Felelősségem a kapcsolataimban


Egy kapcsolatért mindig két ember a felelős, sosem csupán az egyik fél. 
Aki áldozatot játszik, ugyanolyan hibás, mint aki tettes. Ha egyszer bántanak meg, az valószínüleg tükör, hogy meglásd, mit kell meggyógyítani magadban. Ha többször teszik ugyanezt, az már a Te hibád. Egyrészt, mert eltűröd, másrészt pedig azért, mert nem tanultad meg a leckét. Az élet annyiszor tálalja eléd, ahányszor szükséges ahhoz, hogy elsajátatísd!
Aki vár, az ugyanolyan hibás, mint aki váratja a másikat. Nem becsüli magát eléggé ahhoz, hogy elhiggye, neki jár a boldogság. Nem majd, hanem MOST! 
Aki állandóan csak ad, ugyanolyan hibás, mint az, aki önző módon csak elvesz másoktól. Miért akarod odaadni magad? Teljesen el fogsz fogyni. Ne azt kérdezd, miért csak kihasznál mindenki, hanem azt, miért nem tudok elfogadni? Miért nem tartom méltónak magam arra, hogy kapjak? 
A tűrő ugyanolyan hibás, mint az elnyomó. Miért nem mered felvállalni a véleményed? Miért rosszabb konfrontálódni, mint más akarata szerint élni? 

Vedd észre a jelzéseket! Minden, ami kizökkent békés lelki nyugalmadból, útmutatóul szolgál, hogy itt még munkád van magadon. Ne a másikat hibáztasd, Ő csak egy tükör melybe belenézhetsz. A megoldás mindig ott van belül!

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 
Megjegyzések