Hogyan fejleszd a tisztánérzékelésedet?



Ha tudatosan figyelünk megérzéseinkre, többször csendesítjük le elménket, életünk sokkal harmonikusabbá válik. Javulnak emberi kapcsolataink, könnyebben megértjük a minket körülvevő helyzeteket. Így képesek vagyunk meghallani belső hangunkat és a minket körbevevő szellemvilágot is.


A tudatos gyakorláson és a meditáción kívül az alábbiak lehetnek segítségünkre tisztán érzékelésünk fejlesztésében: 


- Rózsakvarc kristály, mely megnyitja a szívet, harmóniába hozza a szívcsakrát. Viselhetsz belőle készült ékszereket, marokkövet, de akár az éjjeliszekrényedre is helyezheted. 

Mielőtt használni kezdenénk, érdemes megtisztítani őket, hiszen a környezetből minden energiát magába szív (és időnként megismételni). Ha kitesszük néhány órára napfényre a kristályt, megtisztul és feltöltődik energiával, de folyó víz alá is tehetjük. 


- A rózsaszín és a zöld ruhák használata szintén nyitja a szívet, lelket. Meggyőződésem, ha az emberek csak zöld ruhákban járnának, a betegségek egy része megszűnne létezni. Minden szín más frekvencián rezeg, a zöld és rózsaszín gyógyító hatásúak. 


- Különböző illóolajak és füstölők is segíthetnek az érzékelés megnyitásában, például a zsálya, a mirha, a szantál és a tömjén, ezenkívül elűzik a rossz energiákat. Érdemes időközönként megtisztítani velük a lakást, illetve meditációhoz tökéletes segítség. 

Érdemes többfélét kipróbálni, és ráérezni arra, minket mely illatok lazítanak el. Van, aki inkább a virág- vagy gyümölcs illatokat részesíti előnyben. 


- Segíthet az ellazulásban és a megnyílásban a zene. Azokat részesítsd előnyben, melyek kikapcsolják az agyad, és hatásukra hagyod, hogy lelked szárnyain utazz. Ezek leginkább lágy, relaxációs zenék, ma már rengeteget találunk az interneten is ingyen letölthető formában. 


- Véleményem és tapasztalataim szerint a víz kiváló tisztító és feltöltő hatású. Amikor enervált és fáradt az ember, érdemes jó meleg vízben lezuhanyoznia, ami megtisztítja minden energetikai szennyeződéstől. Ha még hatékonyabbak szeretnénk lenni, mellé a víz angyalát is segítségül hívhatjuk. Majd a tisztulás legvégén, jéghideg vizet engedek magamra, lefixálom ezt a kellemes állapotot. Fontos, hogy ilyenkor zuhanyozzunk és ne fürödjünk, hogy ne töltődjön vissza csakráinkba a sok szennyeződés. 

Felfrissülünk, megnyílunk, szinte újjászületünk a végére. 


- A tisztánérzékelésünket szabályozó energiaközpontunk a szívcsakránk. A rószaszínű virágok (főként a rózsa), illetve a belőle készült illóolaj (tiszta olaj) képes megnyitni a szívet, így érzékelésünk sokkal kifinomultabb lesz és megnyílunk a szeretet és szerelem befogadására is. 


- Érzékelésünk sokkal kifinomultabbá válik, megérzéseink felerősödnek, ha többet mozgunk (főként levegőn), és könnyedebb ételekkel tápláljuk testünket. Ha kevesebb állati eredetű terméket fogyasztunk, és sok-sok nyers ételt, főként zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat. Ezek megemelik a test rezgésszintjét, lelkünk is sokkal jobban fogja érezni magát. 


- Töltsünk minél több időt a szabadban, főként erdőben, mezőn, vízparton. Fél óra kintlét képes megtisztítani a gondolatinkat, feltölt energiával, és képessé válunk a természet szellemeivel kapcsolatot teremteni. 


- Relaxáljunk, meditáljunk, még akkor is, ha eleinte képtelenek vagyunk az ellazulásra. Minél többet gyakoroljuk, annál könnyebben megy majd. 


Ezek a módszerek egyszerűek, bárki számára elsajátíthatóak. Sok sikert kívánok hozzá!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



MentésMentés

Megjegyzések