Spiritualitás



Észrevettem, hogy az emberek nagy része úgy gondolja, spirituálisnak lenni azt jelenti, hogy elolvassuk az összes divatos könyvet, és válogatás nélkül elvégezünk minden tanfolyamot, ami szembe jön velünk. Elmegyünk az összes “segítőhöz”, “gyógyítóhoz”, “tanítóhoz”, aki hirdeti magát, vagy akit ajánlanak mások.

Talán megoldást remélnek életük különböző helyzeteire, vagy esetleg lelki megnyugvást. Amikor azonban két ellentétes választ kapnak ugyanazon kérdésre, még inkább összezavarodnak. 

Vannak, akik azt szeretnék, ha mások mondanák meg, nekik mi a jó, mitől lesz könnyebb az életük. Azt várják, hogy egy idegen felelősséget vállaljon az életükért. 

Aztán újra és újra csalódnak. Majd útnak erednek, és keresnek egy újabb "tanítót", akit elvakultan követhetnek. 


Sokan képtelenek elhinni, hogy saját maguk irányítják az életüket. Megváltást várnak különböző helyeken, ami nem érkezik. Ezért sokszor érzik magukat, becsapottnak, csalódottnak. 


Önmagad megismerése hosszú út, és rajtad kívül senki nem tud végigmenni rajta. Szembesülnöd kell saját magaddal, és ezt senki más nem teheti meg helyetted. Információkkal gazdagodhatsz mások tapasztalatai által, de ezek csak kis lámpások életed országútján. Neked kell szembenézni saját démonjaiddal, majd legyőzni őket. Ez rendkívül fájdalmas tud lenni, de elkerülhetetlen a fejlődés érdekében. Változni fogsz. 


Ne várd, hogy más mondja meg, mi a jó neked! SOHA SENKI nem tudhatja, mi fog veled történni a jövőben. Minden rajtad áll!  Nem ismerik az utat, amit bejártál, nem tudják, milyen érzések vannak a szíved mélyén, és ezek alapján milyen megtapasztalásokra van szükséged. 


Nem arra akarlak rávenni, hogy ne kérj segítséget, ha úgy érzed, elakadtál. De ne mások hite, nézete, véleménye és akarata szerint alakítsd a jövőd. 

Lelkedben ott van minden kérdésedre a válasz. 

Viszont irányítani csak akkor tudod az életed, ha felelősséget vállalsz. Ha elég bátor vagy, hogy bízz önmagadban. Hidd el, akkor legyőzhetetlen leszel!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések