Nyár: A választás ideje


A 2020-as év alapjaiban rengeti meg az egész világot, és végre elkezdenek helyükre kerülni a dolgok. Az idei nyár vízválasztó lehet az emberiségnek. Ha a kényszeresen otthon töltött idő elérte célját, akkor az emberek elkezdtek önmagukra találni, önazonosak lenni. Elkezdtek tanulni, fejlődni, irányt adni életüknek. Sokan kezdtek ráérezni, melyik úton kell tovább menni. 

Ugyanakkor látom azt is, hogy amint elkezdett visszaállni minden a régi kerékvágásba, az emberek egymásnak estek. Visszatért a türelmetlenség, az alázat hiánya, az agresszió, és láthatóan még az időjárás is megbolondult. 

Vajon az emberiségnek elég volt, amit kapott? Vajon okult belőle annyit, hogy ezentúl másképpen élje az életet? Vajon megértette a Föld üzenetét? Vajon megértette, hogy a világ ebben a formában tovább nem tudja fenntartani magát? Vagy katasztrófák sorozatára van szüksége, hogy tudatosodjon benne a karma üzenete? 

EZÉRT LESZ VÍZVÁLASZTÓ A NYÁR! Az élet megmér Téged is! Megértetted, mit akartak tanítani Neked? És ha igen, akkor képes vagy ezt beépíteni az életedbe? Mert kevés valamit tudni, érteni, ha nincs meg Benned a bölcsesség, hogy átültesd a gyakorlatba. Igazi változás csakis akkor történik, ha alkalmazod a tudásodat. 
Nehéz egyetemes igazságokról beszélni, mert mindenkinek a saját szintjén történnek a változások. 

Az átalakulások közel 8-10 éve zajlanak, és bizony az elmúlt időszak megmutatta, kit milyen fából faragtak. Biztosan ismertek olyan embereket, akik 10-15 éve békében, nyugalomban, jólétben éltek, de egy-egy rossz döntéssel, lesüllyedtek egy “más” világba, és sajnos ott is ragadtak. Azok, akik elégedetlenek, boldogtalanok, és abban hisznek, hogy felettük álló dolgok irányítják életüket, elkezdik támadni a fényben járó társaikat. Gyengék, képtelenek abba az irányba haladni, amerre szeretnének, azért megkeresik, akiket okolhatnak boldogtalanságukért. 

Szeretném rögtön megjegyezni, hogy hiszem, mindenkinek megvan a helye a világban. Mindannyiunknak vannak nehéz, érzelmileg leterhelő időszakai. Időként hagyni kell, hogy kivérezzen a lelkünk. Meg kell élni a bánatot, a félelmeket és minden fájdalmat, ami évtizedek óta kísért bennünket. De rosszindulatból, irigységből, unalomból, féltékenységből támadni a másikra, sosem megoldás. Ne feledjük, a döntés a miénk: vagy hagyjuk, hogy leigázzon a sötétség, beállunk a sorba, szidjuk a politikát, és foglalkozunk mások életével, vagy veszünk egy nagy levegőt, összeszedjük minden bátorságunkat, és megyünk előre az ismeretlenbe. Mindezt úgy, hogy nem nézelődünk állandóan visszafelé… nem rúgunk bele embertársunkba csak azért, mert ő boldog… nem alázzuk meg, csak azért, hogy hatalmat gyakorolhassunk. Nem akarjuk irányítani a másik életét csak azért, mert a mienket képtelenek vagyunk. 

Az emberi rosszindulat már óriási méreteket öltött. 
De folyamatosan olyan szituációk érkeznek, melyben megtanítják, hogy semmihez ne ragaszkodj! Az ember csak kapkodja a fejét, amikor megtámadják, megalázzák, számonkérik olyan emberek, akiknek a véleménye cseppet sem kellene, hogy számítson. Mégis lehetnek mélyen érintők, hiszen sebeket szakítanak fel a lelkünkben. 

De eljött az idő, hogy a csendben tűrők fellázadnak. Akit eddig elnyomtak, elkezd kiállni önmagáért. Az emberek elkezdik meggyógyítani a saját, sebesült lelküket. És eljön az idő, amikor a rosszindulatút a saját fegyverével fogják legyőzni. Az élet szembesíti az embereket a döntéseik következményeivel. Azok, akik évek óta csak hárítanak, okolnak, hibáztatnak, most szembesülhetnek a múlt démonaival. 

Minél alacsonyabb rezgésű valaki, minél negatívabban gondolkodik, annál könnyebben áll a sötétség szolgálatába, s így egyre erősebbnek érzi magát. Mint egy buldózer, megy neki a másiknak. Közben pedig ők a leggyengébbek. A lelküket is képesek eladni az ördögnek egy kis hatalomért. 

