A múlt és a jelen összefonódása: Az életfeladatunk és AtlantiszOlykor úgy tűnik, mintha az idő egy finom pókháló lenne, mely összefonódott az évezredek alatt, összekötve a múltat a jelennel. 

Atlantiszi emlékeink olyanok, mint az elmosódott festmények egy múzeumban – egykoron ragyogón és élénken éltek, ma pedig csak félhomályban tündökölnek.


Az ősi templomok és paloták, ahol a tudás és a spirituális bölcsesség virágzott, ma csak meditációban sejlik fel néhány pillanatra. Az emlékeink olyanok, mint egy szellemi kincsesláda, amely az inkarnációk sűrűjében minduntalan előtör.


Miként a napfény tör át a sötét felhőkön, úgy fonódnak össze atlantiszi emlékeink a jelen valóságával. Az emberek időről időre visszatérnek a Földre, talán ugyanabba a környezetbe, talán más helyekre, de mindig hordozva magukban ősi emlékeket a múltból. Egy illat, egy zene vagy egy helyszín pillanatok alatt képes visszarepíteni a régi időkbe, ilyenkor elmúlt életeinknek újra részesei lehetünk néhány percre. Egy séta az óceán partján a hajnal gyönyörű fényében, amikor érzed a homok lágy érintését a talpad alatt, hallod a tenger zúgását, mintha a múlt lehelete lenne újra jelen.

A technológia és a tudomány fejlődése mellett a spirituális fejlődésre való törekvés is megmaradt az emberi szív mélyén az ősi múltunkból. 


Amikor egy régi barát vagy egy kedves idegen szemébe nézünk, egy szikra ébred a lelkünkben, hatalmába kerít egy gyönyörű érzés. Ráébredünk, hogy valami mélyebb kapcsolat van közöttünk. Az emlékek nem csak a múltat elevenítik fel, hanem a jelenben is hatással vannak ránk.


Az ősi Atlantiszban elképesztő harmónia uralkodott. Az emberek összhangban éltek a természettel és az univerzummal. A kristályok erejével gyógyítottak és tanítottak, az energiák irányítása a mindennapok részévé vált. Azonban az ego hatalma tönkretette ezt a harmóniát, és a várost elpusztította a szökőár.


Életfeladatunk szerves részét képezi a jelen időkben, hogy felismerjük és visszahozzuk ezt a régi bölcsességet és harmóniát a modern világba. Az ősi tudás nem tűnt el, csak mélyen megtapadt a lélek mélyén. Ahogy életünk során haladunk előre, egyre inkább előtörnek az ősi emlékek, a múlt tapasztalatai.


Az életfeladatunk ebben az összefonódásban rejlik. Az atlantisziak bölcsességét hozzuk vissza a modern korba, hogy segítsünk megtalálni a harmóniát a világban. A kristályok, a gyógynövények és a természetben megtalálható táplálékok gyógyító erejét, az energiák tudatos irányítását, és a tudatosság fejlesztését hozzuk el újra a mindennapokba.

Az életfeladatunk az, hogy újra egyesítsük a régi és az új energiát. A legfontosabb, hogy emlékezzünk, gyakoroljunk és alkalmazzuk azokat a bölcsességeket, melyek egykor a természetesek voltak mindannyiunknak.


Az egykori Atlantisz emlékei nem csupán múltunk részei, hanem jövőnk építőkövei. Az életfeladatunk, hogy tovább örökítsük és alkalmazzuk azt a bölcsességet, amely segít nekünk és másoknak megtalálni a belső egyensúlyt és az összhangot a világ minden élőlényével. Ha felismerjük, hogy mindannyian részesei vagyunk egy nagyobb egésznek, akkor könnyebben találjuk meg életünk értelmét és feladatát a múlt és a jelen közötti kötelékben.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html
Megjegyzések