A problémakezelés 7 lépése – a valódi önismeret útján





Problémakezelés és Félelemfeloldás 

Amikor minden összedől
Miért én? Miért velem történik ez? Mit követtem el, hogy ilyen helyzetbe kerültem? Miért kapom ezt a büntetést? Miért ilyen igazságtalan a világ?

Hirtelen minden összeomlott. Az eddig halogatott aprónak tűnt problémáim összeadódtak és maguk alá gyűrtek. Nehéznek érzek mindent. Nyom az életem. Káosz a köböm, és fogalmam sincs, mit kezdjek, ezzel a helyzettel Erőt sem érzek magamban, hogy gondolkodjak. Szívem szerint elmenekülnék, vagy bebújnék a paplan alá. hagyjon mindenki békén. A szégyen miatt nem akarok senkivel sem kommunikálni. Lassan erőt vesz rajtam a pánik és a depresszió. A gyomorgörcsöm kifúrja az oldalamat, frusztrált, ingerült és hisztis vagyok. Elbuktam és ezt a kudarcot, most nem élem túl. Ezt most nem tudom felvállalni. Dühös vagyok és elkeseredett, hogy kilátástalanságba hoztam magam és szégyent hoztam a szeretteimre. Innen nem is lehet felállni. Nyugtatóra, alkoholra, bármire szükségem van, ami elűzi a sötét gondolatokat. A mélyben vagyok, a víz alatt. Nem bírom tovább ezt a nyomást. Innen nincs kiút. Meg akarok halni…..

Volt már ilyen, vagy ehhez hasonló megélésed? Vagy esetleg most is ilyen állapotban vagy?

Nem irigyellek! Ez egy nagyon kemény helyzet.
A kérdés csak az, hogy szeretnél még szenvedni, vagy szeretnéd megoldani?

Gratulálok, ha az utóbbit választottad, mert akkor már egy lépéssel közelebb vagy a Fény felé!

Amikor már van remény
A problémamegoldó gondolkodási szokás kialakítása, nem nagyon nehéz akkor, ha valakinek az alap beállítottsága negatív, ha önsajnálatban van, ha áldozat szerepben éli az életét. Ám ha most ezt az írást olvasod, biztosan járod már a valódi spirituális önismeret útját, és törekszel arra, hogy megváltoztasd az életed! Így neked ez egy könnyebb feladat, és még ma képes leszel arra, hogy fordíts egyet életed kerekén!

Ehhez csak egy apróságot kell megtenned, időt kell adnod magadnak ahhoz, hogy szembenézhess a problémával, és megold. A problémamegoldó gondolkodási szokás kialakítása egy új szokás, tehát nem fog menni egyik pillanatról a másikra, ám óriási segítség, hogy nem neked kell kitalálni a lépéseket, csak lépésről-lépésre megtenni azt az utat, amit már oly sokat bejártak sikeresen.

A sikeres megoldásban lesz óriási segítségedre a következő 7 lépés!


Problémakezelés 7 lépése

1. Ne ess pánikba:
A helyzet most hirtelen kilátástalannak tűnik, ám nagyon fontos, hogy ne engedd az érzéseidnek, hogy uralkodjanak rajtad. Nagyon szarul vagy, ez tény, ám a cél, hogy ki gyere ebből, és ehhez össze kell kaparnod a maradék energiádat. Az első pillanat, meghatározza az egész problémamegoldó folyamat minőségét és az eredmény sikerességét. Így hagyd abba az önmarcangolást és az önsajnálatot, ülj fel, vegyél elő egy tollat és egy tiszta papírt és gyerünk tovább!

2. Ne halogass:
Pontosan tudom, hogy mit érzel. Megértem, hogy nehéz, ám ha leérveled magadnak, hogy most azért nem foglalkozol ezzel, mert nem marad egy cseppnyi erőd sem, és csak lenni akarsz, gondolatok nélkül, hidd el, egyre szarabbul leszel. Így csökken a rezgésszinted, ezáltal a tudatosságot beszűkül, elzárod a kreatív csatornákat, és alacsony energiaszinten nem hallod meg az intuíciódat. Csak az egod akarja most azt, hogy pihenj! Ne menekülj, ne búj el, hanem lépésről lépésre gyere ki a viharból.

