Engedd el azt, aki voltál

 




Lehet, hogy a te lelked is nyugalomra, szeretetre vágyik, és kezdetét veszi az önmegismerés újabb szakasza. Az előttünk álló hónapok számtalan felismerést tartogatnak számunkra, ha kell nyitottsággal szemléljük a világot. Ha kisétálunk az erdbe, láthatjuk, hogy az elengedés egy természetes folyamat. A fák elengedik a rajtuk csüng faleveleket, nem akarják erszakkal visszatartani ket. Megérthetjük, hogy ez hozzátartozik az élethez. 

Sétálj egyet a természetben, állj meg egy hatalmas, öreg fa eltt, és érezz rá, micsoda er lakozik benne! Évtizedek óta ott van, a vihar már milliószor megtépázta, letörte az ágait. A bogarak megrágták a leveleit, gyökereit. Minden évben kicsit meghalt, majd újjászületett. Így van velünk, emberekkel is. 

Amikor érezzük, hogy itt az id, el kell engedni régi, elnytt önmagunkat, hogy megszülethessen az, aki képes valóra váltani a legmerészebb álmait. Mikor új célokat tzünk ki, új emberré kell válnunk, hogy elérjük azokat. Ha ragaszkodunk a régi, megszokotthoz, minden marad ugyanúgy. 

Ha változást szeretnénk, magunknak kell elször változnunk. Köszönd meg a múltnak a számtalan leckét, amit kaptál, majd szeretettel engedd el ket. Szabadulj meg a megfelelési kényszertl, minden félelemtl és fájdalomtól, hogy végre élvezhesd az életet. Szerintem azért vagyunk a Földön, hogy tapasztaljunk és elmélyítsük magunkban a szeretetet. Ez pedig önmagunk elfogadásával és szeretetével kezddik. 

Nem azért vagy itt, hogy mindenkinek megfelelj, és teljesítsd mások kívánságait. Csak a saját utadat követheted, a bels hangod pedig megsúgja, merre kell menned. Ideje felvállalni azt, amit érzel, amit hited szerint tenned kell. Hiszen ha egyszer majd elhagyod a földet, nem viszed magaddal a vagyonodat, a barátaidat, a sikereidet. Az egyetlen, amit magaddal viszel, az a szeretetre való képességed. 

Add át magad a változásnak, az elengedésnek, és higgy abban, hogy itt az id megoldani azokat a helyzeteket, amiket oly régóta teherként cipelsz a hátadon! Ha elengeded régi önmagad, a régi szokásaid és gondolataid, megszületik a csoda, ami mindig is ott élt benned. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések