Ne engedd, hogy kibillentsenek!


Ha meg akarod őrizni a lelki békédet, ne érdekeljen, ki mit mond. Ne vedd magadra, ha bírálnak, zsarolnak, rosszindulatú megjegyzéseket tesznek Rád. Aki kritizál, képetelen elfogadni saját magát és az életét. 

Ha valaki Rád figyel, az azért van, mert annyira sekélyesnek érzi a saját életét, hogy érdekesebbnek tartja, ha a Tiéddel foglalkozik. Nem akar szembenézni a fájdalmaival. Így azoknak a kegyetlen érzéseknek, melyek benne vannak, nem az okát tárja fel, hanem próbálja belevetíteni a Te életedbe. Keresett valakit, akit hibáztathat. Tehát amit Neked mond, azt tulajdonképpen magáról gondolja. Hiszen nem fedezhetsz fel a másikban olyat, ami ne lenne Benned. A kérdés csupán az, hogyan kezeled mindezt.
Aki próbáld lekicsinyíteni, megalázni, megszégyeníteni másokat (akár szavakkal, akár tettekkel), a tudatlanság egy nagyon alacsony fokán van. Aki ezzel próbál hatalmat, figyelmet szerezni, sosem fogja azt megkapni.
Az ember mindig a tetteivel tanít, mutat példát. Beszélni könnyű. Megalázni a másikat könnyű.

De hangtalanul tenni a jót, nem felmagasztalva magunkat, ez az igazi emberség. Úgy segíteni, hogy nem várunk cserébe semmit... Adni és szeretni, csupán az adás és szeretés öröméért.... Ezért érdemes élni... Ezért érdemes embernek lenni...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Megjegyzések