3. Elfogadás:
Ha érzelmileg rendezted magad, akkor el kell azt fogadnod, hogy a te életedért, 100%-osan te vagy a felelős és ezt a jelenlegi helyzetet is te teremtetted meg. Ne haragudj magadra, hanem tanulj ebből a helyzetből, hogy legközelebb jobban csinálhasd. Ez a felelősségvállalása annak, hogy te vagy életed hajójának a kapitánya, a te döntéseid és gondolkodási szokásaid teremtették meg a jelened. Ez azért fantasztikus hír, mert ebből egyértelműen látszik, hogy neked van hatalmadban változtatni és új életet teremteni magadnak és szeretteidnek. Tehát fogadd el, ami van, vállalj 100%-os felelősséget és gyerünk tovább!


4. Gyere ki a dobozból:

„Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.” – Albert Einstein

Látod ezért fontos, hogy „szintre” hozd magad, mert különben nem tudsz kijönni a dobozodból. pedig nagyon fontos, hogy kívülállóként tekint most a helyzetedre. Válaszd le magad érzelmileg az adott szituációról, és mint saját mentorod, objektíven tekints rá a helyzetre. Ezzel szabad utat engedsz a kreativitásodnak és lehetőséget adsz magadnak, hogy meghalld az intuíciódat is. Csak így fogod tudni a további lépéseket eredményesen véghezvinni.

5. Azonosítás:
Mi a probléma? Mi életed legnagyobb problémája most, amit ha megoldhatnál, azonnal megváltoztatná az egész életedet pozitív irányba?
Ne akard az összeset egyszerre megoldani, hanem írd össze őket, és rangsorold, majd kezdd el a legégetőbbel!

6. Megértés:
Most már tisztán látod a jelenlegi helyzetedet, ám ez nem elég. Azt is tisztán kell látnod, hogy hova szeretnél eljutni? Most hogy érzed magad, és hogy akarod érezni magad akkor, ha ez a probléma már nem áll fenn? Látnod kell a jelenlegi és az ideális helyzet között a különbséget. Még ne foglalkozz a hogyanokkal, csak tisztázd le magadban, hogy milyen állapotot szeretnél megteremteni, mind három szinten. (szellemi, érzelmi, fizikai).

7. Megoldás:
Most már a tisztánlátásod teljes, látod hol vagy, hogyan jutottál el idáig, és a legfontosabbat, azt, hogy hova szeretnél eljutni. Most már csak meg kell csinálni.

Írd össze, hogy a jelenleg rendelkezésedre álló erőforrásokkal, milyen pici apró lépésekkel tudsz elindulni a megoldás felé. Írd össze azokat a lépéseket, amiket most rögtön meg tudsz tenni.

Ne ess abba a hibába, hogy az egész folyamatot látni akarod előre, mert az nem fog menni. A legnagyobb csapda itt vár rád, hogy nem kapsz biztosítékot arról, hogy a döntéseid és a pici lépéseid jó irányba visznek vajon? És ha itt elkezdesz agyalni, sehova sem fogsz elindulni…. Ha itt a félelmeidre hallgatsz, nem fognak a dolgaid megoldódni.

Azonban Te ennél, már sokkal bátrabb vagy, így ez a veszély nem állhat fenn! Igaz?

Ha mindent összeírtál, még ma, kezd el az első lépéssel!

Amikor felszabadulsz a problémák súlyos terhe alól
Ha ezen a folyamaton felelősségteljesen végig haladsz, garantáltan jobban fogod magad érezni, attól, hogy teszel önmagadért! Nő az önbecsülésed és az önszereteted is, hiszen büszke leszel magadra azért, mert kijöttél a …….ból!
Önbizalmad erősödni fog, és már soha többet nem fogod magad ilyen nehéz helyzetbe hozni, hiszen nem fogsz többet halogatni, mert nem fogsz pánikba esni, ha nehézséggel találkozol.
Csak használd és alkalmazd rendszeresen ezt a 7 lépést, hogy szokássá tedd az életedben, a feladataid könnyed, gyors és eredményes elvégzését!

Jöhet bármi, már nem fog tudni maga alá nyomni!

Láthatod, hogy a probléma, csak egy megoldásra váró feladat!
Hajrá!






Megjegyzések