Csillagjegyek és betegsége


Nehéz megőrizni az egészséget, ha nem ismerjük a betegség kialakulásának lényegét. Amit általában betegségnek nevezünk, az tulajdonképpen csak egyfajta tünet, a lélek szenvedésének testi kifejeződése. 

A betegség ugyanis valójában az ember tudatába vagy tudatalattijában kialakuló diszharmónia következménye. Az ókortól a középkor végéig minden orvos egyben asztrológus is volt. Hippokratész, Paracelsus, Nostradamus a betegséget nemcsak a tünetekre szűkítette, hanem kereste a mélyebb összefüggéseket. Azt vallották, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan egész. Tehát, ha a lélek valamitől szenved, akkor betegséggel "üzen", méghozzá a test azon részén, ahol a beteg horoszkópja a "leggyengébb pontot" jelöli. Nem a bolygók, rossz sugárzása miatt lesz valaki gyomorbeteg, asztmás vagy kap infarktust, agyvérzést! A horoszkóp kritikus pontjai csak azt jelzik, hogy ezek a testrészek elsőként "adják fel", ha a lélek biztonsága, nyugalma felborul. Ezekben vannak a "vészcsengők".
A pszichoszomatikus betegségek nyelve sok esetben még az orvos számára sem érthető. A lélekgyógyászok inkább ismerik, értik, mint a testi betegségek specialistái. A beteg viszont többnyire zokon veszi, ha a belgyógyász vagy a reumatológus a pszichiáter segítségét kéri tartós gyomor- vagy gerincbántalom gyógyításához. Pedig a bajt addig nem lehet orvosolni, amíg csak a "jelzést adó" beteg testrészt kezelik. A teljes gyógyulásához meg kell változtatni a gondolkodásmódot, ki kell iktatni a zavaró tényezőket, meg kell teremteni a lelki békét. Csakhogy a látszat mögötti valóság felismerésének problémája meglehetősen nehéz. A közelmúltban több könyv is megjelent, hogy egyfajta "szótárt" adjon a laikusok kezébe, és segítsen felismerni a különböző betegségek mögött rejlő lelki konfliktusokat. E "betegségszótárak" szerzői sok-sok tapasztalat összegyűjtése során jutottak arra a következtetésre, hogy bizonyos betegségeknek általában mindig ugyanazok a lelki tényezők a kiváltói.


Csillagjegyek és érzékeny szerveik

KOS fej,arc, felső fogsor (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Mit akarok túlságosan? Hogy állok az önérvényesítéssel?)

BIKA nyak, alsó állkapocs, alsó fogsor, kisagyi rész, nyaki erek, nyaki csigolyák (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Mihez ragaszkodom túlságosan? Mit nem tudok lenyelni?

IKREK vállak, karok, kulcscsont, szegycsont, bordák, lapocka, mellkas (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Hova rohanok? Milyen a kommunikációm?)

RÁK mell, gyomor, gyomorszáj, könyök (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Mit nem tudok megemészteni? Mit szeretne a belső gyermekem?)

OROSZLÁN szívtájék, hátgerinc, nagyagy, alkar, csukló (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Hogy állok a szeretettel?)

SZŰZ altest, lép, máj, epe, patkóbél (nyombél), vékonybél, féregnyúlvány, kéz, ujjak (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Szintén mit nem tudok megemészteni? Hogy állok az elfogadással?)

MÉRLEG derék, lumbális rész, vesék (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Mi a baj a kapcsolataimmal? Hol billentem ki az egyensúlyomból?)

SKORPIÓ nemi szervek, vastagbél szakaszai, húgycső, húgyhólyag, petefészek, herék, orr (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Mit nem tudok elengedni? Vagy mitől akarok görcsösen szabadulni?)

NYILAS csípő, fenék, keresztcsont, felsőcomb (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Van-e hitem?)

BAK térd (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Hol vagyok elmerevedve, esetleg beszűkülve? Hogy állok az alázattal?)

VÍZÖNTŐ alsó lábszár, boka (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Hogy állok a szabadsággal?)

HALAK lábfej, talp (Kérdések, amelyeket érdemes feltenni, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Jó úton járok az életemben?)

