A varázsdoboz

Ugye, te is ábrándoztál gyerekkorodban arról, hogy legyen egy olyan varázsdobozod, amit ha kinyitsz, mindent megtalálsz benne, amire szükséged van? Van egy jó hírem számodra! Ez az általános gyerekkori ábrándozás tökéletesen valós alapokon nyugszik. A valóságra épül ugyanis. Gyermeki személyiséged még közelebb áll önvalódhoz, ezért tisztább, az igazsághoz közelebb álló képeket közvetít. Csak amikor felnősz, elfelejted ezeket. A varázsdobozod megvan. Mindössze fel kell nyitnod.

Mit teszel, ha meg akarsz inni egy sört? Felállsz, odamész a hűtőhöz és kinyitod. Mit teszel, ha friss levegőre vágysz? Odamész az ablakhoz és kinyitod. Mit teszel, ha meg akarsz enni egy olajos halat? Kinyitod a konzerves dobozt. Mit teszel, ha fázol és fel akarsz venni egy pulóvert? Kinyitod a ruhásszekrényedet. Mit teszel, ha el akarsz menni valahova? Kinyitod az ajtót és kilépsz. Mit teszel, ha haza akarsz menni? Kinyitod az ajtót és bemész. Mit teszel, ha szükséged van egy információra? Kinyitsz egy könyvet, egy újságot vagy egy programot a számítógépeden. Sorolhatnám még, de valószínűleg már ebből is megértetted, hogy amiről szólni akarok, az a valóságunkban jelenlévő nyitás jelentősége. Észrevetted, hogy még a számítógépes világban is ablakokat nyitogatsz? A legelterjedtebb operációs rendszer neve is Windows, azaz ablakok. Erről szól körülöttünk minden. Ebben a valóságban bárhová nézel, körülvesz téged a nyitás szimbolikája. Ott van mindenütt az orrod előtt, mégsem figyelsz rá gyakran. Bármit akarsz, valamit ki kell nyitnod hozzá. Ha látni akarsz valamit, ki kell nyitnod a szemed, hogy a vizuális tapasztalatodba engedd. Ezt a valóságot így alkottad meg, így teremtetted meg, méghozzá egy nagyon fontos célból: hogy emlékeztessen. Emlékeztessen arra, hogy mit kell tenned, ha valamit változtatni akarsz, ha változásra van szükséged. Ki kell nyitnod. Hogy mit? Hát a varázsdobozodat, amiről az elején beszéltem. Mi a te varázsdobozod? A Mindenség.

Ha azt gondolod, elég ábrándozni dolgokról, el kell mondanom neked, hogy az ábrándozás csupán egy amolyan városnéző kirándulás a varázsdobozban. Meg kell ragadnod a varázsdobozban azt, amire szükséged van. Nem elég ábrándozni róla. Ha csupán az ábrándozással bármit magadhoz vonzanál, ezen a világon már mindenki gazdag, sikeres és boldog lenne. De a legtöbben csak ábrándoznak. Ha ki is nyitják a varázsdobozukat, csak bele-bele kukkantanak. Pedig abban a dobozban minden a tiéd. Na, és mi van a varázsdobozban? MINDEN. Éppen ettől varázsdoboz.

Tehát ha szükséged van változásra az életed bármelyik területén, csak nyisd ki a varázsdobozt. Ott van benne, amire szükséged van. Csak rajtad múlik, hogy meglátod-e vagy sem. Amit el tudsz képzelni, az csak egy része annak, ami a varázsdobozban benne van. A dobozodban az is benne van, amit el sem tudsz képzelni. Ez a MINDEN doboza.

Szükséged van mondjuk ötvenezer forintra? Nyisd ki a varázsdobozt és vedd ki. Azzal, hogy elképzelted az ötvenezer forintot, csak belepillantottál a varázsdobozba. Hogy ki is vedd, fogadd el, hogy az az ötvenezer forint ugyanolyan valóságos, mint amit a tapasztalatodban tudnál, ha éppen a kezedben lenne.

Szükséged van egy szerető társra? Nyisd fel a varázsdobozt! Képzelj el egy olyan szituációt, amiben a legboldogabb vagy társad oldalán. Nem kell még az arcát sem elképzelned, csak az érzést, az állapotot, amiben akkor vagy, ha melletted van ő. És amint megvan ez az érzés, fogadd el, hogy az már valóságos. Csak akkor tud kijönni a dobozból, ha legalább egy pillanatra megvan az elfogadás érzése benned. Azzal fogod meg ugyanis. A választásod ugyanis maga az érintés.

