AZ ÖNVÉDELEM KIFEJLESZTÉSE




„…a határok kijelöléséhez nincs semmilyen általános útmutató. Azt mindannyian magunkban hordozzuk. Ha szorgalmasan munkálkodunk gyógyulásunkon, a határok maguktól kialakulnak. Egészségesen és érzékenyen fognak működni. Énünk tudomásunkra hozza azt, amit tudnunk kell, és eléggé szeretni fogjuk magunkat ahhoz, hogy meghalljuk.
(Lépj ki a társfüggőségből!)

Mit kell tennünk ahhoz, hogy megvédjük magunkat?
Hallgass arra a belső hangra! Mi dühít fel? Mi az, amiből eleged van? Mi az, amiben nem bízol? Mit nem érzel helyénvalónak? Mi az, amit nem bírsz elviselni? Mi az, amitől kínosan érzed magad? Mit szeretnél? Mire van szükséged? Mit nem akarsz és mire nincs szükséged?
A gyógyulás során megtanuljuk, hogy az önvédelem arra az ösvényre terel, amelyet Isten szán és tervez nekünk. Az önvédelem sosem távolít el a legfőbb jótól, hanem éppen oda vezet.
Tanuld meg kifejleszteni belső hangodat. Bízhatsz magadban. Tudsz vigyázni magadra. Bölcsebb vagy, mint gondolnád. Vezetőd benned van, és szüntelenül figyel. Bízzál benne – ezzel is erősíted a hangját!
Ma tudatosítom magamban, hogy ajándék vagyok magamnak és az univerzumnak. Nem felejtem el, hogy ha vigyázok magamra, ez a legnagyobb ajándék, amit a világnak adhatok.


Melody Beattie



Megjegyzések