős a késztetés, hogy apa legyen. Társat akar, szeretőt akar, de nem biztos, hogy azonnal apa akar lenni. S ha nem bízik eléggé a párjában, és főleg a maga erejében, ha nem azt érzi, hogy Ő MINDENNÉL FONTOSABB, hanem csak azt, hogy mint egy potenciális apába kapaszkodnak belé, ki fog bújni a kapcsolatból. Sokfélék vagyunk. Én most egy gyakori problémáról írok.

"Ne feledd, mi, férfiak is gyerekek vagyunk"

Nejünk sokszor az anyát pótolja. És nem szívesen akarunk kistestvérkét. Az egy nagy fordulat minden férfi életében, amikor apa lesz. Egy új sorsszerep, amihez fel kell nőnie. Ezt nem lehet siettetni. Tapasztalatból mondom.

Írta: Müller Péter

Megjegyzések