Az érintés a megengedés egyik kulcsa. Keveset beszélünk az érintésről, pedig ott van mindenütt, még Michelangelo csodálatos festményén is, az Ádám teremtésén. Isten akkor hozza a valóságba Ádámot, amikor megérinti. A megérintés maga az elfogadás.

Ha olyan dolgot akarsz bevonzani a tapasztalatodba, amit használsz is, amit megérintesz, megfogsz, ha a tied, akkor képzeld is el magát az érintést! Csupán azzal, hogy vizualizálod, még legfeljebb azt vonzod be, hogy látni fogod. Mindazt képzeld el és érezd, amit érzel, ha az adott vágyad már a tiéd! Ha medencét akarsz, akkor a medence vizét érezd, a nap fényét a bőrödön, amint a vízen átszűrődve végigpásztázza a bőröd, amint a víz alatt úszol a medencédben. Érezd, ahogy ujjaid végigsiklanak a medence alját borító csempéken. Érezd az illatát a víznek. Ha szerelmet akarsz, érezd mindazt, amit a beteljesülő szerelem adni tud tapasztalat formájában, képzelj el bátran bármit, ami neked jó és ezzel kapcsolatos, önmagad előtt minek a tabu?

Hogy gyakorold ezt, menj el vágyott dolgaid lelőhelyére és fogdosd meg, érintsd meg azokat a dolgokat, ha módod van rá. Eképp rögzül beléd az elfogadás ismerős érzése. Érezd, hogy öleled a vágyott társat, még csak látnod sem kell! Csak érezd, hogy ő az, és éld át a tudatot. Érintsd meg képzeletben (vagy az áruházban nézelődve) azt a vágyott bútort, amire szükséged van. A tapasztalt kereskedők jól tudják, hogy mekkora hatalma van az érintésnek, ezért is engedik meg, hogy vásárlóik (leendő vásárlóik) beleüljenek a fotelokba, kapcsolgathassák a tévéket, belelapozzanak a könyvekbe stb. Az ilyen helyeken magasabb is az eladási statisztika, mint ahol a vásárló nem érintheti meg a vágyott dolgot. Az érintés ugyanis a mágia erővonala. A mágia csatornája, amin keresztül a tapasztalatba érkezik bármi. Ezt az érintést azonban elég elképzelni is. Ha nem tudod még elképzelni - mert nincs megfelelő gyakorlatod benne - érints meg egy olyan dolgot, amire vágysz, hogy tudd milyen. Ezzel az érintéssel veszed ki varászdobozodból a vágyott dolgot, bármi legyen is az. Minél intenzívebb ez az érintés, annál rövidebb úton érkezik meg hozzád. Merj képzeletedben minden vágyott dolgot megérinteni, megszagolni, megízlelni. Amit csak lehet azzal a dologgal csinálni, te tedd meg képzeletben. A képzelet az érzékek nélkül csak városnéző körút a lehetőségekben. Vizualizálással csak látást vonzol. Persze, jó a látás is, de társítsd mellé a többi érzékszervedet is, hogy minél jobban megragadd, kiválaszd varázsdobozodban a vágyad tárgyát.

Főleg a fizikai dolgokra érvényes ez. Mivel fizikai, három dimenziós világban élsz, azaz az érintés világában, az érzékelés világában, ezért ha fizikális dologra vágysz, akkor az azzal kapcsolatos érzékeléseket képzeld el. Ha pedig az ilyen elképzelt (vagy akár valós fizikai) elképzelés közben az érzelmi állapotod jó, sőt egyre jobb, az azt mutatja, hogy a dolog máris a vonzásodba került és úton van feléd! Itt lép a képbe az érzelmi vezérlőrendszered, a ,,műszerfalad", ami megmutatja, hogy éppen jó úton haladsz-e vágyad beteljesülése felé.

Szóval ezentúl bármit is teszel, valahányszor szembe találkozol a nyitás szimbólumával, mindig emlékezz rá, hogy mindössze ennyit kell tenned, hogy megszerezz valamit: nyisd ki képzeleted varázsdobozát és érintsd meg, szagold meg, ízleld meg, lásd, halld - attól függően, hogy milyen fizikai megtapasztalások jellemzik leginkább azt a dolgot.

Játszani jöttél ebbe a tér-időbe, azért jöttél, hogy kedvedre játssz a varázsdobozoddal. Miért hagyják olyan sokan az ágy alatt porosodni és csak néha pillantanak bele? És ha belepillantanak, miért érik be ennyivel? Nyúlj bele a dobozba, ragadd meg a vágyad, hiszen érted van.

Kezdd el, akár most rögtön. Sok sikert! Fóka (thesecret.hu)


Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Megjegyzések