A gazdagság lelki tényezői



A gazdagság nem egyenlő milliók, házak, villák és földek birtoklásával. Az igazán gazdagoknak nem csak a zsebükben vannak milliók, belsőleg is gazdagok- felelősségteljesen és szeretettel bánnak a vagyonukkal, és értelmes célokra fordítják. Ez természetesen csak azokra az emberekre jellemző, akik hajlandóak fejlődni. Ha viszont egy milliomos nem képes értelmesen bánni a vagyonával, a pénzenergia áramlása kedvezőtlen, negatív irányt vesz, és a pénz teherré válik, betegségeket okoz, sőt a fejlődést és a boldogságot is akadályozza.

A gazdagság azt jelenti, hogy elegendő eszközzel rendelkezünk saját fejlődésünk előmozdítása érdekében, és képesek vagyunk élni a bennünk rejtőző lehetőségekkel. Elsősorban az a feladatunk, hogy kibontakoztassuk kreativításunkat, kiaknázzuk lehetőségeinket, és minden szempontból elősegítsük fejlődésünket.
Természetesen az is igaz, hogy aki túl kevés anyagi eszközzel rendelkezik, bizonyos körülmények között fontos lehetőségektől is eleshet, amelyek elősegíthetnék továbbjutását. Ilyen esetekben fennáll a megrekedés veszélye. Igenis, szükség van a pénzre. Önmagában nem boldogít, de a boldogság és gazdagság része. Ara kell hát törekednünk, hogy minden szempontból gazdagok legyünk.

Szerintem fontos az is, milyen mértékben rendelkezünk a felelősség vállalásának képességével. Minél több pénz (=energia) áll a rendelkezésünkre, annál erősebbé, hatalmasabbá válhatunk, és még több lehetőség, még több szabad út nyílik meg előttünk. Az már csak rajtunk múlik, mennyire bölcsen használjuk ki ezeket.
Az is nagyon hasznos, ha isteni segítséget kérünk, és megpróbáljuk embertársaink javát szolgálni.
Tovább növelhetjük gazdagságunkat és hatalmunkat, feltéve, hogy képesnek érezzük magunkat hogy elboldoguljunk velük.

Ha ehhez még nem érezzük elég érettnek magunkat, de meglévő javaink révén is képesek vagyunk fejlődni, boldognak és teljesnek érezzük az életet, köszönettel elutasíthatjuk a lehetőségeket, és további tapasztalatokat gyűjthetünk azon a szinten, amelyen most állunk. Idővel fejlődni fogunk és egy magasabb szintre lépünk.

Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy belső, lelki gazdagsága és bősége idővel anyagi formát öltsön.


Kurt Tepperwein

Megjegyzések