A megfelelő önbecsülés




Azok az emberek, akik megfelelő önbecsüléssel rendelkeznek, nem bántanak, nem gyűlölnek, nem szégyenítik meg a másikat. Nincs szükségük arra, hogy embertársaikat megalázzák.


Aki folyton azt érezteti veled, hogy nem vagy elég jó, nincs békében önmagával. Az ilyen embert kifejezetten zavarja, ha valakinek harmónia van az életében és igyekszik ezt minél előbb szétrombolni. 


Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki mellett folyton kevésnek érezted magad. Akinek mindig bizonyítani kellett. Bármit is tettél, sosem volt elég jó neki. A végén már magadra haragudtál, hogy képtelen vagy megfelelni. Pedig teljesen feladtad önmagad, és boldogtalanná váltál. 


Ha egy olyan ember kerül a közeledbe, aki nem rendelkezik megfelelő önbecsüléssel, mindent meg fog tenni, hogy uralkodjon rajtad. Folyton kritizál, és el akarja hitetni, hogy nem vagy elég jó. Irányítani szeretne, mert a saját életét képtelen. Az ember, aki minden helyzetben erősnek mutatja magát, valószínüleg rendkívül gyenge. Azzal palástolja félelmeit, hogy mindig határozottnak, magabiztosnak akar tűnni, másokat pedig megszégyenít. 

Mindig az fél a legjobban, aki ordít. Az a legbizonytalanabb, aki agresszív. Az a leggyengébb, aki a másikról szeretné elhitetni ugyanezt. 


A megfelelő önbecsüléssel rendelkező ember elfogadja és tiszteletben tartja a másik szabad akaratát. Nem kritizálja, nem alázza meg. Tudja, hogy minden ember egyenlő. Nem birtokol, nem féltékeny. Tisztában van azzal, hogy minden esemény a javát szolgálja, és igyekszik mindenben meglátni a tanítást. 


De tudnod kell, hogy a te életed a te felelősséged! Ha egy romboló emberrel találkozol, reagálhatsz bárhogy. Azt te döntöd el, hogy hagyod magad és áldozattá válsz, vagy továbblépsz. Rajtad áll, mihez kezdesz a kapott helyzettel. 

Az élet addig fog próbára tenni, míg végül megtanulod tisztelni, becsülni, szeretni magad!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések

  1. milyen igaz. tökéletesen igaz. igy éltem életem 61 évét.

    VálaszTörlés
  2. mindig valakinek meg akartam felelni, most áldozattá váltam a 87 éves anyám áldozata vagyok. a kötelesség.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése