15 dolog, amit ha feladsz, rátalálsz a boldogságra



Rátalálsz a boldogságra, ha feladod ezt a 15 dolgot:


1. Add fel az akaratod, hogy mindig neked legyen igazad

Sokan vannak közöttünk, akik nem tudják elviselni, vagy elképzelni, hogy valami ne stimmelne velük vagy, hogy tévednének – mindig az igazukat akarják – még azzal a rizikóval is, hogy nagyszerű kapcsolatok mennek tönkre, vagy önmaguknak/másoknak jelentős szenvedést és fájdalmat okoznak. Ez nem ér ennyit. Amikor azt a kényszert érzitek, hogy elmélyedjetek abba a harcba, hogy kinek van igaza, tegyétek fel magatokban a következő kérdést

„Azt szeretném inkább, hogy igazam legyen vagy szeretnék inkább kedves lenni? Wayne Dyer

Mi a különbség? Tényleg ilyen nagy az egótok? …


2. Add fel a kényszert, hogy mindent az ellenőrzésed alatt tarts

Légy kész arra, hogy feladd a kényszert, hogy minden veled és a környezetedben történő dolgot az ellenőrzésed alatt tarts– helyzeteket, alkalmakat, embereket stb. Függetlenül attól, hogy ezek az emberek a szeretteid, kollégák vagy egyszerűen csak szembejövő idegenek az utcán – engedd meg nekik, hogy olyanok lehessenek, amilyenek akarnak. Engedd meg mindennek és mindenkinek, hogy olyan legyen, amilyen akar, és meglátod mennyivel jobban fogod érezni magad így.

„Ha hagyjuk, hogy a dolgok a maguk útján menjenek, akkor minden megoldódik. A világot azok nyerik meg maguknak, akik szabadjára engedik azt. De ha újra és újra megpróbálod [kontrollálni], akkor kicsúszik a kezeid közül. Lao-Ce


3. Hagyj fel a hibáztatással és bűnbakkereséssel

Hagyj fel azzal a szükségleteddel, hogy másokat hibáztatsz azért, ami veled történik, amit érzel, vagy nem érzel. Hagyj fel erőd pazarlásával és vállald a felelősséget életedért.


4. Hagyj fel a kontraproduktív belső monológokkal

Atya világ! Hány ember sebzi meg önmagát a saját negatív és nyomasztó gondolatai, ill. a folyamatosan eredménytelen belső beállítottsága miatt. Ne higgy el mindent, amit az elméd mond – különösen, ha negatív és nem vezet eredményhez. Te jobb vagy ennél.

„Az elme egy remek hangszer, ha helyesen játszanak rajta. Azonban, ha helytelenül használják, akkor nagyon pusztító lehet.” Eckhart Tolle


5. Add fel a korlátozó dogmáidat…

…azzal kapcsolatban, hogy mi tehetsz és mit nem, hogy mi lehetséges és mi nem. Mostantól nem fogod megengedni korlátozó dogmáidnak, hogy a számodra nem megfelelő helyhez kössenek. Terjeszd ki szárnyaidat és repülj!

„Egy dogma nem olyan elképzelés, amit az elme tart kézben, hanem egy elképzelés, ami az elmét tartja markában.” Elly Roselle


6. Hagyj fel a nyavalygással

Add fel az állandó késztetésedet, hogy olyan sok-sok-sokkkk dolog miatt panaszkodj –emberek, helyzetek, alkalmak miatt, amik boldogtalanná, szomorúvá és lehangolttá tesznek. Senki nem tehet téged boldogtalanná, semmilyen helyzet vagy nyomor nem éreztetheti veled ezt, ha ezt nem engeded. Nem a helyzet hívja elő benned ezeket az érzéseket, hanem a döntésed, hogy hogyan tekintesz rá. Soha ne becsüld alá a pozitív gondolatok erejét


7. Hagyj fel a kritizálás luxusával

Hagyj fel a késztetéssel, hogy mindent megkritizálj embereket, dolgokat, helyzeteket, amik különböznek tőled vagy az elképzelésedtől. Mindannyian különbözőek vagyunk, de végső soron mindannyian egyformák is vagyunk. Mindannyian boldogak szeretnénk lenni, szeretnénk, ha szeretnének és megértenének minket. Mindannyiunknak vannak szükségletei és kívánságai.


8. Add fel a kényszeredet, hogy mindenkire jó benyomást tégy

Hagyj fel azzal, hogy erőszakkal akarj az lenni, aki egyáltalán nem te vagy, csak azért, hogy olyan légy, mint mások. Ez így nem fog menni. Abban a pillanatban, amikor felhagysz azzal, hogy olyannak tűnj, amilyen nem vagy, leveted minden maszkodat. Abban a pillanatban, amikor elfogadod valódi énedet, olyan embereket találsz, akiket erőlködés nélkül vonzol magadhoz.


