9 megdönthetetlen jele annak, hogy mérgező emberrel van dolgod!



Az élet egyik legalattomosabb buktatója az, ha engeded, hogy mérgező emberek vegyenek körül és hátráltassanak. Ha már belegabalyodtál a hálójukba nagyon nehéz megmentened magad. Rekordidő alatt képesek kiölni az emberekből a pozitivitást és elvenni a lelkesedésüket.

9 megdönthetetlen jele annak, hogy mérgező emberrel van dolgod!

Ezek az emberek azért látják ilyen sötéten a világot, mert súlyos önbizalomhiányban szenvednek, ami mellé társul még az is, hogy semmiben sem kitartóak, ezért ahelyett, hogy a saját hibájukat javítgatnák inkább azzal foglalkoznak, hogy másokat is magukkal rántsanak a negatív életszemlélet bugyraiba. 
Ügyesen térképezik fel mások gyenge pontjait és a kellő helyzetben fel is használják ellenük. Nem rettennek vissza a manipulációtól, hazudozástól sem, ezért vigyázz, mert ha ilyen emberek társaságába sodor az élet, észre sem veszed, és megfosztanak a lendületedtől, boldogságodtól és pozitivitásodtól, ezért nem árt, ha tudsz az intő jelekről, amikkel kiszűrheted a mérgező embereket az életedből mindössze 5 perc alatt.


1. Mindig csak önmagukról beszélnek

Az egyik legtöbbet eláruló jel az, ha valaki szinte minden egyes beszélgetést úgy alakít, hogy az a végén őróla szóljon. Nem bírják, ha más van a középpontban, ezért minden témát magukra irányítanak.


2. Mindig jobbak nálad

Mindig azt éreztetik, hogy legyen bármid, amit elértél, ők úgy is egy szinttel fentebb teljesítettek nálad. Ha éppen rossz életszakaszban vagy, akkor ők biztos, hogy rosszabban. Mindig éreztetik, ezeket a különbségeket, legyen szó önsajnálatról, vagy büszkeségről.


3. Folyton panaszkodnak

Mondjuk ki: a mérgező emberek negatív személyek, negatív gondolatokkal és negatív hozzáállással, ezért nem csoda, hogy még a legapróbb dolgokért is képesek panaszkodni.


4. Másokat rossz színben tüntetnek fel

Még a közelinek mondható barátaikról is képesek hazugságokat állítani azért, hogy mások szemében ők jobbnak tűnjenek. Vigyázz, mert ahogyan neked mocskolhat másokat, úgy téged is rossz színben tüntethet fel mások előtt.


5. Ha bánatosak, akkor téged is kötelezően azzá akarnak tenni

A legtöbb ember, ha rossz passzban van, megpróbál kitörni belőle és talpra állni. Nem, a mérgező emberek nem így gondolkodnak. Ők azt akarják, hogy ha már nekik nem jó, akkor másnak se legyen.


6. Folyton hencegnek

Külön küldetésüknek érzik, hogy mindenki tudtára adják, ha valami jó történik (nagy ritkán) az életükben. Szinte bármi miatt képesek bölcselkedni, amiről úgy gondolják, hogy egy kicsit is jobb lehet másokénál.


7. Titokban rendkívül bizonytalanok

Ha véletlenül sikerül egy mérgező embernek olyannyira a bizalmába férkőznöd, hogy őszintén megosztja veled az érzéseit és gondolatait, akkor rájössz, hogy milyen gyengék is legbelül. Mindig azon jár az eszük, hogy mások mit gondolhatnak róluk, folyton másokhoz hasonlítják magukat, mert nagyon alacsony az önbizalmuk. Ezért mindezt ezzel a rideg viselkedéssel próbálják palástolni.


8. Oda szúrnak, ahol a legjobban fáj

A legfájdalmasabb, mikor rájössz, hogy akiben megbíztál és elárultad ügyes-bajos dolgaidat hátba támad. Sajnos a mérgező emberek is hasonlóan cselekednek, ha konfliktusba keveredsz velük. Védekező-mechanizmusként mindig oda szúrnak, ahol tudják, hogy a legjobban fáj.


9. Mikor kedvesek, akkor rendkívül kedvesek tudnak lenni

És ez az egyik legmegtévesztőbb vonásuk, hogy olykor nagyon kedvesek, jószívűek, barátságosak tudnak lenni, ami összezavaró. Legtöbbször olyankor teszik ezt, amikor úgy érzik távolodnak az emberek tőlük.


A közhelyszerűnek tűnés ellenére tényleg nem árt odafigyelni ezekre az emberekre és nem szabad hagyni, hogy befolyásukkal lerántsanak a mélybe. Ha úgy érzed, nem bírsz együtt élni egy ilyen emberrel, szakítsd meg a kapcsolatot és lépj tovább. Később hálás leszel ezért önmagadnak!




Megjegyzések