Ikerlelkek útja - 2. rész



Egy hűvös, nyári estén, amikor Anipe elhagyta a tábort, titokban osont a szemközti szikláshegy felé. Érzései próbálták akadályozni őt, de eltökélt volt szándékában. Az angyal kérte, hogy amikor a nap fénye megcsillan a szikla tetején, akkor hajtsa végre tettét. 


Majdnem lehúzta a mocsár, amikor a kezét elkapta egy barna csuklyás daliás férfi. Szúrós tekintete a lányra szegeződött. Magával vitte, s reggel már a hatalmas, fehér oszlopokkal körbevett birodalomban ébredt. Vajon miért nem hallgatott az angyal tanácsára? 


Anipe már nem tudta, ki ő valójában, mintha lelopták volna emlékeit a fekete madarak. Szolgálóként tartották őt, még 14 éves sem volt. Rend uralkodott a birodalomban. Minden lénynek megvolt a maga feladata, és ösztöneiket nem használhatták. Minden héten eljött közéjük a sötét angyal őrzője, és felügyelete félelemmel töltötte meg a várost. Anipe már nem tudta, kihez tartozik, és eltökélte, hogy kivezeti a lélektelen város lakóit a fényre. Tirene, a város központi információtárának özvegy hölgye barátságot kötött az ifjú lánnyal, s amint világra hozta csillagszemű kisgyermekét, szinte egy családdá váltak. Hármasban éltek, s erős szövetséget alkottak. A kisgyermek felcseperedett és harcos férfivá vált. Ösztönei hajtották és védelmezője lett a városnak a fal innenső oldalán. Erre kötelezte el életét. Anyjuk időközben az álmok világába költözött, és a két “gyermek” szövetségre lépett. Anipe anyaként kezdett gondoskodni a fiúról, ám egy csodás őszi estén, 31. évében, amikor a birodalom legyőzte a vihar városát, a két ifjú felismerte egymásban önmagát. Megnyíltak az emlékezés kapui, amint a sötétség hatalmas ereje feloszlani látszott otthonuk bölcsőjéből. 


Nem tudták, hogyan történhetett meg velük, hogy elméjük kontrollja alatt elhomályosult lelkük fénye. Az áldozati kőnél álltak, fogva egymás kezét. Vajon kik ők egymásnak?? Egy anya-gyermek páros? Barátok, szövetségesek vagy szerelmesek? Azt érezték, a sors csúnya tréfát űz velük. 


Anipe édesanyja szellemét idézte. Eszébe juttatta élete küldetését, és emlékeztette őket közös feladataikra. Azonban küldetésüket nem hajthatták végre együtt, hiszen más-más világban vállaltak szerepet. A sorskódjaik olyan mélyen vésődtek lelkükbe, hogy bármennyire is fájt, el kellett hogy engedjék egymás kezét. 


Anipe önmagát vádolta. Azt gondolta, ha hallgat az angyal tanácsára, már réges-régen megválthatta volna ezt a rút, sötét birodalmat. De elébe ment a dolgoknak, és ez 15 évbe, és az emlékeibe került. Most, hogy visszanyerte önmagát, elveszítette lelkének tükörképét. Telt az idő, s Anipe anyja és apja lett több ezer vándornak. Ám eljött az a nap is, melyre sosem vágyott. 


Angyalnak álcázott gonosz népség szivárgott be tiszta-lélek városába. A lány megérezve ezt, összehívta a kristály tanácsát, s a hegyek között lévő éteri tisztaságú menedékbe vezette a birodalom lakóit. 


Anipe nem számolt azzal, hogy küldetésével már elkésett. Feladatait 15 évvel később hajtotta végre, s ezek az emberek már nem azok voltak, akik vele szövetségre léptek. Újabb magányos hetek következtek, de már sokkal mélyebb és fájdalmasabb volt az egyedüllét. Kiközösítve és elárulva érezte magát. Fájt neki az élet. Fájt a létezés. Tudta, hogy nem tudja már teljesíteni élete feladatát. Elveszítette lelke másik felét, és megbomlott a rend, ami édesanyja elvesztésével járt, ő pedig nem tudta pótolni, akármennyire szerette volna. 


Eltelt néhány év, amikor Anipe egy hűvös téli reggelen egy fiúgyermeknek adott életet. Párja nem lehetett ott, mert előző nap vadászni ment. 


Többé már nem érezte egyedül magát, hiszen a kis lélek, aki látogatóba jött hozzá a földre, megédesítette életét. Egészen apró volt még, amikor szülei útjai különváltak, s amikor a világfa virágba borult, egy sólyommal a feje felett lelke másik fele tért vissza hozzá. Meggyötört, megtört, koránál jóval idősebbnek tűnő ember állt előtte, de szeme csillogása megengedte felfedni létét. 


Élet költözött újra a lélekbe, s ölelve fogadták meg egymás szemébe, hogy soha többé nem válnak el egymástól… 



Folyt. köv…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések