Miért vonz egy erős ember gyenge társat?



Gondolkodtál már rajta, hogy miért vonz az erős személyiségű ember gyenge társakat? Miért van az, hogy aki állandóan kézben tartja a gyeplőt, annak élete szereplői szinte mindig megmentésre szorulnak? Vajon miért van, hogy bárkivel találkozik is, tőle várják a megoldást? 


Gondolkodtál már rajta, hogy bárkihez kötöd is magad, a lánc túlsó végén te magad vagy? Vagyis bármilyen irányba mozdul a kapcsolat, vele együtt mész te is? Te mozgatod az egészet.  Nem lehet, hogy önként adod oda magad? 


Nem a sors büntetése, hogy gyenge társakat vonzol. Te vagy túl erős… Mert az akarsz lenni. Talán azért, mert úgy hiszed, így kézben tudod tartani a dolgokat. Nem bízol az sorsodban annyira, hogy megadd magad neki. Nem hiszel az isteni gondviselésben, elébe akarsz sietni a dolgoknak. 


Állandóan nyomozol, kutatsz, keresed a történések értelmét. Talán megnyugtat a tudat, ha mindent tudsz. Legalábbis azt hiszed… S ha valami nem elképzeléseid szerint alakul, összetörsz teljesen. Hiszen te megtettél mindent… 


Egy erős, kontrolláló társ mellett nem könnyű az élet. Cselekvéskényszere megbénítja a másikat, azt sugározza felé, hogy ő semmire sem képes egyedül. Minél erősebben akarja érvényre juttatni akaratát, a másik annál inkább kénytelen feladni önmagát. És szép lassan annyira megborul az egyensúly, hogy a két ember elviselhetetlenné válik egymás számára. 


Ha azt érzed, neked mindig erősnek kell lenned, akkor tudd, hogy ez azért van, mert nem tudsz gyenge lenni. Nem mersz gyenge lenni… Félsz attól, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj… Félsz attól, hogy irányíthatóvá válsz. Félsz attól, hogy kontrollvesztett leszel… 


Idővel rájössz, hogy minél erősebbnek akar tűnni egy ember, annál gyengébb… Hiszen nincs bizalma sem az életéhez, sem a társaihoz. 

Az erős ember mindig önmagát adja, és mer gyenge is lenni. Megadja magát az érzéseinek, nem próbálja az eszével felülírni azokat. 

Valójában az erős akaratú, erőszakos ember végtelenül gyenge… 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések