Spiritualitás?


Észrevettem, hogy sok ember azt hiszi, hogy spirituálisnak lenni annyit jelent, hogy elolvas minden divatos könyvet, és válogatás nélkül elvégez hangzatos tanfolyamokat. Folyamatosan azt szeretné, ha mások mondanák meg, neki mi a jó, mitől lesz könnyebb az élete. Aztán újra és újra csalódik. Útnak ered, és keres egy újabb "tanítót", akit elvakultan követhet. Képtelen arra, hogy elhiggye, saját maga irányítja életét. Ezért sokszor érzi magát megalázottnak, becsapottnak, csalódottnak. 

Önmagunk megismerése hosszú út, és Rajtad kívül senki nem tud végigmenni rajta. Szembesülnöd kell saját magaddal, és ezt senki más nem teheti meg. Információkkal gazdagodhatsz mások tapasztalatai által, de ezek csak kis lámpások életed országútján. Neked kell szembenézned saját démonjaiddal, majd leküzdeni őket. Ez rendkívül fájdalmas, de elkerülhetetlen a fejlődés érdekében. Változni fogsz. 

Kérlek, ne kövess másokat! Ez az út csak a Tiéd, senki nem tudhatja, mi a jó Neked. Nem ismerik az utat, amit bejártál, nem tudják, mit rejtenek a könnycseppek a szívedben. 
Neked kell a mélyből a felszínre hozni a megoldandó konfliktusokat, szíved fel nem dolgozott fájdalmait. 

Csak a megérzéseidre hallgass, azok nem csapnak be...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Megjegyzések