Müller Péter: "A párkapcsolat a létező legnagyobb próbatétel"




A párkapcsolat mind a mai napig a létező legnagyobb emberi dráma és próbatétel. Ádám és Éva történeténél jobbat és alapvetőbbet az Isten sem tudott kitalálni. És mindjárt bajba kerültek mind – Ádám, Éva és a Teremtő is. Mintha megbánta volna az egészet.

Ettől függ minden. Ez a poklod s a mennyországod. Itt, ebben lehetsz boldog és boldogtalan, itt lehet életed értelmes vagy értelmetlen, itt lelhetsz társat s néha ellenséget, akivel együtt kell élned. Ebben lehetsz több, és mehetsz tönkre, itt derül ki, van-e értelme dolgozni, gondolkodni, építeni s egyáltalán élni. Itt derül ki, nemcsak az, hogy tudsz-e szeretni, hanem az is, hogy kibírsz-e egyáltalán egy másik embert.

"A párkapcsolat mind a mai napig a létező legnagyobb emberi dráma és próbatétel"Mert szeretni általában az embereket nem nehéz, de szeretni Egyetlen Embert „teljes szívedből" nagy mutatvány. 


Sajnos egyre nehezebb. Ha ma szúrópróbaszerűen ezer földi párkapcsolatot megvizsgálnának a Marslakók, csupán ebből egyértelműen megállapítanák, hogy az egész emberiség végzetes bajban van.

Írta: Müller Péter






Megjegyzések