Életutad...



1. Az út egy keresztúttal kezdődik. Megállhatsz ott és meggondolhatod, melyik irányba menj, de ne tölts el sok időt a gondolkodással, mert különben sosem fogod elhagyni a helyet! Amint megtetted az első lépést, felejtsd el örökre a keresztutat, különben azzal a haszontalan kérdéssel fogod magad folyamatosan kínozni, hogy "Vajon a helyes utat választottam?"

2. Az út nem tart örökké. Áldás egy ideig az úton járni, de egyszer vége lesz, ezért készülj fel arra, hogy bármelyik pillanatban elhagyd! Sose szokj hozzá túlságosan semmihez! Se az eufórikus órákhoz, se a végtelen napokhoz, amikor minden olyan bonyolult és a haladás lassú. Ne feledd, előbb vagy utóbb megjelenik egy angyal és az utad véget ér!

3. Becsüld meg az utad! A te választásod volt, és ahogy tiszteled a földet, amelyre rálépsz, úgy fogja tisztelni ez a föld a lábaid. Tégy meg mindent utad megóvásáért, megtartásáért és ő ugyanezt fogja tenni érted!

4. Légy jól felszerelkezve! Hordj magadnál kis gereblyét, ásót, bicskát! Értsd meg, hogy a bicska nem használ száraz levelek ellen és a gereblyék nem alkalmasak mélyen gyökerező növényekre! Tudd mikor melyik eszközt kell használni!

5. Az út előre és hátra halad. Néha vissza kell menned, mert valami elveszett, vagy egy üzenet, mit át kell adnod, véletlenül a zsebedben maradt. Egy jól gondozott út lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb problémák nélkül vissza tudj menni.

6. Előbb az úttal törődj, ne azzal, ami körbevesz! Ne hagyd, hogy összezavarjanak az útszéli száraz levelek vagy az, ahogy mások gondozzák útjukat! Arra fordítsd energiád, hogy gondozd és megóvd a földet, mely befogadja lépteidet!

7. Légy türelmes! Néha uganazt a feladatot kell ismételni, mint például kihúzni a gyomokat vagy feltölteni a lyukakat, melyek egy váratlan zápor után előtűnnek. Ne bosszankodj - ez is része az utazásnak!

8. Az utak keresztezik egymást. Az emberek elmondhatják, milyen az idő. Hallgasd meg a tanácsukat és hozd meg saját döntéseidet! Csak te vagy felelős az útért, melyet rád bíztak.

9. A természet a saját törvényeit követi. Ezért fel kell készülnöd a hirtelen változásokra ősszel, a síkos jégre télen, a virágok kísértésére tavasszal, szomjúságra és záporokra nyáron. Hozd ki a legtöbbet mindegyik évszakból és ne panaszkodj a jellegük miatt!

10. Tedd utadat önmagad tükrévé! Sose hagyd magad befolyásolni azáltal, ahogy mások gondozzák útjukat. Van saját lelked, amire figyelj és vannak madarak, hogy elmondd mit dalol lelked. Legyenek történeteid körülötted mindenki számára szépek és kellemesek! Mindezek felett hagyd, hogy történeteid, melyeket lelked mesél utad során, az út minden másodpercében visszhangozzanak!

11. Szeresd az utad! És vezessen az Úr és segítsen minden egyes napon 2012.-ben!

Fordította: anwerosa (www.inspiralo-uzenet.blogspot.com)
Forrás: www.paulocoelhoblog.com 





Megjegyzések