Savlekötő helyett... Vegyünk egy nagyon hétköznapi példát: a gyomorégést. Sokan szenvednek tőle, de kevesen tudják, hogy a kellemetlen tüneteket az elfojtott harag, a kellemetlen helyzettel való szembenállás okozza. A betegség heveny formában jelentkezik annál, aki valami konkrét dolgon "rágódik". És folyamatos a panasz, ha már régóta gyűlik lelkében a harag, ha gyakran szembesülnie kell a kellemetlen helyzettel, amelyben nem meri megvédeni magát, vagy nem hajlandó levonni a számára kínos következtetéseket. A gyomorégésben szenvedőnek tehát csak tüneti kezelés, ha savlekötőt szed. Valójában meg kell tanulnia megvédeni önmagát, ki kell adnia magából az agresszív indulatokat, még akkor is, ha ezzel összetűzésbe kerül másokkal. Ezek a lelki tényezők általában annak okoznak gyomorégést, akinek a személyes horoszkópjában a gyomrot érintő kedvezőtlen bolygóállás található. Ha nem éri "bolygótámadás" a gyomrot, akkor a betegség másutt jelentkezik. Mondjuk, herpesz formájában, agy asztmás rohamokkal, attól függően, hogy a bolygók mely testrész gyengeségére utalnak. Természetesen ettől még ugyanúgy vannak vírusok, baktériumok, gyulladást keltő anyagok, balesetek, allergének. Orvosi kezelésre, gyógyszerekre, esetleg műtétre is szükség lehet, és azt semmi sem pótolja. De a gyógyulást meggyorsíthatja, és a visszaesés is elkerülhető, hogy az éppen jelentkező betegség mire akarja "figyelmeztetni" a beteget.

Ha fáj a szív... A szívinfarktus lélektani oka általában az, hogy felborult az egyensúly az érzelmei és az értelme között. Persze, nem egy-egy érzelmi alapokon nyugvó döntés helyett meghozott racionális állásfoglalás vezet szívpanaszokhoz, hanem a hosszú időn át tartó, nagyon merev vagy könyörtelen magatartás vezet oda, hogy a szív - a betegségen keresztül - figyelmezteti az embert: az élete érzelmi oldalát elhanyagolja. Amikor valaki szembesül a betegséget kiváltó alapokkal, akkor általában elhárítja azt, mondván: "Ez rám nem igaz." Érthető, hiszen éppen arról van szó, hogy a tudatából száműzte azt a gondolatrészt, ami a betegséget kiváltotta. Sajnos, minél krónikusabb a betegség, annál nehezebb megváltozni. S ha már bekövetkezett a maradandó károsodás, akkor a felismeréssel nem változtatható meg az állapot, de az élet minősége jelentősen javítható.


A bolygókhoz tartozó testrészek

Nap: szív, ütőerek, gerinc és nagyagy
Hold: férfi bal, nő jobb szeme, női mell (tápláló funkció), folyadékháztartás, tüdő alsó része, gyomor, emésztés, termékenység, méh
Merkúr: tüdő, kisujj, mozgatóidegek, érző és motorikus idegek, központi idegrendszer, beszédközpont
Vénusz: száj, női mell (esztétikai funkció), vénák, mirigyek, női szexus, bőr (esztétikai funkció), torok, hasnyálmirigy, zsírszövetek, vizelet-kiválasztás, hormonháztartás, vese, deréktáj
Mars: bal fül, hüvelykujj, haj, fogak, körmök, férfi nemi szervek, artériák, izmok, vér, vastartalom, mellékvese
Jupiter: máj, csípőtáj, felső lábszár, mutatóujj, növekedés, felszívódás, szénhidrát és cukorháztartás
Szaturnusz: jobb fül, középső ujj, bőr (védekező funkció), csontok, ízületek, hátsó fogak
Uránusz: vegetatív idegrendszer, görcsök Neptunusz: nemiség, tobozmirigy, nyirokrendszer, mérgezési folyamatok, pszichózisok
Plútó: belső elválasztású mirigyek, bélflóraAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:


Megjegyzések