Sok ember adja fel. Nem bírják azt a feszültséget, ami egyre fokozódik. Elköltöznek a Földről, hazatérnek. 

A nyáron fokozódnak az indulatokat. Érdemes kicsit visszafogni magunkat, és gyakorolni a türelmet, az alázatot, főként önmagunk felé. Érdemes vigyázni, mert ebben a feszült energiában az ember hajlamos baleseteket előidézni. 

Ha valaki lázad és azt érzi, a belső világa teljesen más, mint ami a külvilágban van, és képtelen ezt elfogadni, annál egyre több viszketés, bőrprobléma jelentkezhet. Aki úgy érzi, elvesztette a kontrollt, annak hullik a haja. Aki nem hajlandó lerakni a súlyos terheket, amiket cipel évek óta, fáj a gerince. Aki nem elég alázatos önmaga felé, megmerevedik/begyullad a térde. Aki úgy érzi, elveszítette önmagát, pánikrohamok törnek rá. Aki hadakozik, és “jól beolvasna” végre ennek a kaotikus világnak, fáj a torka. Aki “dugig van”, az allergiás. Akinek fogytán az energiája, és nem bírja elviselni az igazságtalanságot, szúr a szíve, nyom a mellkasa. És így tovább…  

A média fröcsög a mocsoktól. Próbálják elterelni mindenki figyelmét az igazán fontos dolgokról. Egymásnak feszítik, ugrasszák az embereket. És sajnos nagyon sokan vevők rá. Pedig az igazán lényeges dolgokat nem mutatják meg, a háttérben munkálkodnak. A sötét erő elképesztő módon, alattomosan és sunyin manipulálja az embereket. Észre sem veszik, hogy nem a saját életüket élik. 
Többen érzik, mintha nem lennének önmaguk. Mintha cselekedeteik, gondolataik, érzéseik kívülről érkeznének. Éjszaka csak forgolódnak, sokan küzdenek most alvászavarral. Ettől is lehetnek egyre kimerültebbek. 

Egyszerű lenne azt írnom, hogy mindenki foglalkozzon a saját életével és ne figyeljen másra, de ez nem ilyen egyszerű. A kollektív tudat hatással van mindenkire, akár beismeri, akár nem. Ezért próbálják az embereket a médián keresztül manipulálni, hiszen ezek az információk eljutnak rengeteg emberhez. A sötét erő ezen keresztül mindenkit megtalál. 

Én csak annyit tanácsolok, hogy ne engedd, hogy letérítsenek az utadról. Csak menj arra, amerre elindultál. Ne add fel! Mélyen belül úgyis tudod, mit kell tenned! Hidd el, nem véletlen, hogy ekkora támadást kapnak a fényben járók. Bennünk is vannak még félelmek, fájdalmak, amik erre rezonálnak. Ha szembenézünk velünk, akkor most kitisztulhatnak végleg. Olyan nincs, akit ez nem érint. És nem ígérem, hogy könnyebb lesz a nyár. sőt! De hozzáállásunk nagymértékben meghatározza, mennyit szenvedünk. 

Hidd el, ez egy szükségszerű tisztulás. Sokkal könnyebb lesz utána. 
Ha megtámadnak, ne támadj vissza, viszont védd meg magad! Ne engedd, hogy keresztül gázoljanak Rajtad! Az igazi szeretet mindig önmagunk szeretetével kezdődik!! Ne hagyd, hogy bántsanak. 
Sok embernek az idei év legnagyobb leckéje az elengedés… Hogy ne ragaszkodjon ahhoz, ami elmúlt. Lépjen tovább és szeretettel zárja be a múlt kapuját. A kulcs mindenkinek ott van a kezében. A másik óriási lecke a halogatás leküzdése. Most, ebben az időszakban különösen fontos, hogy a megérzéseid alapján azonnal cselekedj, és minden tettedet itasd át szeretettel. Éppen eleget ültünk egyhelyben, megváltásra várva!

Becsüld magad, mert észre fogod venni, hogy pont ilyen mértékben becsül az élet is.  

Hogy ez az időszak meddig tart? Nem tudom... Az egészen biztos, hogy rajtunk múlik. Hogy mi lesz utána? Nem tudom... De az biztos, hogy fellélegezhetünk. 

Ha most összeszedjük az erőnket, bátorságunkat, nagy dolgokat vihetünk véghez. Megoldhatunk évtizedes problémákat, amiket eddig lehetetlennek véltünk. 

Vajon melyik irányba mész? A választás a Tiéd! 


Én kívánok Neked kitartást, őszinteséget, sok-sok szeretetet és türelmet önmagad felé! Ne feledd, az életedben Te vagy az, aki a legtöbbet érdemli! 

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu



Megjegyzések