7 jel, hogy a célod felé vezető utadon vagy rajt


A cél felé vezető utat megtalálni igazi kihívás; önismeret, tudatosság és megfelelő rugalmasság kell ahhoz, hogy végigmenjünk rajta. Azonban ha elszánt vagy, vannak pontok, amiket biztosan be fogsz tartani, hogy megvalósítsd az álmaidat. Néha nehéz-néha könnyebb, de egyben biztos lehetsz; elengedhetetlenek, hogy sikerre vidd az életed.
 
 
Tudod uralni az érzelmeidet
 
Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor legszívesebben kifutnánk a világból, azonban tudni kell ezeket megfelelően kezelni. Ha utoljára ilyen helyzetbe kerültél, de az “őrjöngés” helyett egy nagy levegőt vettél, és higgadtan megoldottad a problémát, elkönyvelheted, hogy egy nagyon fontos lépést tettél a sikereid megvalósítása érdekében. Ezek az érzelmek csak pillanatnyiak, nem engedheted meg magadnak, hogy megingassák a magadba vetett hitedet.
 
 
Egyensúlyban van a mondanivalód és a cselekedeted
 
Ugye milyen egyszerű szavakat kimondani? Cselekedni viszont már sokkal nehezebb és körülményesebb. Ha te is rájöttél erre, akkor valószínűleg előbb kétszer is átgondolod, hogy mit ígérsz meg és mit nem. Ha olyat ígérsz, amit nem tartasz be, nem csak másokat, hanem önmagadat is becsapod, ez pedig hihetetlen romboló hatással lesz a személyiségedre. Csak azoknak a szavaknak van értelme, ami mögött vannak, vagy lesznek cselekedetek.
 
 
Az önismeret és a jövő kapcsolata
 
Ha kellő önismerettel rendelkezel, a jövőtől egyáltalán nem félsz, a mának élsz és tudod, hogy a jövőd is szép lesz, mivel folyamatosan építed. Azok az emberek, akik a “jövő rabságában” élnek, fogalmuk sincs arról, hogy mi a küldetésük, nem tudják magukról, hogy kicsodák. Aki a személyiségét fejleszti, idővel rájön, hogy nem a jövőben kell élni, hanem most, ebben a pillanatban kell tevékenykedni, ÉLNI.
 
 
Üdvözlöd a kudarcokat
 
A kudarcokat fel lehet fogni csapásként, és fel lehet fogni hibaként is, amelyből rengeteg lehet tanulni. A kudarcok nem azért vannak, hogy megakadályozzanak bennünket a teljes élet megvalósításában, hanem azért, hogy következtetéseket szűrjünk le belőlük. Értünk vannak, nem ellenünk. Minden egyes kudarc megerősít, és a tudásodat bővíti.
 
 
A kritika az csak kritika
 
A kritikákat tudni kell a helyén kezelni. Kit érdekel, ha 100, vagy 1000 db negatív kritika is ért, ha vannak emberek, akiknek tetszik, amit csinálsz? Nem mellesleg fontos megjegyezni, hogy nem mindegy kitől érkezik a kritika. Ha először a kritikát adót méred fel, akkor jó úton jársz – ez nem felszínesség, csupán realitás. Ér bármit is egy olyan ember kritikája, aki utálja magát és a világot hibáztatja a kudarcaiért…?
 
 
A célok megvalósítása egy folyamat, a motiváció mozgatja
 
Nehéz megbirkózni a gondolattal, de a saját célok megvalósítása egy hosszú folyamat. Nem jön azonnal a siker, rengeteg nehézségen kell átmenni ahhoz, hogy megvalósítsuk álmainkat.
 
 
A boldogságot már megtaláltad
 
A boldogságot nem a jövőhöz, hanem a mához kötöd. Boldogsággal tölt el, hogy dolgozhatsz azon, amit igazán szeretsz, és hogy megbarátkoztál saját magaddal. Tudsz örülni az apró dolgoknak, a legkisebb eredményeknek, a mának – ezek azok a jelek, amik arról árulkodnak, hogy megtaláltad a saját utadat, már csak végig kell rajta menned…
 
Szerző: Balogh Benjámin Tamás
 
 Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:

MentésMentés

Megjegyzések