Szerelem vagy lecke?




A lélek mindaddig tesz látogatást a földön újra meg újra, ameddig minden számlát ki nem egyenlített. Míg az eltervezett feladatokat megoldotta, az élményeket bezsebelte, a leckéket megtanulta, és más lelkekkel létrejött közös karmát megoldotta. 


A szülő-gyermek kapcsolatok mögött sokszor rendkívül nehéz karmikus múlt rejtőzik. A lelkek oly sok szerepben találkoztak idelent, s talán mégsem sikerült megvalósítaniuk kettőjük között a harmóniát, vagyis nem történt meg a megbocsátás és az elfogadás. Természetesen ez nem minden esetben van így, de ha úgy érzi valaki, hogy születésétől fogva egy megmagyarázhatatlan feszültség van valamelyik szülővel, vagy látszólag ok nélkül bántja őt, akkor valószínüleg nehéz terhet cipelnek közös előző életekből. A lélek emlékszik, és a találkozás újra kiváltja ezeket az erős érzelmeket. 

Senki ne érezze magát kellemetlenül, ha lélekben távol érzi magát a szüleitől. 


Évek múltán, amikor felnövünk, betoppan az az ember, akiről úgy érezzük, mindig rá vártunk. Azt gondoljuk, majd ő begyógyítja minden gyermekkori fájdalmunkat. Azonban ő csak újra feltépi a sebeket, ha előtte nem sikerült begyógyítanunk. 


Az erős vonzalom és vágyakozás nem jelenti azt, hogy az ember megtalálta a társát. Azt mutatja, hogy “dolgunk” van a másikkal. Valami olyan információt, leckét tartogat számunkra, ami meghatározó lehet. Ő egy tanító! Ez a tanítás tarthat évekig, vagy csupán egy találkozás erejéig. Hogy mi a lecke? Azt neked kell megfejtened!


Vannak olyan leckék, amikkel nehezen boldogulunk, mert erőteljes érzelmi értékük van. Ilyenek például a másik ember szabad akaratának tiszteletben tartása, a türelem, az alázat, a megbocsátás, az elfogadás, az elengedés, és a feltétel nélküli szeretet. 


A feladatra azon lélektársaid a legalkalmasabbak, akikkel van egy hosszú, közös múltad. Emiatt kötődsz hozzájuk annyira. Ha nem lenne meg a kötelék, könnyedén tovább lépnél, sosem tanulnád meg, mit jelent igazán elengedni valakit, és tiszteletben tartani a szabad akaratát. Sosem tudnád meg, mit jelent tiszta szívből megbocsátani, ha nem olyan ember bánt, akihez erős érzelmi szálak fűznek. Nem tudnád, mit jelent feltétel nélkül szeretni. De ez a kötelék nem azt jelenti, hogy jelen inkarnációban is életed társa a másik.


Sokan számolnak be arról az utóbbi években, hogy amint elengedték a ragaszkodást, az illúziót, megérkezett életükbe az a társ, akivel tökéletes harmóniában, feltétel nélküli szeretetben élhetnek. 


Belátták azt, hogy valóban szükség volt a karmikus tanítókra, hiszen épp ezáltal tudják értékelni a kapcsolatukat. Ez segített abban, hogy feltételek nélkül tudjanak szeretni, hogy meghagyják a másik ember szabad akaratát és a szabadságát. 


Természetesen az is elképzelhető, hogy már ismered a társad, mégsem jött még létre a kapcsolódás. Az elengedés és a hit az isteni gondviselésben, minden esetben célra vezető. A szerelmet nem azért kaptuk, hogy szenvedjünk. A szerelem egy csodálatos érzés. Higgy abban, hogy aki a tiéd, az is marad. Nem veszítheted el. Hagyd, hogy a sors tegye a dolgát. Fogadd el a helyzeted, a többi már nagyon régen eldőlt odafent…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések

Megjegyzés küldése