A feng shui és a lelki béke kapcsolata

A ma embere rohan, kapkod, lelki és fizikai betegségekkel küzd, és nem látja a kiutat. A feng shui szerint otthonunk rendje a mi lelki békénket eredményezi. Minél nagyobb a tisztaság és a szépség körülöttünk, annál nagyobb sikerre számíthatunk lelkünk gyógyulása érdekében. 


S hogy mi legyen az első lépés? Rendrakás, takarítás, a régi, évek óta nem használt tárgyak és ruhák kiselejtezése, az elszáradt virágok kidobása, függönyök kimosása, szőnyegek kitisztítása. Aztán, ha már a ház minden szeglete ragyok, kezdődhet a varázslat... 

Igyekezzünk minél több természetes (lakberendezési) tárggyal körülvenni magunkat. Ehhez nem kell feltétlenül hatalmas bútoráruházakba mennünk, és százezreket költenünk; elég egy cseppnyi kreativitás és lelkesedés, és a természet az otthonunkba költözik. Az alábbiakban olyan ötleteket osztun veletek, melyeket könnyen és gyorsan, ráadásul olcsón megvalósíthattok, és ezáltal szebbé, othonosabbá, boldogabbá válik a családi fészketek!Ágakból készült árnyékoló

Az ágakból készült árnyékoló hatása nem teljes értékű, de megszűri a fényt. A hagyományos rolók mintájára készült, rusztikus stílusban. Mi is könnyen készíthetünk ilyen árnyékolót pillanatragasztóval. Vékony, egyenes ágakat válogassunk össze, és éles metszőollóval vágjuk méretre, hogy illeszkedjenek az ablakokra. Két-két vékony drót rögzíti mindegyik árnyékolót az ablakkeret felső részéhez.


Néhány hosszú, vékony és mutatós ág akár karnissá is alakulhat, amelyet a természet ajándékozott nekünk. Vesszőkoszorú


Fotó: greendeco.org


A saját készítésű koszorúk lehentek buján gazdagok: száraz íriszek, pünkösdirózsák és rózsák vegyülnek borostyán ürömmel. Egy összetekert szőlővesszőkből álló koszorú tökéletes versenypálya lehet egy játék lónak, amely fatalapzatához van kipányvázva. 
Házi potpourri
Készítsünk potpourrit a mezőről és a kertből származó hozzávalókból: összekeverhetünk gyógynövényeket és szárított virágokat, fenyőtobozt, citrusfélék héját, fahéjrudakat, dióféléket, leveleket és fakérget. Adjunk hozzá íriszgyökeret (tartósítószerként használható) és bőséges mennyiségű őrölt fűszereket, például szegfűborsot, szerecsendiót, szegfűszeget és fahéjat.


Erősebb illata lesz a potpourrinak, ha illóolajakat is csepegtetünk bele: cédrust, fahéjat, szegfűszeget, narancsot vagy tömjént. Ha színesebbé szeretnénk tenni, szórjunk bele szárított virágfejeket. Hagyjuk a potpourrit lefedve állni két-három hétig, hogy az illatanyagok összeérjenek. 


Fessünk falat sablonnal, készítsünk hurkolt szőnyeget és varrjunk asztali futót - ez csak néhány a sok csodálatos ötlet közül, amelyekkel otthonunkba varázsolhatjuk a meghitt vidéki stílust.


A kézimunkák olyan sajátos, utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek egy szobának, amilyent soha nem érhetnénk el tömegcikkekkel.


Mary Seehafer Sears és Levie, Eleanor: Vidéki hangulat Otthonszépítő dekorációs ötletek című könyvében találunk eredeti ötleteket régi és új kézművestechnikák alkalmazására, a klasszikus foltvarrástól kezdve egy kollázs bekeretezéséig - mindezt azért, hogy saját magunk varázsolhassuk egyedivé otthonunkat.

Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

Megjegyzések