9. Add fel az ellenállásod a belső változásokkal kapcsolatban

A változás jó. A változás segíteni fog, hogy A-ból B-be juss. A változás segíteni fog, hogy javíts a saját életeden és a körületted élők életén is. Kövesd boldogságod útját, öleld magadhoz a változást – és ne állj neki ellent.

„Kövesd boldogságodat és az univerzum ott nyitja meg kapuit, ahol előtte falak húzódtak.” Joseph Campbel


10. Hagyj fel a dolgok felcímkézésével

Hagyj fel a dolgok, emberek vagy helyzetek felcímkézésével, amiket nem értesz, amiket őrültnek vagy tőled különbözőnek tekintesz és próbáld újra és újra nyitottá tenni szellemedet. A szellem csak akkor működik, ha nyitott a szellemiség.

„Az ignorancia [nem ismerés, tudatlanság, műveletlenség] legfelsőbb foka, ha valami olyasmit utasítasz el, amiről fogalmad sincs.” Wayne Dyer


11. Add fel a félelmeidet

A félelem csupán egy illúzió. Nem létezik – te teremtetted meg. Csak a te elmédben létezik. Hozd helyre a belső világot és a külső világ ahhoz fog igazodni.

„Az egyetlen, amitől félnünk kell, az maga a félelem.” Franklin D. Roosevelt


12. Hagyj fel a kibúvókkal

Mondd nekik, hogy csomagolhatnak, és ki vannak rúgva. Nincs rájuk tovább szükséged. Annyiszor szorítjuk magunkat korlátok közé, mert mindig kell valami felmentés. A növekedés, az ezzel való munka és az életünk javítása helyett, leragadunk, hazudunk saját magunknak, mindenféle felmentést keresünk, ami 99,9%-ban még csak nem is valós.


13. Add fel a múltat

Tudom, tudom, ez kemény dió. Különösen, ha a múlt sokkal jobban fest, mint a jelen és a jövő inkább szorongásébresztő, de figyelembe kell venned a tényt, hogy összességében a jelen pillanata az, amivel valaha rendelkeztél, rendelkezel és rendelkezni fogsz. A múltad, ami után most vágyódsz – a múlt, amire visszamerengsz – figyelmen kívül lett hagyva, amikor az a jelened volt. Hagyj fel önmagad becsapásával. Légy jelen mindenben, amit teszel és élvezd az életet. Alapjában véve az élet nem több egy utazásnál és nem azonos egy célkitűzéssel. Legyen egy tiszta és világos elképzelésed a jövőről, készülj fel rá, de légy álladóan jelen az Itt és Mostban.

[ford. megj.-Ide illik, de lehet nem tudom már pontosan idézni a Dalai Láma szavait, nagyjából ez volt a lényeg: „Két nap van amikor semmit nem tehetsz, ez a két nap pedig a tegnap és a holnap.”]


14. Hagyj fel a ragaszkodással

Ez egy olyan koncepció, ami legtöbbünk számára nagyon nehezen kezelhető, igen, azt kell mondjam, hogy számomra is az volt (és még most is az), de nem lehetetlen. Idővel és gyakorlattal egyre jobban fog menni. Van egy pillanat, amikor feloldódsz minden dologban és elenged őket (ami nem jelenti azt, hogy felhagysz a szeretetükkel) – a szeretetnek és a ragaszkodásnak nincs semmi köze egymáshoz. A ragaszkodást a félelem táplálja, miközben a szeretet…az igaz szeretet tiszta, barátságos és önzetlen, tehát ahol a szeretet jelen van, ott nem uralkodik a félelem és ezért a ragaszkodás és a szeretet kizárja egymás létezését. Ha benned van a béke, akkor türelmes leszel, elfogadó, barátságos és lazán jókedvű. Eljutsz oda, ahol képes leszel erőlködés nélkül megérteni mindent. Ez egy olyan állapot, amit szavakkal nem lehet leírni.


15. Hagyj fel azzal, hogy az életedet mások elvárásai szerint éld

Annyi, de annyi ember éli úgy az életét, hogy az nem is az övé. Aszerint élik az életüket, ahogyan azt mások jónak gondolják. Aszerint élnek, ahogyan azt a szüleik, barátaik, ellenségeik, tanáraik, kormányuk, a médiák jónak gondolják. Figyelmen kívül hagyják belső hangjukat, belső hívásukat. Annyira el vannak foglalva azzal, hogy mindenkinek tessenek, hogy életük megfeleljen mások elvárásainak, hogy elveszítik az életük feletti kontrollt. Elfeledik azt, ami őket boldoggá tenné, elfeledik mit is akarnak, mire van szükségük… és feltehetőleg elfeledik azt is, hogy ezt elfeledték. Van egy életed – ez az egy épp most – ezt kell élned, ezt kell irányítanod, és ne hagyd magad letéríteni erről az útról mások véleménye miatt.

Forrás: http://transinformation.net/finde-dein-glueck-indem-du-diese-15-dinge-aufgibst/, bodymindsoulspirit

Magyar nyelvű fordítás: Scarlett



Megjegyzések