Tudatalatti hazugságok: 7 gondolat, ami negatívan befolyásolja életünket




A számunkra legmérgezőbb hazugság az, amelyet a saját agyunk kreál a tudatalattinkban, ez pedig negatívan hat ki egész életünkre anélkül, hogy ez valaha is tudatosulna bennünk!

A fejünkben lévő „irányítóközpont” ugyanis olyan gondolatokat, ideákat képes gyártani, amelyek befolyásolják viselkedésünket, megnyilvánulásainkat, kapcsolatainkat a környezetünkkel, a szeretett személyekkel.

A legtöbb ilyen „hazugság” a külvilág hatására és a pesszimista gondolkodásmód által vésődik be a fejünkbe, és egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy akármihez kezdünk az balul sül el! Magyarán azt mondanád, peches vagy, illetve üldöz a balszerencse, holott csupán egy-két háttérgondolatról van szó, melyet meg kell tanulnod kezelni, irányítani, orvosolni, kiküszöbölni!

1. tudatalatti hazugság: „az álmaim lehetetlenek” – ne hagyd, hogy elrabolják tőled az álmaidat! Ha valakinek nem sikerült a sajátját valóra váltania, az nem jelenti azt, hogy neked sem jön össze! A legfontosabb az életben az, hogy kövesd a szíved hangját, hogy merj kockáztatni anélkül, hogy félnél a következményektől. Ha mindig a legrövidebb utat választod, nem gyűjtesz tapasztalatokat, és leckét sem fogsz tanulni az élettől, melyet később a saját javadra még felhasználhatsz. Engedd, hogy az álmaid a félelmeid fölé kerekedjenek, és a tetteid fontosabbak legyenek a szavaknál. Igyekezz minden nap valami olyant tenni, amelyre később büszke lehetsz!

2. tudatalatti hazugság: „hozzá vagyok kötve azokhoz a személyekhez, akik bántanak” – az élet rövid, ezért az ideális az lenne, ha elsősorban a saját (fizikai, lelki, intellektuális) jólétedről gondoskodnál. Ha netán létezik olyan személy melletted, aki úgy bánik veled, ahogy nem kellene, szükséges, hogy annyira tiszteld magad, hogy elhagyod őt. Igaz, hogy az elején fájdalmas lesz, de később meglásd, sokkal jobbra fordul a helyzet, jól fogod érezni magad. Az a tény ugyanis, hogy visszalépsz, nem a gyengeséged jele, hanem egy hatalmas belső erőt bizonyít. Továbbá nem azért kell elválnod valakitől, hogy neki bizonyítsd mit érdemelsz, hanem azért, mert te magad jöttél rá erre!

3. tudatalatti hazugság: „valamennyi sikertelen kapcsolatom időpocsékolás volt” – biztosan te is feltetted már a kérdést magadban, hogy miért van az, hogy az a személy, aki fontos volt neked, elhagyott vagy már nem része az életednek. Ennek így kellett lennie. Azonban jegyezd meg: egyetlen kapcsolat sem volt hiába! Tudod miért? Csupán azért, mert ha nem lett volna, te sem tudnád mire vágysz valójában, és mi az, ami nem jó neked! Igaz barátot ritkán veszítesz el, ő ugyanis kitart melletted jóban-rosszban. A szerelmi életeddel kapcsolatosan pedig ne feledd: sose erőltesd, hogy a párod melletted maradjon! Mert ha igazán értékes vagy számára, helyet tart fenn neked az életében.

4. tudatalatti hazugság: „a dolgok úgyse fognak javulni” – nem létezik a Földön olyan ember, aki képes legyen tökéletesen visszaütni az élettől kapott labdákat. Nem így szerkesztettek minket! Tulajdonképpen olyannak alkottak bennünket, hogy ha kell, akkor elszomorodjunk, megharagudjunk, megbántódjunk vagy a padlóra kerüljünk – azért, hogy legyen ahonnan felemelkednünk. A komplex érzelmek, melyeket életünk során érzünk, részei az életünknek: farkasszemet nézni a problémákkal, tanulni, idővel túllépni a gondokon. És ezek segítenek hozzá, hogy egyediek legyünk, teljes személlyé váljunk! Amikor magad alatt vagy, gondolj a hernyóra, ami csak arra vár, hogy pillangóvá váljon, és röpködjön a levegőben! Ha a mai nap pocsék volt, a holnapinak nem kell szintén rossznak lennie! A lényeg, hogy légy türelmes, és sose veszítsd el az önbizalmad.

5. tudatalatti hazugság: „a múltam mutatja meg a jövőm” – mindegyikünk legalább egyszer követ el hibát az életében, olyasvalamit tesz, amit később megbán, kihasználták, átverték vagy elfelejtették. Lehet, hogy te is hagytad kihasználni magad, és megelégedtél egy kevéssel ahelyett, amit megérdemeltél volna. Mindezek ellenére, nem szabadna bánnod semmit, ugyanis ami történt, abból csak okultál, és ez máris a hasznodra válik! Így lesz világos számodra, kiben bízhatsz és kiben nem, mi az igazi barátság, és hogy mi a különbség a hazugság és igazság között. De a legfontosabb talán az, hogy megtanultál önmagad lenni, értékelni a számodra fontos embereket, és az élettől kapott lehetőségeket. Habár egyes foltokat sosem fogsz tudni kitörölni a múltból, azok majd segíteni fognak a jövőben adódó hasonló helyzetekben!

6. tudatalatti hazugság: „képtelen vagyok élni azon személyek nélkül, akik eddig mellettem voltak” – ha belép valaki az életedbe, aki pozitív hatással van rád, de bizonyos okokból tovább kell lépnie, fölösleges a múltan lovagolnod, és folyton visszanézned! Ellenkezőleg: hálát kell adnod az égnek, hogy találkoztatok, és még ha rövid ideig is, de boldogok voltatok. Az élet ugyanis változás, és ezt neked is el kell fogadnod. Emberek lépnek be és ki az életünkből. Egyesek visszatérnek, mások sajnos nem… De ez nem jelent okot arra, hogy elfelejtsd mindazokat, akik még melletted maradtak! Értékeld hát azt, hogy mennyien vannak körülötted, és örülj a szép emlékeknek, melyeket azokkal élhettél át, akik már nem részei az életednek!

7. tudatalatti hazugság: „nem vagyok felkészülve, mert nem vagyok elég jó” – hidd el, nem te vagy az egyedüli, aki visszaretten az útjába álló lehetőségtől! Ugyanis egyetlen ember sincs 100%-osan felkészülve a váratlanul adódó helyzetekre. Ez egyszerűen azzal magyarázható, hogy valamennyi új lehetőség kizökkent minket a megszokott kerékvágásból, a komfortzónánkból, és feszíteni kezdi a határainkat. Szentelj hát figyelmet az életedben felbukkanó eseményeknek, és értsd meg, hogy ezek mint jobb jövőt ígérnek. Ahhoz, hogy az életed a maximumon éld, a legfontosabb dolog az, hogy szeresd és elfogadd önmagad. Légy magabiztosabb, gyógyítsd be a múlt okozta sebeket, tárd ki a gondolatait horizontját, és ápold a kapcsolataid embertársaiddal! Mert bármire képes vagy, csak ki kell nyitnod a szárnyaid!






Megjegyzések