5 hétindító kijelentés, ami segít leküzdeni a hétköznapi problémákat



Minél gyakrabban adunk hangot annak, amitől jobban és boldogabbnak érezzük magunkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy az be is fog következni. Hinnünk kell magunkban, elképzeléseinkben, és ezáltal megnő az esélye annak, hogy álmaink, vágyaink valósággá váljanak.

Ebben segítenek a motivációs mantrák, azaz olyan mondatok, amelyeket ha naponta ismételgetünk, főként reggelente, olyan erőt adnak, hogy a legnehezebb napokat, heteket is képesek leszünk végigcsinálni.

A következő 5 mantra a leghatásosabb. Érdemes kipróbálni, mert erősebbé, kitartóbbá válhatunk tőlük.


1. „Minden nap, minden téren egyre jobban érezem magam.”

Ez az idézet Emile Coué híres francia pszichológustól származik, aki arra szerette volna felhívni az emberek figyelmét, hogy minden nehézségre úgy tekintsenek, mint tapasztalatgyűjtésre, amiből tanulni lehet, így a végén jobb és erősebb ember válhat belőlünk. Ismételjük el minden reggel ezt a mondatot, amely megerősíti bennünk azt a hitet, hogy jó úton haladunk.


2. „Elfogadom, ami van. Elengedem, ami volt. És hiszek abban, ami lesz.”

Ez tartalmat, keretet ad az életünknek, amellyel, ha nem is teljes mértékben, de kontrollálhatjuk a történéseket, az életünk eseményeit. Ha nehéz helyzetbe kerülünk, előbb fogadjuk el, barátkozzunk meg vele, majd kezdjünk azon dolgozni, ami boldoggá tesz.


3. „Azzá válok, amit gondolok.”

Mindenkiben élnek kétségek, hogy vajon jó-e az, amit gondolnak, cselekszenek. Akaraterővel rengeteg minden elérhető. Ha van konkrét véleményünk a dolgokról, és tervünk is arra vonatkozóan, hogy miként élhetünk jobban, nyugodtabban, akkor valósítsuk meg. Még ha néha rosszul döntünk is, még mindig jobb, mintha egyáltalán nem tennénk semmit saját és családunk érdekében.


4. „Nem halasztom holnapra azokat a dolgokat, amiket ma el tudok intézni.”

A halogatás sok probléma forrása tud lenni. Ahhoz, hogy megvalósítsuk a céljainkat, mindennap tenni kell azért, mert különben nem fog összejönni. Először saját magunkkal kell megküzdenünk, nem kényelmesedhetünk el, mert kitartó munka nélkül a siker is elmarad.


5. „Ma is teszek egy lépést a céljaim megvalósításáért.”

Ha bármi akadályba is ütközünk, keressünk megoldást a problémára, mert van! Ne hagyjuk, hogy bármi is elbátortalanítson. Nem egyszerű, de megéri, és a végén sokkal jobban fogunk örülni a sikernek.


Megjegyzések