NEM TEHER – AJÁNDÉK




„A gyermekek ajándékok, ha elfogadjuk őket.”

(Kathleen Turner Crilly)

A gyermek ajándék. Gyermekeink – ha vannak – ajándék. Gyermekként mi is ajándék voltunk szüleink számára.

Szomorú, hogy sokan nem kaptuk meg szüleinktől az üzenetet, hogy számukra is, az univerzum számára is ajándékok voltunk. Lehet, hogy ők is fájdalmak között éltek. Lehet, hogy arra vártak, hogy mi gondoskodjunk róluk, lehet, hogy életük különösen nehéz pillanatában érkeztünk meg; lehet, hogy megvoltak a saját problémáik, és egyszerűen képtelenek voltak elfogadni, élvezni, ajándékként értékelni bennünket. Lelkünk mélyén, néha tudat alatt sokan dédelgetjük magunkban azt a hitet, hogy terhére vagyunk a világnak, és a körülöttünk lévő embereknek. Ez a hit meggátolhat abban, hogy élvezzük az életet és másokkal való kapcsolatainkat. Ez a hit megronthatja a Felsőbb Erővel való kapcsolatunkat is: úgy érezhetjük, hogy terhére vagyunk Istennek.

Nem vagyunk terhére senkinek. Soha nem is voltunk. Ha ilyen üzenetet kaptunk szüleinktől, ideje felismernünk: ez az ő problémájuk, amit nekik kell megoldani.

Jogunk van ajándéknak tekinteni magunkat. Mások és az univerzum ajándékának.

Itt vagyunk, és jogunk van itt lennünk.

Ma úgy kezelem magamat és gyermekeimet, mint ajándékokat. És túlteszem magam azon a hiten, hogy teher vagyok Felsőbb Erőm, barátaim, családom és önmagam számára.

Melody Beattie



Megjegyzések